Skip to main content

Det blev en underholdende og begivenhedsrig sidste hjemmekamp, da FC Helsingør fredag aften tog mod Silkeborg i en god afslutning på hjemmebanesæsonen, der endte 3-3, efter Silkeborg var kommet foran to gange i kampen.

Kampen startede lidt rodet fra begge mandskaber med nærkampe og fejlafleveringer. I det sjette minut sendte Lucas Haren en god tværbold frem til Liam Jordan, der lå alene med Mads Kaalund. Kaalund satte armen på bolden, og dommeren fløjtede. Stadion holdt vejret, men Kaalund havde fanget bolden lige uden for feltet, og ikke i det. Anders Holst tog frisparket, men den lå næsten for tæt på må, og skuddet gik i muren.

I det 12. minut gik det galt for FCH, og SIF viste lidt af den fart og klasse, der har sendt dem i Superligaen. Silkeborg erobrede bolden i et højt pres på FCHs banehalvdel, og Magnus Mattsson tog det helt rigtige løb. Han fik bolden stukket ud i venstresiden af feltet, og sparkede den sikkert ind fra en skarp vinkel.
0-1 Silkeborg IF

Men fem minutter senere kom FC Helsingør tilbage i kampen. X lagde en forrygende bold ud på højre kant til Liam Jordan. Jordan fejrede sin nylige kontraktforlængelse med at trække ind i banen, sætte sin oppasser med et træk og hugge på mål. Jordans skud blev afrettet, snød Silkeborgmålmand Stan van Bladeren totalt, og gik i mål.
1-1 FC Helsingør

Efter 22 minutter kom der et stænk malurt i bægeret, da FC Helsingør måtte tage anfører Nikolaj Hansen ud med en skade, og erstatte ham med Philip Rejnhold.

Lige inden den halve time fik FCH en triplechance. Først trak Liam Jordan ind og lagde en god bold til Callum McCowatt, der stak den videre frem på det perfekte tidspunkt til Lucas Haren. Haren var alene med målmanden, men van Bladeren blev den store i duellen, og blokerede Harens skud. Returbolden havnede først hos Callum McCowatt, der også måtte se sit skud reddet, og til sidst hos Nicklas Mouritsen, der skød udefra, men igen reddede van Bladeren.

To minutter senere stak Silkeborg så kniven ind igen. Anders Lynge fik bolden i højre side af feltet efter et hurtigt kontraløb, og sendte et indlæg ind til Alexander Lind, der satte den ind fra klos hold, i noget der betænkeligt lignede offside. Men linjedommerens flag blev nede, og Silkeborg kunne juble.
1-2 Silkeborg IF

Kort efter måtte endnu en FCH’er gå ud med skade, da Callum McCowatt måtte lade sig erstatte af Elijah Just.

Men i det 39. minut kom FC Helsingør igen på omgangshøjde, og igen var det Liam Jordan der var på spil. Lucas Haren blev sendt afsted på kanten, og lagde et fladt indlæg ind i det lille felt. Der sendte David Boysen den videre med hælen til Liam Jordan, der tog et enkelt træk og satte den utageligt ind ved nærmeste stolpe.
2-2 FC Helsingør

Efter lidt spredt fægtning fra begge hold, kunne dommeren fem minutter senere fløjte til pause efter en underholdende halvleg, hvor begge hold havde vist mere frem af banen end bagud.

Anden halvleg begyndte som den første sluttede, med en del boldbesiddelse til Helsingørspillerne, og farlige kontraer fra Silkeborg. Men når SIF-spillerne kom til FCH-feltet, fik et godt kæmpende Helsingørforsvar lukket ned for chancerne.

I det 56. minut kom først rigtig store mulighed til hjemmeholdet. Eli Just trak frem fra egen banehalvdel og sendte bolden ud til David Boysen, der var trukket ud til venstre. Boysen lagde en forrygende førsteberøring videre til Eli, der havde fortsat sit løb. Eli Just trak ind i feltet, og fra en spids vinkel lagde han et godt skud på tværs, der dog gik lige forbi den fjerne stolpe. Godt opspil af Boysen og Just.

I det 63. minut kom FC Helsingør foran for første gang i kampen. Nicklas Mouritsen fik bolden helt ude ved sidelinjen, lige over midten. Mouritsen havde ryggen mod mål, og så ud til at være dækket af, men venstrebacken satte sin modstander på hælene med en genialt vægtet hælaflevering frem til Oliver Kjærgaard. Kjærgaard trak mod mål i en helt åben venstreside, og ind i feltet. Centralt var hans afleveringsmuligheder dækket op, så Kjærgaard tog chancen selv, og sendte et smukt buet skud forbi van Bladeren og i mål. Fantastisk sat ind af Oliver Kjærgaard, og fantastisk sat op af Mouritsen.
3-2 FC Helsingør

I det 69. minut der gåsehud på Helsingør stadion, da Anders Holst blev skiftet ud efter sin sidste kamp for FC Helsingør, og samtlige tilstedeværende på stadion rejste sig og klapped e veteranen ud.

Sammen med Holst blev også David Boysen og Luca Haren skiftet ud, og Tonni Adamsen, Frederik Bay og Hans Christian ”Kritte” Bonnesen kom ind.

Få minutter senere fandt Tonni Adamsen Liam Jordan med en perfekt dybdestikning og Jordan tog et sprint ind i Silkeborgs felt, hvor hans ellers gode afslutning blev blokeret i sidste øjeblik.

Silkeborg lurede konstant på at kunne komme afsted i en af deres farlige kontraer, og FC Helsingør trak sig længere tilbage på banen, og forsøgte at holde bolden egne rækker og forsvare føringen.

Men lige inden klokken rundede de 90 minutter, fik Silkeborg alligevel sat bolden i nettet. Nicklas Røjkjær fik en bold i fødderne et par meter uden for feltet, og tog et enkelt træk ind i banen, og skød bolden i mål helt ude ved stolpen. Kevin Stuhr fik handsken på, men kunne ikke nå helt ud og forhindre scoringen.
3-3 Silkeborg IF

I overtiden fik ingen af holdene pyntet på målscoren, og det var svært at indvende noget mod det uafgjorte resultat i en kamp hvor begge hold viste flot offensivt spil, og havde chancer til mere end tre mål hver. Næste kamp er den sidste i sæsonen, og det er allerede på onsdag, hvor Esbjerg tager imod.

FCH: K. Ellegaard, N. Mouritsen, N. Hansen (22’ Rejnhold), N. Geertsen, A Holst (69 H. C. Bonnesen), D. Norouzi, O. Kjærgaard, L. Jordan, McCowatt (36’ Eli Just) Haren (69’ F. Bay) D. Boysen (69’ T. Adamsen)