Skip to main content

FC Helsingør tog en stensikker sejr i Pandrup, da oprykkerne fra Jammerbugt FC blev sat på plads med et 6-0 nederlag. For 14 måneder siden var FCH et stolpeskud fra at misse oprykningen imod netop Jammerbugt, men om det fik FCH-spillerne til at føle at der skulle sættes noget på plads, er svært at sige.

Fuld kontrol fra FCH i første halvleg

FC Helsingør havde skiftet en del spillere i start-11eren til dagens kamp. Mikkel Knudsen og Sebastian Czajkowski fik første kamp fra start i år, og Nicklas Mouritsen og Oliver Kjærgaard var også tilbage i startopstillingen. Så kunne man frygte at det ville give lidt usikkerhed i opstillingen, men det var på ingen måde tilfældet, da der ganske enkelt var klasseforskel mellem gæsterne og hjemmeholdet igennem hele kampen.

Der var kun spillet tre minutter før FCH fik første kæmpe mulighed. Sebastian Czajkowski pressede en Jammerbugtforsvarer, der missede sin tæmning, og så var Czajkowski pludselig alene igennem. Czajkowski afdriblede målmand Marcus Bundgaard, og kom ud i siden af feltet. I stedet for at afslutte lagde Czajkowski bolden på tværs, men hans medspillere var ikke med på rykket, og Bundgaard kunne erobre for næsen af de fremstormende FCHere og Jammerbugtspillere.

Men kun to minutter senere kunne Bundgaard kun se til da FC Helsingør fik scoret. Sebastian Czajkowski blev hold i trøjen, og trak et frispark i venstre side af banen. Det sendte Daniel Norouzi perfekt ind til Callum McCowatt, hvis løb fuldstændigt snød Jammerbugtforsvaret, og McCowatt sendte sit fjerde sæsonmål i nettet med et kontrolleret hovedstød ved den nærmeste stolpe. Godt sat op af FCH.
0-1 FC Helsingør

FC Helsingør sad fuldstændigt på spillet fra starten, og Jammerbugt stillede sig trods den tidlige føring meget dybt i banen. FCHspillerne kunne tålmodigt bygge op, og spille bolden rundt i egne rækker, og hjemmeholdet havde ikke noget der lignede en chance i de første ti minutter.

Efter 12 minutter var det tæt på igen. En lang bold lagt frem fra egen banehalvdel endte hos Oliver Kjærgaard og Jammerbugts Søren Pedersen, og Kjærgaard satte Pedersen til vægs med en god fysisk aktion, og kom alene i feltet. Kjærgaard afsluttede mod det lange hjørne, men Bundgaard i målet kom ned og hev en fremragende redning ud af ærmet. Men det lugtede af en snarlig FCH-scoring.

Den faldt efter 17 minutter, og det var Sebastian Czajkowski der fik udbytte af sin første start i NordicBet Ligaen i denne sæson. Et hjørnespark fra venstre side blev taget af Frederik Juul Christensen, og lagt i en perfekt bue hen over folkemængden i det lille felt. Ved den fjerne stolpe stod Czajkowski klar, og han dirigerede bolden op i nettaget med et kontrolleret spark. Czajkowskis glæde strålede ud over hele Pandrup. Han havde søgt efter det mål længe, trods godt spil og fight i de kampe han havde været med til i sæsonen, og det var da også næsten hele holdet der fejrede målet i klyngen med ”Seb”.
0-2 FC Helsingør

Målet fik Jammerbugt til at forsøge at presse lidt længere op, og det blev til et par forkølede afslutninger og et par hjørnespark, som FCH kunne afvise uden de større problemer.

Efter 25 minutter fik Oliver Kjærgaard en god bold op gennem midten, og kom i feltet. Kjærgaard trykkede af, men måtte igen se Bundgaard redde skuddet fra kort afstand.

Minuttet senere fik Jammerbugt deres første store mulighed. Et godt indlæg fra højresiden dumpede ned for fødderne af Max Møller, der kom forbi sin mand og ind i feltet. Møller huggede til kuglen, men inde fra midten af feltet kom Kasper Enghardt glidende ind i afslutningen med perfekt timing og blokerede skuddet. Fremragende af Enghardt.

Resten af første halvleg var det et FCH-hold i cruise control, der spillede bolden rundt i egne rækker og lurede på mulige kontraer. Jammerbugt forsøgte at komme i overtal på dødboldene, men FCH afviste alle tilløb til chancer. Det gav et kampbillede der ikke var specielt ophidsende at se på, men som FC Helsingør nok var mere end tilfredse med. Lige inden dommeren fløjtede til pause, lykkedes det dog Callum McCowatt at få sendt en afslutning mod mål fra kanten af feltet, som Bundgaard kun kunne blokere oppe under overliggeren, men ikke holde. Og så var det tæt på at Oliver Kjærgaard kunne følge op, men Kjærgaard var lige akkurat kommet på den forkerte side af offsiden. Dermed måtte FCH nøjes med en 2-0 føring ved pausen, men det gik nok også, når man havde været i fuld kontrol gennem halvlegen.

FC Helsingør skilte Jammerbugt ad i 2. halvleg

I pausen blev FCH-anfører Nikolaj Hansen udskiftet. Han blev erstattet af Frederik Bay. Der gik dog ikke mere end 30 sekunder før FC Helsingør kom til første chance, da Eli Just sendte en bold lige forbi stolpen fra en position lige uden for feltet. FCH pressede på fra begyndelsen af anden halvleg, og to minutter senere var Eli Just tæt på igen, da indskiftede Frederik Bay lagde en ripost på en dødbold ud i venstre side af Jammerbugtfeltet, hvor Just huggede til bolden, og tvang Bundgaard til endnu en god redning.

Men fem minutter senere lukkede FCH reelt kampen. Oliver Kjærgaard lå centralt, og spillede bolden ud til Callum McCowatt, der snurrede rundt om som selv og lagde bolden videre i samme bevægelse i dybden til Elijah Just, der lagde den på tværs til fremstormende Sebastian Czajkowski. Til trods for at bolden lå lidt bag Czajkowski, fik han stadig foden på, og sendte bolden i mål via stolpen.
0-3 FC Helsingør

Ti minutter inde i anden halvleg var det endelig Jammerbugts tur til at skyde på mål. En dårlig clearing fra FCHs forsvar dumpede ned for fødderne af Bardhec Bytyqi, der tog et enkelt træk og sendte bolden mod den fjerne stolpe. Kevin Stuhr Ellegaard, der sandt for dyden ikke havde haft meget at se til, var dog vågen da han skulle være det, og kom helt ud til stolpen og reddede Bytyqis skud.

FC Helsingør forsatte spilbilledet fra første halvleg, hvor bolden blev holdt i egne rækker, og ethvert tilløb til offensivt spil fra Jammerbugt blev afvist med appel. FCH forsøgte med et par langskud og et par forsøg på dybdeløb, men det blev ikke for alvor farligt. Man sad dog med fornemmelsen af, at FCH havde et gear mere der kunne aktiveres, hvis der skulle blive brug for det.

Efter 72 minutter var det tæt på. Oliver Drost og Peter Buch Christiansen var blevet skiftet ind fem minutter tidligere, og de to skulle ikke bruge lang tid på at spille sig igennem. Drost fik en god bold i medløb i venstre side af feltet, og lagde den fladt på tværs til Peter Buch centralt. Buch blev dog fanget lidt på det forkerte ben, og måtte forsøge at sætte den ind med hælen. Det lykkedes ikke helt for Buch Christiansen at få truffet bolden rigtigt, og den gik forbi mål.

Minuttet efter lagde Jammerbugts bedste på dagen Bardhec Bytyqi en god dybdebold til Abdramane Djitteye efter en kontra, men Djitteye skød lige på Kevin Stuhr fra en ellers meget fri position.

I det 78. minut kunne Tonni Adamsen, der havde erstattet Oliver Kjærgaard få minutter tidligere, så lukke kampen endegyldigt. Oliver Drost driblede ind i feltet, hvor han klodset blev nedlagt af en Jammerbugtspille. Straffesparket var til at få øje på, og Mikkel Redder fløjtede uden at tøve. Tonni Adamsen tog sig at straffesparket, og satte bolden ind højt ude i siden af målet uden chance for Bundgaard.
0-4 FC Helsingør

Og fem minutter før tid lød Mikkel Redders fløjte såmænd igen, da Callum McCowatt blev fældet i venstre side af feltet, og endnu et straffespark ikke var til at komme udenom. Denne gang var det Peter Buch Christiansen der tog sig af det, og han var også sikker fra pletten.
0-5 FC Helsingør

To minutter senere blev Tonni Adamsen dobbelt målscorer. Peter Buch lagde en flad bold på tværs af feltet, men inde foran kunne netop indskiftede Liam Jordan ikke nå frem. Bolden gik hele vejen på tværs til Nicklas Mouritsen, der lagde et godt indlæg lige ind i panden på Tonni Adamsen, der havde sneget sig ind til kanten af det lille felt. Adamsen headede den ind efter angriberens a-b-c, hårdt og nedad, og Bundgaard kunne kun se til mens bolden strøg ind.
0-6 FC Helsingør

I overtiden sendte Oliver Drost et dunderhug mod mål, da han så Bundgaard ude af målet, men hans smukke skud tog stolpen og gik tilbage i spil. Derefter forbarmede Mikkel Redder sig, og fløjtede kampen af. Perfekt afslutning på de mange kampe op til landholdspausen, og FC Helsingør kunne igen gå fra banen med en eksemplarisk præstation i rygsækken.

FCH: K Stuhr Ellegaard, N. Mouritsen, N. Hansen (’45 F. Bay), K. Enghardt, M. Knudsen, D. Norouzi (’89 L. Jordan), F. Juul Christensen, C. McCowatt, O. Kjærgaard (’76 T. Adamsen), E. Just (’67 O. Drost), S. Czajkowski (’67 P. Buch Christiansen)