Skip to main content

FC Helsingør tog endnu en sejr mod HB Køge, da man onsdag aften var på besøg i det sydsjællandske, men måtte ud i hårdt arbejde til sidst da Morten Eskesens udvalgte ikke fik lukket kampen på de mange chancer de tilspillede sig. Sejren kunne der dog ikke rokkes ved. Den var ganske fortjent.

FCH-dominans og brændt straffe i første halvleg

Det var FC Helsingør der begyndte kampen bedst. Presset blev lagt højt på HB Køgeforsvaret, men det var svært at finde hul i kæderne.  Og så var det alligevel HB Køge der kom til første afslutning i kampen efter seks minutter, da den tidligere FCH-spiller Pierre Larsen sendte en returbold fra FCH-forsvaret mod den nærmeste stolpe fra en position på kanten af feltet. Kevin Stuhr Ellegaard i målet var dog vågen, og fik puffet bolden uden om mål.

Men det var stadig FC Helsingør der pressede det meste af tiden. HB Køge havde nok at gøre med at forsvare sig, og især en veloplagt Callum McCowatt kom til flere gode indlæg og frispark i det første kvarters tid, uden det dog for alvor truede HB Køge-målet.

Men lige som vi rundede et kvarter overlistede FC Helsingør næsten HB Køge-forsvaret. Et frispark uden for feltet blev afvist i et par omgange, og endte til sidst hos Daniel Norouzi, der lagde et skarpt indlæg ind i feltet, hvor Nikolaj Hansen stod meget fri. FCH-anføreren headede på mål uden chance for Oscar Snorre i HB Køge-målet, men hans fine hovedstød tog overliggeren og gik tilbage i spil, hvor Hansen afsluttede igen. Men over mål. Kæmpe mulighed.

Tre minutter senere fandt HB Køges Effiong Nsungusi sin holdkammerat Emilio Jørgensen med en god stikning på midten ud for FCH-feltet. Jørgensen sendte et giftigt langskud afsted mod mål, men Kevin Stuhr havde læst forsøget, og afviste med en akrobatisk redning.

Efter 22 minutter driblede Tonni Adamsen sig hele vejen op fra midterlinjen med Assinki på ryggen, og til sidst fik Adamsen sendt en stikning på tværs til Liam Jordan, der dog måtte se Snorre komme først på bolden.

Men to minutter senere gik den ikke længere for HB Køge og Oscar Snorre. Frederik Bay lagde et fladt indlæg ind fra venstresiden til Eli Just, der spillede en lynhurtigt ét-to med Callum McCowatt, og midt for mål fik Eli Just sendt et hårdt skud mod Snorre, der blev fanget på det forkerte ben. Snorre fik hånden på bolden, men kunne ikke få drejet den uden om mål, og Eli Just kunne notere sig for sit tredje mål i fire kampe.
0-1 FC Helsingør

Lige da uret rundede 30 minutter var Liam Jordan så meget tæt på at udbygge føringen.  Eli Just lagde bolden på tværs til Callum McCowatt der stod centralt lige på kanten af feltet. McCowatt sendte i samme bevægelse bolden videre til Liam Jordan i venstre side af feltet, hvor han stod helt fri. Jordan missede dog sin førsteberøring en smule, og Oscar Snorre kunne komme ud og blokere Liam Jordans afslutning.

Syv minutter senere fik FC Helsingør så en af spillets største muligheder. Tonni Adamsen og McCowatt spillede sig igennem HB Køge forsvaret med et par fikse driblinger, og Sebastian Larsen lavede et klodset straffespark på Tonni Adamsen. Liam Jordan gik til bolden, men Snorre læste Jordans ellers fine spark og reddede helt ude ved højre stolpe.

To minutter før pausen spillede Nsungusi sig forbi Kasper Enghardts tackling på midten, og kom alene igennem med Kevin Stuhr. Nikolaj Hansen kom susende til, og måske fik det Nsungusi til at forivre sig. HB Køgespilleren sendte i hvert fald bolden langt over mål med en dårlig afslutning

Dermed kunne FCH gå til pause med en smal 1-0 føring, der både kunne og skulle have været et mål eller to større.

Lidt for uskarpt FCH-hold gjorde 2. halvleg spændende

HB Køge kom bedre ud til anden halvleg, og havde et par halve optræk til chancer i de første fem minutter, hvor de i det hele taget fik sat spillet langt bedre sammen end i første halvlegs start. Men FC Helsingør forsvarede sig fint og lurede på kontramulighederne.

Holdene låste dog hinanden lidt taktisk, og manglen på åbne chancer fik begge hold til at skifte ud. Efter 57 minutter satte FCH således Nicklas Mouritsen og Oliver Kjærgaard på banen i stedet for Frederik Bay og Liam Jordan.

Efter 62 minutter kom første store mulighed til FCH. Og det var netop Mouritsen og Kjærgaard der kom afsted i en kontra. Mouritsen kom forbi sin mand i venstresiden og lagde en bold i en bue ind mod midten, hvor Kjærgaard var centimeter fra at komme til bolden centralt, men han kunne lige præcis ikke nå bolden foran sin opdækker.

FC Helsingør fik lidt mere dynamik i spillet som halvlegen skred frem, og Kjærgaard kom til endnu en afslutning kort efter, der dog blev sendt langt over mål.

Efter 68 minutter erobrede Norouzi centralt og fandt Frederik Juul ude i venstre side af feltet. HB Køges forsvar fejllæste situationen fuldstændigt, og Frederik Juul var meget alene ved baglinjen. Juul lagde bolden skråt bagud i feltet, hvor Tonni Adamsen var kommet ind, men afleveringen lå lige præcis bagved Adamsen, der ikke kunne sætte den ind. Og minuttet efter var netop indskiftede Oliver Drost tæt på, da Philip Rejnhold trak mod baglinjen og lagde bolden fladt i feltet. Drost forsøgte at afslutte første gang, men kom under bolden og sendte skuddet langt over mål i en fri situation. Store muligheder til FCH i denne fase.

Efter 76 minutter fik HB Køge deres hidtil største mulighed. Seehuisen lavede en god vending, og kom afsted centralt. Her var Seehuisen dækket op, men han lagde en god stikning ud til Pierre Larsen i højresiden, hvor Larsen kom ret fri. Pierre Larsen huggede på mål da han kom i feltet, og sigtede efter den fjerne stolpe. Men Kevin Stuhr hev en god redning ud af ærmet og fik blokeret.

Tre minutter senere fandt Oliver Kjærgaard Tonni Adamsen med en god stikning efter godt opspil gennem midten. Adamsen var kommet godt ind i feltet, og skød efter det lange hjørne, men i sidste sekund kom en HB Køge-fod i vejen. Kampen lå lidt på vippen da de to hold gik ind i de sidste ti minutter.

Fem minutter før tid var det så meget, meget tæt på, at HB Køge kunne udnytte at FCH ikke havde været skarpe foran mål. Pierre Larsen lagde et hjørnespark lige ind i panden på Mathias Nielsen, der stod helt fri ved forreste stolpe. Den store midterforsvarer headede på mål, men sendte på en eller anden måde bolden forbi målstolpen. Kæmpestor mulighed til hjemmeholdet.

Netop som vi gik ind i overtiden brød Oliver Kjærgaard HB Køges opspil, og trak til baglinjen med bolden. Herfra lagde han den ind i det lille felt, men HB Køges forsvar kom foran Drost centralt og reddede for Snorre.

I de fem minutters overtid var der en stor mulighed til Peter Buch, der netop var kommet ind, og et par frispark til HB Køge der var tæt på at blive farlige, men der kom ikke flere scoringer. Så FC Helsingør kunne hæve armene efter femte sejr i seks forsøg, og stadig kalde sig ubesejrede. Næste opgave venter allerede lørdag, hvor oprykkerne fra Jammerbugt tager imod i det nordjyske. Det er kl 14.00.

FCH: K. Stuhr Ellegaard, F. Bay (’57 N. Mouritsen), N. Hansen, K. Enghardt, P. Rejnhold, D. Norouzi, F. Juul Christensen, C. McCowatt (’66 O. Drost), L. Jordan (’57 O. Kjærgaard), E. Just (’86 P. Buch Christiansen), T. Adamsen (’86 S. Czajkowski)