Skip to main content

FC Helsingør har skrevet seniorkontrakt med Mathias ”Mac” Christensen, der samtidigt er blevet rykket permanent op i førsteholdstruppen.

Mathias Christensen har været i FC Helsingør i snart tre år, og har været en af eleverne i samarbejdet mellem Helsingør Elite Akademi, der er et kommunalt projekt med fokus på unge potentielle elitesportsfolk, og så FC Helsingør. Mathias Christensen modtog i sommer Sparekassens Sjællands Talentpris for årets talent.

Mathias Christensen er glad for at være blevet rykket op på førsteholdet:
– FCH er en fed klub at være i. Jeg har været en del oppe at træne med førsteholdet sidste år, og blevet taget rigtigt godt imod. Jeg synes det gav mest mening at blive og forsætte med at være del af det man selv har været del af i et stykke tid, samtidigt med at man har trænere som man ved stoler på én. Det har i det hele taget været nogle rigtige gode trænere jeg har haft, først med Marc Thevis der var min U19-træner de sidste år, og senere med Morten og Thyge på seniorholdet. Det gode samarbejde mellem U19 og seniortruppen været godt, hvilket gør det nemt at komme op på seniorholdet.

– Og så har det betydet rigtigt meget at Helsingør Gymnasium bakker op. Det fjerner meget af det stress der kan være, når man både skal passe skolen og fodbolden, at man ikke behøver at være bekymret over hvad skolen siger. Samarbejdet mellem klubben og HEA har været perfekt, og har bl.a. betydet at jeg har kunnet have to morgentræninger om ugen, hvilket har været vigtigt for min udvikling.

– Nu er målet at blive ved med succesen på seniorholdet, og for mig at komme tættere og tættere på seniorholdet, få minutter, og suge til mig fra de erfarne spillere. Og så skal jeg bare være tålmodig, også hvis der lige er et par kampen, hvor man ikke er udtaget. Jeg skal nok få kampe her og der, og så er det jo op til mig at vise, hvad jeg kan.

Sportslig ansvarlig Brian Gellert glæder sig over, at et af klubbens egne talenter er rykket på førsteholdet:
– ”Mac” er præcis den type spiller vi gerne vil fremavle til vores førstehold. Han er bundprofessionel og arbejder hårdt og fornuftigt både med skole og sin fodbold. Vi arbejder med en filosofi om, at vi skal bringe de her unge spillere i kampene, og et af de bedste eksempler på det, er jo at ”Mac” startede inde i vores altafgørende oprykningskamp mod Jammerbugt i sidste sæson, og gjorde en rigtig god figur i den kamp.

– Det har været afgørende for hans udvikling, at vi har haft det rigtigt gode samarbejde med HEA som vi har, samt at rektor på Helsingør Gymnasium også har været en stærk medspiller. Det er et kæmpe plus for os, at vi kan tilbyde et elitemiljø, både på skole- og fodboldsiden, der gør at de her spillere har lyst til at blive i her og ikke skal flytte ud af byen for at jagte deres drøm, men at de kan få det lige her i Helsingør kommune. I første omgang har Mathias fået en ét-årig kontrakt, så både han og vi lige kan se overgangen til seniorfodbold an, men jeg tror ikke vi har set den sidste succeshistorie hverken fra ham, eller vores skolesamarbejde.

Mathias Christensen kommer til at spille i nummer 19 i den kommende sæson.

Foto: FC Helsingør