Skip to main content

Fredag aftens tur til Jylland, hvor FC Helsingør mødte Superliganedrykkerne fra Esbjerg, endte med et smalt nederlag mod et EFB-hold, som man i lange perioder bød op til dans. Desværre blev et par store fejl afgørende for gæsterne fra Helsingør, der måtte se sin fremragende start i 1. Division blive sat midlertidigt i stå.

Det var hjemmeholdet fra Esbjerg, der pressede på fra kampens start, og der var ikke spillet mere end lige over tre minutter, før de fik den første mulighed. Et godt raid op ad venstresiden endte med et skarpt indlæg, men inde foran blev EFBs Yakovenko presset nok af ligadebutant Brandon Onkony til at han ikke kunne få sit hovedstød lagt lavt nok. Men stor mulighed.


Tre minutter senere var det FC Helsingørs tur til at få en stor mulighed. Jeppe Kjær fik bolden ude i højre side, og trak indad i banen mod mål. Esbjergs forsvarskæde stod egentlig fint, men Kjær fik alligevel sendt bolden ind i feltet, hvor to EFB-forsvarere ikke helt fik clearet bolden. Oliver Kjærgaard var kommet ind i feltet, men forsvarets clearing endte med at ryge lige ud bag Kjærgaard, der dog ikke fik bolden med sig i sidste moment.

Efter 11 minutter troede Esbjerg de havde scoret. Et indlæg ramte Jonas Henriksen på armen, og EFB appellerede for straffespark, men dommeren vinkede afværgende. Bolden strøg ind centralt, og i forvirringen var det en Esbjergspiller, der kom først over den. Han satte den ind bag Kevin Stuhr, men linjevogteren vinkede for at målscoreren kom fra en offsideposition. Tæt på for Esbjerg.

Men efter 16 minutter fik EFB sat den i rusen på legitim vis. Endnu et indlæg gav endnu et farligt hovedstød, som Kevin Stuhr Ellegaard dog fik vippet væk med en fantastisk redning. Helt ude ved kanten af feltet gik Daniel Norouzi alt for voldsomt ind i en nærkamp om bolden, og hans modstander røg tungt til jorden. Dommeren fløjtede uden tøven for straffesparket. Det sparkede Yuriy Yakovenko sikkert ind med et hårdt spark i højre side af målet.
EFB 1-0

Derefter satte FC Helsingør lidt mere tryk på, og fik afleveringerne til at hænge bedre sammen, og ti minutter efter EFB-målet var det tæt på for Jeppe Kjær. Norouzi havde set, at Carl Lange stod fri ude på sin venstrekant, og fandt ham med en god tværaflevering. Lange tog et raid mod baglinjen, og med et par driblinger kom han helt til baglinjen. Her lykkedes det Lange, trods et højt pres, at få lagt bolden på tværs, og ved den nærmeste stolpe kom EFB-målmand Jeppe Højbjerg i sidste øjeblik ned og fik erobret foran Jeppe Kjærs fremstrakte tå.

Men efter 27 minutter gik det så galt for FCH igen. En lang aflevering røg op til en Esbjergmand på højrekanten, men Brandon Onkony var vågen, og tog bolden fra EFB-spilleren. Onkony spillede bolden fladt tilbage til Kevin Stuhr, men de to misforstod hinanden, og Stuhr løb frem netop som Onkony lagde bolden bagud. Dermed fangede afleveringen Kevin på det forkerte ben, og bolden trillede stille or roligt forbi målmanden og i mål, til et selvmål af de mere bizarre.
2-0 EFB

Målet fik Esbjerg til at trække sig lidt længere tilbage på banen, og FC Helsingør fik lidt mere af spillet. Afleveringsspillet sad sådan set fint nok, men Esbjerg var kloge, og fik blokeret de farlige af slagsen, og FCH havde svært ved for alvor at spille sig til åbne muligheder.

Lige inden pausen fik Jeppe Kjær dog alligevel en chance. Frederik Juul Christensen fik bolden centralt lige uden for feltet, og tog chancen med et langskud. Skuddet gik et godt stykke over, men Esbjergs Rodolph Austin forsøgte at tackle skuddet, og kom alt, alt for sent. Frispark på kanten af feltet. Jeppe Kjær gik til bolden, men hans skud sad desværre lige i hovedet på en EFBer i muren.

Det var den sidste store mulighed i halvlegen, og FCH måtte gå i omklædningsrummet bagud med to mål.

Efter fire minutter af anden halvleg fik Esbjerg halvlegens første store chance. Jacob Ankersen lagde en skarp stikning mellem to FCHere til fremstormende Pyry Soiri, der trak forbi sin oppasser og lagde an til skud. Men i sidste sekund kom indskiftede Frederik Bay ned i en glidende blokering, og fik stoppet den store mulighed. Stærkt indgreb af Bay.

Derefter fulgte et par halvstore muligheder til Esbjerg, men FC Helsingør spiste sig stille og roligt bedre ind i kampen igen. Det gav efter 53 minutters spil en fin mulighed til Jeppe Kjær. Kjær fik bolden ude i venstre side, og trak på vanlig vis mod mål. Da han kom i feltet, huggede han til kuglen, men skuddet blev blokeret. Kjær appellerede voldsomt for hånd på bolden, men hverken dommer eller TV-billeder viste, om Kjær havde en sag.

Men tre minutter senere lykkedes det endelig FCHs topscorer at komme på tavlen. Anders Holst lagde en bold i fødderne på Frederik Bay, der tog et godt overlap. Ved baglinjen betænkede Bay sig ikke, men lagde en god bold indover. Trods to jættestore EFBere i feltet, viste Jeppe Kjær snuhed nok til at stå det helt rigtige sted, og den tætte angriber headede flot bolden ind uden chance for Højbjerg.
2-1 FC Helsingør

Men efter 65 minutter sluttede en gennemført uheldig dag for Brandon Onkony. En Esbjergaflevering blev lagt op gennem midten af banen, og indskiftede Bjarnason fik den i fødderne i noget der lignede en offsideposition. Linjevogterens flag blev nede, og Onkony forsøgte at genere Bjarnasons friløber med en skuldertackling. Bjarnason røg prompte til jorden lige uden for feltet, og dommeren gav noget hårdt rødt kort til Onkony for at gå i ryggen på Bjarnason i en oplagt scoringsmulighed. Det efterfølgende frispark blev dog sendt langt over mål. Hård skæbne for Onkony i sin første ligakamp.

Til trods for udvisningen kæmpede FCH ufortrødent videre, og der blev kæmpet mange dueller på den regnvåde bane. Esbjerg lurede mest på den kontra, der kunne lukke kampen for dem, og lod FCH have en del af midtbanespillet.

Efter 79 minutter fik Ankersen en stor mulighed i feltet, da en bold lidt tilfældigt røg ned for fødderne af ham. Han huggede til fra nært hold, men Kevin Stuhr fik bokset skuddet ud. God redning af Stuhr Ellegaard, der havde mange gode indgreb på dagen.

Mod slutningen af kampen trak Esbjerg sig længere tilbage på banen, og FCH sværmede om feltet, uden det blev rigtig farligt. Ind i overtiden pumpede FC Helsingør den ene bold frem mod angriberne efter den anden, men Esbjerg forsvarede sig klogt. Kun på et frispark fra kanten af feltet lykkedes det at skabe en chance, men Jeppe Kjær sendte den igen i muren.

Til allersidst var det tæt på at Esbjerg udbyggede føringen på en triplechance i feltet efter en kontra, men en glidende blokering i feltet og to store redninger fra Kevin Stuhr holdt EFB på de to mål.

Og således måtte FC Helsingør indkassere sæsonens første nederlag, i en kamp hvor det i lange perioder mere var FC Helsingør der ikke helt spillede op til niveau, end det var hjemmeholdet der imponerede.

Allerede på onsdag vil FCH få mulighed for at rejse sig igen, når HB Køge kommer på besøg i Helsingør. Kampen er pga Coronarestriktionerne kun åben for sponsorer og sæsonkortholdere denne gang.

FCH: K. Ellegaard, P. Rejnhold, B. Onkony, J. Henriksen, A. Holst (’70 Boysen), C. Lange (45’ F. Bay), F. Juul Christensen (88’ A. Smed), D. Norouzi (T. Bergqvist), E. Just (45’ L. Haren), O. Kjærgaard, J. Kjær

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk