Skip to main content

Det endte med et smalt 0-1 nederlag i torsdagens kamp mod Superliganedrykkerne fra Hobro. FC Helsingør havde ellers en stor del af spillet, og var i perioder bedst, men Hobro var lige et my skarpere, da det gjaldt.

Der var dog ikke gået mere end et minuts tid, før Callum McCowatt var tæt på for FC Helsingør. En dropbold ind i feltet landede perfekt for fødderne af New Zealænderen, der afsluttede, men den gamle FCH-målmand Adrian Kappenberger kom ud af Hobromålet, og blokerede afslutningen.


På det efterfølgende hjørnespark strøg bolden hele over klumpen af spillere foran mål, og det var tæt på, at Czajkowski ved den fjerne stolpe kunne komme op. Men angriberen så bolden for sent, og nåede ikke at styre den ind.

To minutter senere havde Hobro deres første store chance, da en stikning frem i banen fandt Babayan, der fik bolden godt med ind i feltet. Forsvaret og Kevin Stuhr kunne kun halvklare, og på returen forsøgte Mathias Haarup at dreje den ind ved den fjerne stolpe, men hans skud gik forbi.

Det var FC Helsingør der sad på det meste i de første ti minutter, og da vi rundede de 12 minutter på tavlen, fik Anders Holst en god tværaflevering fra Nikolaj Hansen. Holst lagde en god bold ind i feltet, hvor det var ganske tæt på at Sebastian Czajkowski kunne komme til bolden. Men Czajkowski var godt dækket op, og Hobro fik reddet til et hjørnespark til FCH, der dog ikke førte til noget.

Minuttet efter kom Hobro afsted i en kontra på en tabt FCH-bold, men Kevin Stuhr kunne i to omgange blokere skud fra Hobros angribere, og så kunne FCH lufte ud.

Efter 17 minutter var det FCHs tur til at komme afsted i en kontra. Callum McCowatt erobrede en bold på midten, og stak i løb. Da han kom til Hobros felt, var der dog dækket af, så McCowatt tog et godt langskud udefra, som Kappenberger dog fik bokset væk. Bolden gik ud i højre side, hvor Norouzi fandt Eli Just, der trak ind på kanten af feltet, og trykkede af. Bolden tog en god bue mod det lange hjørne, men desværre lige forbi.

Små fem minutter senere var det Hobro, der var tæt på. Haarup slog et godt indlæg fra højresiden af feltet, og inde foran var Alexander Baun centimeter fra at kunne heade den ind, men Philip Rejnhold fik generet Baun nok til at han sendte hovedstødet forbi mål.

Men i det 28. minut kom gæsterne på tavlen. FCH smed en bold væk i en kontra, og Babayan vendte spillet inden Helsingørspillerne opfattede situationen. Han smed et indlæg ind i det lille felt, hvor Mads Hvilsom kom foran sin mand, og med en let yderside dirigerede bolden i mål, uden de store muligheder for Kevin Stuhr Ellegaard.
0-1 Hobro IK

Frem mod pausen forsøgte FC Helsingør at lægge presset højere op på banen, men blev en smule forivrede i afleveringsspillet, og smed lidt for mange bolde væk. Der var dog i flere omgange optræk til kontraløb fra McCowatt og Czajkowski, men Hobro stod klogt, og lukkede ned for de lange afleveringer.

Så måtte FC Helsingør gå til pause efter 45 minutter, hvor man var startet bedst, men især efter scoringen havde ladet udeholdet æde sig ind i kampen.

Det var hjemmeholdet, der kom bedst ud af omklædningsrummet. Efter små fire minutters spil fik Callum McCowatt sat sig igennem i højre side af feltet, og efter et enkelt træk afsluttede han hårdt og fladt mod det lange hjørne. Kappenberger kunne kun halvklare, men Hobro fik luftet ud inden en FCHer kunne følge op.

Efter 54 minutters spil forsøgte McCowatt og Norouzi at drible sig igennem, men på kanten af feltet blev Norouzi nedlagt. Dommeren fløjtede, og Anders Holst gik til bolden. Han sendte desværre sit spark lige i masken på en Hobrospiller i muren.

Kort efter fik Carl Lange en stor mulighed, da godt afleveringsspil rundt om Hobrofeltet endte med en flad aflevering på tværs i feltet, som Lange desværre ikke fik dirigeret uden om Adrian Kappenberger, der kunne komme ned over bolden og redde.

Efter 63 minutter havde Hobro deres største mulighed i halvlegen. Hobro førte bolden op gennem midten, og fra kanten afsluttede en Hobrospiller lige i fødderne på en FCH-forsvarer. Returbolden røg ud til Christian Cappis, der sendte et lumsk skud mod mål. Kevin Stuhr kom dog ned med en god refleksredning, og sendte bolden ud til højre i feltet. Her bankede en Hobroangriber bolden et godt stykke over mål, men behøvede ikke ærgre sig alt for meget, da han også var offside.

Efter 67 minutters spil tog trænerteamet konsekvensen af, at FCH havde svært ved at spille sig til chancerne, og skiftede hele tre mand på samme tid. Onkony, Haren og Bergqvist erstattede Bay, Lange og Czajkowski.

Det gav lidt mere dynamik i opspillet, og især Teddy Bergqvist var involveret i et par gode opspil i løbet af de næste ti minutter, uden at det dog for alvor førte til åbne chancer. Men Hobro havde nok at gøre i denne fase med at forsvare sig.

I det 79. minut kom Boysen på banen i stedet for McCowatt, og han havde kun været på banen i et par minutter, før han fik den første mulighed. Et godt opspil med Teddy Bergqvist endte med, at svenskeren kunne spille på tværs igen til Boysen, der afsluttede mod det lange hjørne. Men skuddet gik desværre lige over mål.

Mod kampens slutning lod Hobro i store træk FC Helsingør have bolden, og nøjedes med at stå dybt og forsvare sig. Det førte til et massivt tryk fra FCHs side, men det førte ikke til nogle åbne chancer, til trods for mange bolde ind i feltet fra både midtbanen og kanterne.

Men tiden løb ud for FCH, og det var Hobro der kunne række hænderne i vejret, da dommeren fløjtede af. Nu venter to ugers landsholdspause, inden turen går til Silkeborg lørdag den 21. november.

FCH: K. Stuhr Ellegaard, F. Bay (’67 B. Onkony), N. Hansen, P. Rejnhold, A. Holst, C. Lange (’67 L. Haren), D: Norouzi (’84 O. Kjærgaard), F. Juul Christensen, E. Just, C. McCowatt (’79 D. Boysen), S. Czajkowski (’67 T. Bergqvist)

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk