Skip to main content

Efter en lang landsholdspause startede 1. Division op igen, og FC Helsingør skulle forsøge at hente point på udebane i Silkeborg. På papiret en af de sværeste udebaner i ligaen. Silkeborg var på deres side opsatte på at få revanche for nederlaget i premierekampen på Helsingør Stadion.

Men efter en velspillet og spændende kamp, kunne FC Helsingør alligevel tage point, efter at være kommet bagud tre gange, og kommet på niveau tre gange.


Der var således ikke spillet mere end tre minutter før FC Helsingør måtte hente bolden ud af netmaskerne første gang. Silkeborg førte bolden op gennem midten, og efter hurtigt et-to spil kom Mark Brink igennem centralt og spillede bolden ud til venstre, hvor Mads Kaalund stod fri ved den fjerne stolpe. Han styrede sikkert bolden i mål med en inderside, og bragte hjemmeholdet foran.
1-0 Silkeborg.

Men mindre end to minutter senere fik FC Helsingør bragt balance i regnskabet. Philip Rejnhold trak et hjørnespark. Anders Holst sendte det ind centralt, hvor bolden efter lidt ping-pong havnede for fødderne af Jonas Henriksen, der stod med ryggen mod mål på kanten af feltet. I bedste brasilianerstil fik ”Jones” vendt rundt om sig selv med bolden, og i samme bevægelse klappede han bolden utageligt op i det modsatte målhjørne. Sjældent og pragtfuldt mål af højrebacken.
1-1 FC Helsingør

Derefter fulgte en periode, hvor begge hold lurede på at få sendt spillere i dybden på den hurtige, regnvåde kunstgræsbane. Men begge holds forsvar havde stemplet ind nu, og selvom Silkeborg så farligst ud her i de første 25 minutter af kampen, måtte de nøjes med skud udefra, som FCHs forsvar kunne blokere. FC Helsingør havde dog også et ar gode aktioner. Jonas Henriksen havde et godt raid op af højresiden, hvor han var tæt på at kunne finde Eli Just i en fri position i højre side af feltet, men Silkeborg fik en frelsende fod på. Og efter 18 minutter fandt Philip Rejnhold Eli Just i et dybdeløb, hvor Just var centimeter fra at kunne finde Sebastian Czajkowski modsat i en helt fri position, men afleveringen fik lige et my for meget, og gik over baglinjen.

Efter 27 minutter fik FC Helsingør en kæmpe chance. Anders Holst fik bolden centralt, og spillede en kontrolleret dybdebold til fremstormende Sebastian Czajkowski, der havde set i hul i Silkeborgs linjer. Czajkowski kom fri i højre side af feltet, og skød første gang, men hans hårde hug blev blokeret af Oscar Hedvall i SIFs mål.

Lige da vi rundede den halve time fik Silkeborg så en chance af de enorme. Emil Holten vandt en én-mod-én duel mod Hans Christian Bonnesen  små femten meter fra feltet, og kom alene igennem. Kevin Stuhr kom ud og forsøgte at lukke ned, men Holten rundede ham og så ud til at have tomt mål. Men netop som skuddet faldt, kom Nikolaj Hansen tilbage, og fik i sidste sekund blokeret skuddet. Heroisk aktion af kaptajnen.

De næste par minutter pressede Silkeborg gevaldigt på, og var tættest på på et frispark fra kanten af feltet, men Nikolaj Hansen fik hovedet på, og sendt bolden over mål. Og så kunne FC Helsingør ride lidt af stormen af.

Efter 36 minutter brød Eli Just en aflevering fra Silkeborgs midtbane, og fik sendt Jeppe Kjær afsted i dybden. Jeppe rundede sin modstander og trak i feltet, men netop som han skulle til at afslutte, kom Svenn Crone ned i en glidende tackling og fik blokeret skuddet.

Men lige inden pausen fik Silkeborg den kontra, de havde luret på. Efter et FCH-hjørnespark var SIFerne hurtigst over bolden, og Nikolai Vallys fik bolden centralt. Han spillede en perfekt dybdebold til Anders Klynge, der var løbet i position i venstresiden. Klynge tog bolden med i feltet, og satte den stille og roligt forbi Kevin Stuhr og ind i det lange hjørne.
2-1 Silkeborg

Det var den sidste aktion af betydning i halvlegen, og FCH måtte gå i omklædningsrummet efter en flot spillet halvleg, der var blevet afviklet i et meget højt tempo. Men desværre med hjemmeholdet i teten.

Det var FC Helsingør, der kom bedst ud af omklædningsrummet, og i de første fem minutter af anden halvleg fik helsingoranerne lagt et udmærket pres på hjemmeholdet, uden at det dog førte til de helt store muligheder. Silkeborg måtte nøjes med en enkelt kontrachance, der til gengæld var stor nok til at Kevin Stuhr måtte ud og blokere et giftigt skud fra højresiden.

Efter 54 minutter fik FCH den første afslutning i 2. halvleg, da Sebastian Czajkowski fikst fik driblet bolden uden om sin oppasser, og taget den med i godt løb ind i feltet. Her afsluttede han fra en spids vinkel, men bolden gik både uden om Hedvall og målet.

Kort efter var det tæt på, at Jeppe Kjær kunne finde Czajkowski, da han sendte en god bold i forbi sin mand og modsat til  Czajkowski, der dog lige præcis ikke kunne nå frem til bolden, inden Hedvall kom ud og sparkede væk.

Chancerne bød sig til og minuttet efter var Klynge tæt på igen, da han fra kanten af feltet sendte bolden snært over mål med et langskud. I næste spilsekvens fik Eli just bolden centralt fra Jonas Henriksen, og trak mod mål. Fra kanten af feltet huggede den vævre newzealænder til den, og Hedvall måtte ud i fuld figur for at redde skuddet.

Det var Elis sidst aktion i kampen, da han efter lige over en times spil blev erstattet af Lucas Haren.

Haren var seks minutter senere enormt tæt på en assist, da han fik en god bold i medløb fra Sebastian Czajkowski. Haren trak i feltet, men kom lidt for langt mod baglinjen. Derfra slog han en bold skråt tilbage til Jeppe Kjær, der trak en enkelt gang ind i banen, og trykkede af fra kort afstand. Men nærmest på stregen fik en Silkeborgforsvarer blokeret skuddet. God aktion af Haren og Kjær.

Men da uret rundede 70 minutter, blev det endnu bedre for Haren og Kjær. Jonas Henriksen slog en perfekt timet bold til Haren i højresiden. Haren trak til baglinjen og slog den skråt bagud til Jeppe Kjær inde ved straffesparkspletten, og denne gang huggede Kjær til den første gang. Bolden pingede fra undersiden af overliggeren og i mål, uden chance for Hedvall.
2-2 FC Helsingør

På sidelinjen havde Callum McCowatt og David Boysen stået of ventet, og kunne fejre scoringen, inden de kom ind for Czajkowski og Holst.

Det var FC Helsingør, der havde teten frem mod slutningen af kampen, og Silkeborgspillerne var tydeligt frustrerede over at tingene ikke gik deres vej. De forsøgte at sætte kontraspil op, men FCH havde trukket sig lidt længere tilbage på banen, så det var svært at finde hul.

Så måtte der en enkeltmandspræstation til, og den kom desværre tæt på slutfløjtet. Indskiftede Sebastian Jørgensen fik bolden centralt, og vendte rundt på to FCH-forsvarere. Han trak mod mål, hvor Nikolaj Hansen forsøgte at tackle, men Jørgensen lobbede bolden med sig over den fremstormende FCH-forsvarer, og kunne derefter sætte den ind ved den nærmeste stolpe.
3-2 Silkeborg IF

I slutfasen pressede FC Helsingør på, og i overtiden fik de fremtvunget et hjørnespark. Alle FCHere, inklusive Kevin Stuhr Ellegaard løb op i Silkeborgfeltet. Netop indskiftede Carl Lange gik til bolden og sendte et perfekt skruet spark ind i feltet. Oscar Hedvall havde spillet en brandkamp, og var netop blevet kåret til man of the match, men på hjørnesparket kom han ikke godt ud, og bolden røg gennem hænderne på ham. Bag ham stod Jeppe Kjær klar, og han fik det mindste touch på bolden nødvendigt, og bolden gik i mål.
3-3 FC Helsingør

Halvandet minut senere fløjtede dommeren af, og FC Helsingør kunne føje et hårdt tilkæmpet og meget vigtigt point til samlingen. Næste opgave er Fremad Amager. Det er på hjemmebanen i Helsingør, og er allerede på fredag.

FCH: K. Stuhr Ellegaard, P. Rejnhold, N. Hansen, H.C. Bonnesen (’88 C. Lange) J. Henriksen, A. Holst (’71 D: Boysen), D. Norouzi, F. Juul Christensen, E. Just (61’ L. Haren), S. Czajkowski (71’ C. McCowatt) J. Kjær

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk