Skip to main content

Viborg viste sig for stærke på hjemmebanen, og FC Helsingør måtte indkassere et 3-0 nederlag i det midtjyske fredag aften. FC Helsingør var okay med i første halvleg, men en lynscoring i begyndelsen af 2. Halvleg var mere end Morten Eskesens tropper kunne hente.

Fra det første minut forsøgte Viborg at lægge at højt pres, og det førte til et – heldigvis ufarligt – hjørnespark efter blot 45 sekunder. Derefter fik FC Helsingør gradvist flyttet spillet længere op på banen, hvor man bedre kunne lure på at få sendt Jeppe Kjær eller Sebastian Czajkowski i dybden, hvilket var tæt på et par gange i de første ti minutter. Viborg stod dog godt i forsvaret, og lukkede af.


Lige da vi rundede de ti minutter fik Viborg hjørnespark. Det tog den gamle FCH-profil Mads Aaquist sig af, og han slog en god bold lige ind i panden på en Viborgspiller cantralt. Men Kevin Stuhr fik bolden på hovedstødet med en fantastik refleksredning.

Efter 11 minutters spil fik FC Helsingør bolden i kassen. Sebastian Czajkowski spillede en dybdebold fra midten til Jeppe Kjær i fremløb. Det så ud til at Jeppe var på linje med sine to oppassere, da han modtog bolden, og han lobbede den frækt over Viborgmålmand Gunnarsson. Men Linjevogteren hævede flaget for en hårfin offside.

I stedet var det så Viborg, der kom på tavlen i næste spilsekvens. Viborg havde bolden på midten, og så så Mads Aaquist, at Magnus Kaastrup var kommet helt fri i venstre side af FCHs felt. Han fandt Kaastrup med en kæk aflevering, og kantspilleren krøllede bolden ind i det fjerne hjørne, uden de store muligheder for Kevin Stuhr i målet.
1-0 Viborg FF

FC Helsingør forsøgte at få lidt mere fart i spillet de næste ti minutters tid, hvor Viborg naturligt nok var tilfredse med at stå lidt dybere. FCH havde dog svært ved at komme gennem Viborgs kæder, og der var ikke de store muligheder for nogen af de to hold i denne fase.

Efter 27 minutters spil opsnappede Jeppe Kjær en bold på midten, og var tæt på at komme igennem med fikst et-to spil med Czajkowski. Viborgs forsvar fik dog lukket ned, og til sidst endte bolden hos David Boysen i venstre side. Boysen tog et par træk ind i banen, og trykkede af lige uden for feltet. Bolden gik dog et stykke over mål.

Efter en halv time kom Jeppe Kjær igen igennem op gennem midten. To gange blev han hevet ned, og to gange kom han videre med bolden, indtil han til sidst måtte give fortabt. Dommeren fløjtede for frisparket, og Jeppe gik selv til bolden. Han fik dog ikke helt fart nok på sit skud, og Gunnarsson kunne samle den op helt ude ved stolpen.

Efter 35 minutter sparkede David Boysen hul i luften, da han forsøgte at lægge en bold fremad, som i sidste sekund blev taget fra ham. Boysen gik i græsset, og måtte lade sig udskifte med hvad der lignede en skade i baglåret. Carl Lange kom ind i stedet.

I det 40. minut fik Jeppe Kjær med ryggen med mål sendt en bold ud til Lange på kanten, og vendt sig selv i løb mod mål. Lange snød sin mand på kanten, og sendte en god bold ind centralt til Jeppe Kjær, men i sidste sekund kom en Viborgforsvarer foran Jeppe, og kunne forhindre en scoring til FC Helsingør.

På kanten af tillægstiden fik Sebastian Czajkowski en kæmpe mulighed for at sende Helsingør på niveau. Lucas Haren fandt Philip Rejnhold på kanten. Rejnhold løb dybt, og fandt Haren igen. Haren kom til baglinjen og sendte en bold ind i feltet, hvor Viborgs forsvar ikke kunne få bolden væk. Den dumpede i stedet ned for fødderne af Czajkowski, der forsøgte at dreje den uden om de to forsvarsspillere der var mellem ham og målet. Men han fik alt for meget kraft på afslutningen, der gik et godt stykke over mål.

Så måtte FC Helsingør gå i omklædningen nede 1-0, men med en fornemmelse af, at man sagtens havde kunnet være med imod ligaens førerhold.

Men anden halvleg begyndte med en kold spand vand i hovedet på gæsterne. Viborg vandt et par hovedstødsdueller centralt, og til sidst blev en bold slået frem til Sebastian Grønning, der lå i nærmest nøjagtigt samme position, som Jeppe Kjær var blevet dømt offside i i første halvleg. Denne gang blev dommerens flag nede, og Grønning kunne chippe bolden over en fremstormende Kevin Stuhr, blot to minutter inden i anden halvleg. Offsideguderne var i dén grad ikke med FCH denne fredag.
2-0 Viborg FF

Målet tændte op under hjemmeholdet, og FC Helsingør havde nok at gøre med at forsvare sig i denne fase af kampen. Lange bolde frem blev afvist af Viborgs forsvar, og Viborg havde held med at slå FC Helsingørs afleveringsspil i stykker med fysisk spil. Lige inden uret rundede en time, faldt næste store mulighed. Franz Putros på venstrekanten fandt med en skarp aflevering Tobias Bech i FCHs felt, og Bech sendte et lumsk skud mod det lange hjørne, der dog gik lige over trekantssammenføjningen.

Vi skulle frem til det 71. minut, før FC Helsingør kunne afslutte mod mål igen. Indskiftede Callum McCowatt fik bolden centralt, og tog et træk ind i banen. Der var ikke kommet andre FCHere i feltet, så McCowatt tog skuddet et stykke udefra. Bolden blev rørt af en Viborgmand, og voldte Gunnarsson visse problemer i målet, men til sidst kunne Viborgmålmanden komme ned over bolden og erobre den.

FC Helsingør forsøgte og forsøgte at få fart i spillet, og sendt en mand i dybden, men Viborg lukkede helt af. I stedet var det hjemmeholdet, der fik sat kniven ind til sidst. I det 87. minut fik Jeff Mensah sendt en bold ud til Franz Putros i venstre side. Han slog et indlæg ind i boksen første gang, hvor Jacob Bonde kom højest af alle, og headede bolden hårdt nedad og forbi Kevin Stuhr.
3-0 Viborg FF

Så kunne Viborg stille sig ned og stille og roligt forsvare føringen hjem, til dommeren fløjtede af efter fire minutters overtid. En af den slags kampe, der bare skal lægges bag sig hurtigst muligt. Næste opgave for FCH er hjemme mod Hobro. Det er på torsdag kl. 18.00

FCH: K. Ellegaard, F. Bay (’67 B. Onkony), N. Hansen, J. Henriksen (’86 O. Kjærgaard), P. Rejnhold, Boysen (’36 C. Lange), F. Juul Christensen, D. Norouzi, L. Haren (’67 C. McCowatt), S. Czajkowski, J. Kjær (’86 Berqvist)

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk