Skip to main content

Det endte med et nederlag af de mere forsmædelige, da FC Helsingør onsdag aften var på besøg hos Bispebjerg BK i Sydbank Pokalens første runde. Trods en tidlig føring, og kæmpe overtal i spil og chancer, endte det alligevel med et 3-2 nederlag mod holdet fra Serie 1.

Det var ellers FCH, der startede bedst det første kvarters tid. Der var debut til flere af de nytilkomne spillere, som Philip Rejnhold, David Boysen, Andreas Smed og Brandon Onkony. Og derudover spillede Tobias Christiansen og Emil Rasmussen fra U19-holdet fra start.


Philip Rejnhold spillede en god kamp fra sit udgangspunkt på højrebacken, og kom til flere gode indlæg fra starten, der dog ikke gav nogle oplagte chancer i de første minutter. Vi skulle frem til det 18. minut før FCH kom på tavlen. David Boysen startede inde for FCH for første gang, og han kvitterede med en god kamp, og en stor arbejdsindsats. Det var da også ham, der efter 18 minutter lagde et skarpt indlæg ind til Teddy Bergqvist, der scorede sikkert.
0-1 FC Helsingør

Så var FCH i gang troede man, men allerede minuttet efter udlignede hjemmeholdet. Et indlæg ind i feltet røg over et par FCH-forsvarere og havnede hos en Bispebjergangriber, der krøllede bolden uden om både forsvarere og målmand og helt op i krogen. Flot scoring på et skidt tidspunkt.
1-1 Bispebjerg BK

Davis Boysen og Philip Rejnhold forsatte dog deres gode raids op langs kanterne, suppleret af Lucas Haren på højrekanten. Det gav en del halv- og helfarlige situationer, men Bispebjerg havde nogle tunge drenge i midterforsvaret, der ryddede godt o pi luftrummet. Andreas Smed var tæt på efter et Boysenindlæg, men hans afslutning blev skæv, da han måtte strække sig til det yderste, og bolden strøg over mål

Boysen selv var tættest på at score i sin debut efter 41 minutter, men hans hovedstød efter et godt indlæg fra Mathias ”Mac” Christensen blev blokeret lige foran mål.

I stedet var det så hjemmeholdet der slog til igen lige inden pausen. En dødbold blevet slået ind i FCH-feltet, hvor målmand Christoffer Petersen gik fejl af den. Den dumpede ned for fødderne af en Bispebjergspiller, der kunne skovle den det sidste stykke over stregen.
2-1 Bispebjerg BK

Minuttet efter fløjtede kampens dommer Anders Poulsen første halvleg af, og FCH måtte gå i klubhuset med en Bispebjergføring på tavlen.

I anden halvleg lagde FC Helsingør et tungt pres ned mod Bispebjergmålet. Andreas Smed blev erstattet af Valdemar Holze, der havde spillet en god halvleg i træningskampen mod Brøndby, og han var med til at lægge presset højt op på hjemmeholdets banehalvdel. Men score lykkedes FCH ikke med, og så var det i stedet Bispebjerg der udbyggede deres føring. Det regnede kraftigt i store dele af første halvleg og hen over pausen, så både bold og bane var regnvåde og glatte, hvilket gav en del af spillerne problemer, således også Christoffer Petersen, der ikke kunne holde bolden i det 52. minut, og Bispebjerg havde endnu en gang en mand stående det rigtige sted, der kunne guide den i mål.
3-1 Bispebjerg BK

Derefter udviklede kampen sig til ét langt stormløb mod Bispebjergmålet, hvor FCH gang på gang slog bolden ind i Bispebjergs felt, og gang på gang fik det heroisk kæmpende hjemmehold slået bolden ud igen.

Tobias Christiansen var meget tæt på i 65. minut, da han trak op fra sin venstreback og ind i banen foran feltet med bolden. Her trykkede han af, og bolden strøg i en smuk bue mod mål, men desværre for Christiansen og FCH tog hans flotte skud overliggeren.

Fire minutter senere fik Teddy Bergqvist igen scoret, da Lucas Haren først afsluttede lige forbi målet, og kort efter slog et skarp indlæg ind til Teddy, der scorede sikkert med et spark højt i målet.
3-2 FC Helsingør

FCH pressede og pressede, men Bispebjerg sloges, kæmpede og tacklede, og helsingoranerne kunne ikke nedbryde deres forsvar. Det var dog meget tæt på i flere omgange, på gode afslutninger fra først Valdemar Holze, og siden Lucas Haren, der igen sendte bolden lige forbi på et hårdt, fladt skud.

Tættest på kom Teddy Bergqvist dog, da han først kom fri i venstre side af feltet, men måtte se sit skud blokeret af Bispebjergs målmand, og minuttet efter kom højest på et hjørnespark, men igen måtte se målmanden hive en pragtredning op af hatten.

Til sidst var det ”all in” for FCH, der flere gange tog målmand Christoffer Petersen med op på hjørnespark, som FCH havde en del af mod slutningen af kampen.

Men ind kom den ikke, og efter fem minutters overtid kunne Bispebjergspillerne juble da dommeren fløjtede af, og FC Helsingør måtte gå i omklædningsrummet vel vidende at de havde haft klar overvægt i både spil og chancer, men ikke havde kunnet sætte kniven ind, da det virkelig gjaldt.

Den næste betydende kamp for FC Helsingør er på hjemmebane mod Superliganedrykkerne fra Silkeborg. Det er den 11. september kl. 19.00

FCH: C. Petersen, T. Christiansen (70’ Stjernegaard), B. Onkony, Emil Rasmussen (U19), P. Rejnhold, D. Boysen, M. “Mac” Christensen, O. Kjærgaard, L.Haren, A. Smed (58’ Holze), T. Bergqvist.
Bænk: Frederik Rej-Rosenqvist, Linus Jensen (U19), Alexander Stjernegaard (U19), Valdemar Holze(U19), Daniel Krog(U19), Linus Jensen(U19), Luca Constabile(U19), William Lennings(U19)

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk