Skip to main content

Det var en kamp mere præget af fight og fysik frem for finesser, da FC Helsingør lørdag aften tog mod Kolding IF. Kolding var bedst i første halvleg, men FC Helsingør fik vendt spillet og sat Kolding under pres i anden. Begge hold tillod sig at brænde et par enorme chancer, og havde begge målmænd der var helt på toppen, så hverken FCH eller kolding kom på tavlen.

Der var spillet et par minutter da Kolding fik hjørnespark. Det blev slået kort, og spillet ind centralt til Adam Jacobsen, der lurede på kanten af feltet. Han forsøgte med et godt hug på mål, men Kevin Stuhr Ellegaard var vågen, og kom ned til skuddet. Returen landede hos Koldings Morten Hansen midt for mål, men også hans skud tog Kevin Stuhr med en stærk fodparade.  Hansen var dog kommet i offsiden, så en eventuel scoring havde ikke talt alligevel.


FC Helsingør fik derefter skubbet spillet lidt længere op på banen, og fik gang i afleveringsspillet. Men det var alligevel Kolding der fik næste mulighed. Efter en kontra over venstrekanten, kom bolden ind centralt, hvor en Koldingmand blev nedlagt på kanten af feltet. Men det efterfølgende frispark blev sendt i muren.

FC Helsingør forsøgte at finde mellemrummene i Koldings bagkæde, og Jeppe Kjær og Teddy Bergqvist lurede hele tiden på at komme afsted i dybdeløbene. Men Kolding stod godt, og fik spoleret gode bolde fra både Oliver Kjærgaard og Eli Just.

Efter 20 minutter fik FC Helsingør deres første store mulighed. Frederik Bay erobrede en bold på egen banehalvdel, trak op langs venstrekanten, og slog et perfekt skruet indlæg til Jeppe Kjær, der kom alene igennem med Koldings målmand Frederik Ibsen. Kjær forsøgte at lobbe bolden over den fremstormende målmand. Men desværre for Kjær og FCH gik hans afslutning lige forbi stolpen. Kæmpe mulighed til Jeppe Kjær, der tydeligt ærgrede sig.

Syv minutter senere var Jonas Henriksen tæt på at gentage sin scoring fra Skive-kampen. Anders Holst slog et skarpt hjørnespark, og ved forreste stolpe kom Henriksen højest, men hans hovedstød sneg sig lige over mål.

Da vi rundede den halve time, var det Koldings tur til at brænde en kæmpechance. Koldings Denis Fazlagic opfangede en dårlig aflevering ud for Koldings felt, og trak hele vejen op gennem banen i et kontraløb. Han fandt en medspiller på venstrekanten, der lagde bolden fladt tilbage i feltet til Fazlagic, der fra en helt fri position lige midt for mål sparkede bolden blødt forbi den forkerte side af stolpen. Kæmpe mulighed til Fazlagic, der heldigvis for Helsingør brændte på det skammeligste.

FC Helsingør havde svært ved at få sat den afgørende aflevering ind, til trods for tydeligt overtag i boldbesiddelsen, men Kolding gjorde det også svært med effektivt pres- og forsvarspil. FC Helsingør stod dog også godt i kæderne, og især Philip Rejnhold var iøjnefaldende med en håndfuld tacklinger og erobringer af høj, høj klasse.

Det var dog Kolding, der sluttede halvlegen af med en stor mulighed, da et langt indkast voldte forsvaret og Kevin Stuhr visse problemer midt for mål, men til sidst fik Kevin Stuhr og Jonas Henriksen i fællesskab erobret. Dermed måtte holdene gå i omklædningsrummene med 0-0 på tavlen.

Anden halvleg var knap fløjtet op, før Kolding pressede på omkring Helsingørfeltet. Efter et hjørnespark, kom gæsterne til skud udefra, som Kevin Stuhr tog med en god refleksredning. Bolden røg ud i feltet igen, en Koldingmand afsluttede, men nærmest liggende fik Kevin vippet bolden ud inden den kunne gå i mål. Igen kom bolden ikke ud af feltet, og endnu engang var en Koldingspiller først på bolden, men igen reddede Kevin Stuhr sikkert. Stor aktion af veteranen i FCH-målet.

Derefter fulgte en periode hvor begge hold forsøgte at sætte sig fysisk på modstanderne, og med mange dueller og slåskampe centralt. Vi skulle helt frem til det 54. minut, før FCH fik næste afslutning. Jeppe Kjær fik bolden i venstresiden, trak ind og afsluttede en meters penge uden for feltet, men Ibsen havde luret afslutningen, og greb Kjær ud.

Tre minutter senere var Teddy Bergqvist urimeligt tæt på. Frederik Bay fik bolden i venstre side, trak til baglinjen, og slog en flad aflevering ind centralt. Her tog Eli Just bolden til sig, og lagde den videre ind til Bergqvist, der midt for mål afsluttede med et hårdt spark. Ibsen stod dog i vejen for Bergqvists afslutning, der sad lige på Koldingmålmanden, og han kunne bokse bolden over mål.

Efter 65 minutter var Jeppe Kjær tæt på igen. En lang bold tilbage til Koldings forsvar blev tæmmet forkert, og altid lurende Kjær opsnappede bolden og stak i løb mod mål. Kjær var dog kommet lidt for langt ud i højre side af feltet, og Frederik Ibsen kom ud og lukkede sine vinkler ned. Kjær trykkede af med et dunderskud, men han kunne ikke passere Ibsen, der reddede stærkt.

FC Helsingør lykkedes med at få lagt lidt mere tryk på Kolding, men mange udskiftninger fra begge hold, og et par spilstop for skadesbehandling, tog rytmen ud af en i forvejen uskøn kamp.

I det 75. minut var Jonas Henriksen tæt på igen. Indskiftede Lucas Haren trak et frispark i højre side. Det slog Anders Holst ind i feltet, hvor Jeppe Kjær fik forlænget det ind centralt, hvor Jonas Henriksen lige akkurat fik foden på bolden. Den kom dog lidt for hårdt og højt ind, og Henriksen kunne ikke dirigere skuddet i mål.

Da kampen nærmede sig sin afslutning, trak Kolding sig længere og længere tilbage på banen og FCH måtte arbejde hårdt for hver eneste aflevering, og hver eneste åbning, og begge holds spillere var tydeligt mærkede af en fysisk intens kamp.

I overtiden lykkedes FC Helsingør flere gange med at finde lidt fysisk overtag, men man kunne ikke nedbryde Kolding-defensiven, og efter fire minutters overtid sluttede kampen som den begyndte. FC Helsingør kunne dog trøste sig med at man holdt den pointmæssige afstand til Kolding, og at defensiven lignede sig selv igen, efter Fremad Amagerkampens lidt for mange mål.

Næste opgave for FC Helsingør er en udekamp mod topholdet fra Viborg. Det er allerede på fredag, og kampen spilles kl. 18.00

FCH: K.Ellegaard, F. Bay, J. Henriksen, P. Rejnhold, A. Holst, F. Juul Christensen, O. Kjærgaard (’45 C. McCowatt), E. Just, (’61 L. Haren), D. Boysen (’73 C. Lange) T. Bergqvist (’61 S. Czajkowski), J. Kjær

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk