Skip to main content

Det stod ned i stænger over Sundby Idrætspark, da FC Helsingør onsdag aften fik sig noget af en vasker mod et Fremad Amagerhold, der scorede på stort set alle deres muligheder, og sendte helsingoranerne hjem med et nederlag på hele 5-1.

Kampen begyndte nu ret lige de første fem minutter, med afleveringsspil fra begge hold i højt tempo, på den våde kunstgræsbane. Ingen af holdene spillede sig til de store muligheder, dog. Den første store chance var til gengæld et mål, og desværre for FCH var det til hjemmeholdet fra Amager. Markus Mlynikowski tog chancen en meters penge uden for feltet, og fik et rigtigt godt træf på bolden. Kevin Stuhr kom godt ned til skuddet, men kunne kun halvklare, og bolden røg ud i feltet igen. Her fik en Amager-spiller prikket den videre til Markus Bay, der tog et godt løb i feltet, og satte bolden ind i det modsatte hjørne fra klos hold, efter mindre end otte minutters spil.
1-0 Fremad Amager

Efter lige over et kvarter fik FC Helsingør sin første store mulighed. Daniel Norouzi fik sendt en god bold afsted til en kontra, og Carl Lange sendte Callum McCowatt, der fik sin startdebut for FCH, afsted over venstrekanten. Callum tog et fremragende løb op gennem Fremad Amagers kæder, afdriblede en mand, og skød mod det fjerne hjørne. Fremads målmand Jacob Pryts Larsen kunne kun se til, men kunne ånde lettet op, da Callums fine skud lige nøjagtigt gik forbi den forkerte side af stolpen.

Men fem minutter senere viste Fremad Amager så i stedet skarphed i feltet igen. En midtbaneduel blev tabt, og så røg Reda Rabei afsted over venstre kant. Han lagde en bold fladt på tværs af feltet, og centralt afsluttede Kristoffer Munksgaard første gang. Hans skud tog stolpen, men bolden røg direkte tilbage til ham igen, og på andet forsøg satte han den sikkert ind.
2-0 Fremad Amager

Og syv minutter senere skulle det så blive endnu værre. Et indlæg fra den gamle FCH-spiller Pierre Larsen blev slået tidligt, og inde foran kæmpede Jonas Henriksen og Munksgaard om bolden, og Kevin Stuhr kom ud for at hjælpe sit forsvar. Jonas Henriksen forsøgte at cleare, men ramte hårdt presset af Munksgaard bolden skævt, og den hoppede i mål bag Kevin Stuhr Ellegaard. TV-billederne viste, at Munksgaard var offside, men linjedommerens flag forblev nede.
3-0 Fremad Amager

Andreas Smed fik en god mulighed kort efter, da Lucas Haren lagde en bold på tværs af feltet, men hans afslutning fik ikke helt fart nok på, og Pryts Larsen kom ned over bolden.

FCH fik sat spillet lidt bedre sammen i den næste periode i halvlegen, men Fremad forsvarede sig godt, og de helt store muligheder bød sig ikke til. Et langskud fra Carl Lange et par meter uden for feltet efter 41 minutter var det tætteste man kom på, og det pillede Jacob Pryts igen nemt ned.

Lige inden pausen var det dog uhyggeligt tæt på for Lucas Haren, da en kontrabold blev sendt op i fødderne på Carl Lange, der viftede sin modstander af sig, og sendte Haren i dybden. Men Haren blev presset ud i siden af feltet, og Pryts Larsen kom ud af sit mål og tog Harens afslutning med en god fodparade.

Og så måtte FC Helsingør gå til pause med en føring til Amager på tavlen, der nok var i hvert fald et mål for stor.

Der var dog ikke spillet mere end tre minutter af anden halvleg, før FCH fik den første store mulighed. Callum McCowatt fik bolden godt med centralt, og stak den på det helt rigtige tidspunkt til Carl Lange, der omgivet af to forsvarere fik bolden med ind i feltet. Lange afsluttede, men Pryts Larsen var igen på plads, og fik en fodparade på Carl Langes afslutning. Stor mulighed, men også stor redning.

Efter 55 minutter var det tæt på at Lucas Haren kom på tavlen. Efter en fin bold fra Carl Lange, fik Haren bolden med sig, og trak på tværs af feltet. Fremads forsvar stod dog på plads, men alligevel fik Haren trykket af. Hans skud gik dog en halv meters penge over mål.

Efter lige over en times spil fik Fremad Amager deres første mulighed i anden halvleg, og viste igen uhyggelig skarphed. En bold blev slået fra midten ud til Pierre Larsen, der sprintede ind i boksen og fra en skarp vinkel satte bolden i mål bag Kevin Stuhr. Det så desværre lidt for let ud.
4-0 Fremad Amager

Med 65 minutter på tavlen tog trænerteamet konsekvensen af stillingen, og skiftede Teddy Bergqvist og Jeppe Kjær ind i stedet for Andreas Smed og Callum McCowatt. Og fire minutter senere gav det pote, da Frederik Juul Christensen slog et skarp indlæg langt nede fra midten og lige ind til Teddy Bergqvist, der kom højest i det lille felt, og headede bolden utageligt ind bag Pryts Larsen.
4-1 FC Helsingør

I det 75.minut skiftede FCH så tre mand mere ind i forbindelse med et hjørnespark til Fremad Amager. Men det gik dog hverken værre eller bedre, end at Lukas Engel kom højest på hjørnesparket, og headede bolden i det lange hjørne fra den forreste stolpe, og slog det endelige søm i ligkisten for FC Helsingørs drøm om at komme tilbage i kampen.
5-1 Fremad Amager

Efter 85 minutter sendte Oliver Kjærgaard en god diagonalbold lige i brystet på Jeppe Kjær, der tog den med forbi sin oppasser og stak i løb mod mål. Da Kjær kom i feltet, forsøgte han at lobbe bolden over Pryts Larsen, men Fremad-målmanden lod sig ikke narre, og greb Kjærs frække forsøg ud.

Det var tæt på igen for Jeppe Kjær til allersidst i kampen, da han fik en friløber, og alle tænkte at NU scorede han, men  igen var Pryts Larsen hvor han skulle være og mere til, da han først tvang Kjær til at tage et træk uden om sig, og så fik blokeret afslutningen med det yderste af neglene. Ind ville den ikke for FCH, og så kunne dommeren fløjte af efter de obligatoriske tre minutters tillægstid.

FC Helsingør får mulighed for at rejse sig igen allerede på lørdag, hvor Kolding IF kommer på besøg på hjemmebanen i Helsingør. Det er kl 16.00

FCH: K. Ellegaard, F. Bay, HC Bonnesen, J. Henriksen, L. Haren (75’ D. Boysen), F. Juul Christensen (75’ O. Kjærgaard), D: Norouzi, C. Lange (75’ E. Just), A. Smed (65’ J. Kjær), C. McCowatt (65’ T. Bergqvist)

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk