Skip to main content

Onsdag aften mødtes oprykkerne fra FC Helsingør og nedrykkerne fra Næstved i en velspillet træningskamp på Helsingør Stadion.  FC Helsingør lykkedes med at få sit spil til at flyde fint, og sad på boldbesiddelsen meget af kampen, og 1-0 sejren var måske endda et par mål for lille.

Efter ca. fem minutters spil havde FCH den første store mulighed, da nyindkøbet Sebastian Czajkowski fikst kom fri i højre side af feltet, og forsøgte at finde angrebsmakker Teddy Bergqvist centralt. Næstvedforsvaret fik dog blokeret i sidste øjeblik.


Tre minutter senere var Jonas Henriksen tæt på at finde Mathias ”Mac” Christensen inde foran mål, men den unge midtbanemand headede over mål.

Omkring det 10. minut var det tæt på for duoen Czajkowski-Bergqvist igen, og det var nærmest en kopi af den første chance. Czajkowski kom igen fri i højre side af feltet, og spillede skråt tilbage til Bergqvist, der afsluttede første gang. Hans hårde skud blev dog i sidste øjeblik reddet af en fremstrakt Næstvedfod.

Lige inden uret rundede de 20 minutter troede Næstved, at de var lykkedes med at score, da de efter et indlæg fik headet bolden i mål efter et indlæg, men efter lidt snak annullerede dommeren og linjevogteren målet for offside. Det så umiddelbart korrekt nok ud.

Efter en halv times spil kom Jonas Henriksen igen fri i højre side, og lagde en god bold ind i hovedet på Oliver Kjærgaard, men han kunne heller ikke få bolden sendt nok nedad.

Minuttet efter var Teddy Bergqvist igen tæt på, da han satte sig igennem fysisk og trak på tværs af feltet. Han hakkede til bolden, men hans gode afslutning midt i målet blev igen blokeret i sidste øjeblik.

Kort inden pausen var Næstved tæt på, da en lidt tilfældig bold landede for fødderne af en Næstvedspiller lige midt for mål. Han afsluttede rapt, men en frelsende fod fra en Helsingørforsvarer sendte bolden uden om stolpen.

Dermed sluttede første halvleg uden mål.

Anden halvleg begyndte meget som den første sluttede, med overvægt i spillet til FC Helsingør, og lidt løse chancer til begge hold.

Men vi skulle frem til det 52. minut, før FCH fik hul på bylden. Dalton Wilkins sendte en vidunderlig tværaflevering op til Eli Just, der snød offsidefælden, og kom alene afsted mod mål ude til højre. Han trak forbi den gamle Helsingørmålmand Viktor Anker, der kom ud af målet, og prikkede den cool ind bag ham, lige inden Næstveds forsvar kunne nå frem.
1-0 FC Helsingør

Omkring det 65. minut var det tæt på, at Oliver Kjærgaard med et ekvilibristisk saksespark kunne sende bolden i mål, efter at et frispark i højresiden blev sendt på tværs af feltet, men Kjærgaards smukke spark strøg desværre lige over overliggeren. Det kunne ellers have været et flot mål.

Næstved bed sig lidt mere ind i kampen i denne fase, efter at FCH havde skiftet bl.a. Mathias Christensen, Eli Just og Anders Holst ud, og de havde lidt mere spil omkring Helsingørmålet, uden at det dog blev rigtig farligt.

Efter 74 minutter var det dog FCH, der fik den næste store chance. Indskiftede Frederik Juul Christensen trak op gennem midten, og på tværs af feltet, hvor han afsluttede giftigt udefra. Men Viktor Anker var vågen, og vippede bolden over overliggeren. Stærkt skud fra Christensen.

Lige inden vi rundede det 80. minut, var Næstved endog meget tæt på. En FCH-forsvarer missede en bold ud for mål, og så var Næstved pludselig to mod én med en enkelt forsvarer mellem sig og mål. Men i sidste sekund fik FCH-forsvaret afværget, da en frelsende fod forhindrede bolden i at nå frem til den frie mand centralt.

Efter 85 minutter var det tæt på Carl Lange. Eli Just var kommet ind igen, og tog en flot dribletur ude fra højrekanten. Han spillede på tværs af banen til Lange, der afsluttede hårdt og fladt mod det lange hjørne. Men bolden gik lige akkurat forbi mål.

I overtiden var det meget tæt på at lykkedes Teddy Bergqvist at komme på tavlen. En velspillende Dalton Wilkins kom frem fra sin højreback, og erobrede bolden lige over midterlinjen. Han trak forbi sin mand og til baglinjen, hvor han sendte et fladt indlæg på tværs. Ved den nærmeste stolpe var Bergqvist klar, men han var også tæt dækket op, og han kunne ikke få sendt sin afslutning på den rigtige side af stolpen.

Så FC Helsingør måtte ”nøjes” med at glæde sig over det ene mål fra Eli Just, der havde givet dem sejren, efter en velspillet og til tider fysisk intens træningskamp.

FCH: C. Pedersen, J. Henriksen, Prøvespiller, Prøvespiller, D. Wilkins, E. Just (70 F. Christensen), O. Kjærgaard, M. “Mac” Christensen 45 (D. Norouzi), A. Holst (55 C: Lange), Czajkowski (55 Prøvespiller), T. Bergqvist

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk