Skip to main content

FC Helsingør fortsætter oprustningen frem mod den kommende sæson, og er glade for at kunne præsentere den erfarne offensivprofil David Boysen som nyeste mand i FCH-trøjen. 29-årige Boysen kommer til FC Helsingør på en fri transfer, efter at have spillet i Israel det sidste års tid, senest hos Hapoel Nof Hagalil.

David Boysen er en erfaren og berejst herre, der i Danmark nok er mest kendt for sin tid hos Lyngby BK, for hvem kantspilleren har spillet 159 kampe, med 41 mål og 29 assists til følge. Boysen har for Lyngby spillet både i Superligaen og NordicBet Ligaen. David Boysen er derudover to gange blevet kåret til årets profil i NordicBet Ligaen, senest i 2015.

David Boysen satte et par ord på de tanker han havde gjort sig om FC Helsingør:
– Først og fremmest mærkede jeg en god interesse fra klubben, og fra vi begyndte at tale sammen er det gået ret hurtigt. Jeg blev overbevist om professionalismen i setuppet, og efter en udfordrende periode, trængte jeg til at være del af et positivt projekt. Jeg ville gerne hjem til Danmark, og Sjælland, og projektet heroppe og mine ambitioner passede rigtig godt sammen på den måde.

– Jeg har talt en del med Brian Gellert, og med den sportslige stab, og i løbet af de næste par uger skal vi afklare min rolle, som både kan være i angrebet, hvor jeg har spillet de sidste par år, og som kantspiller, hvor folk i Danmark nok mest kender mig. Jeg har holdt mig i gang fysisk, så jeg er allerede i god form. Jeg føler mig klar til at levere mål og assists, men derudover skal jeg også bidrage til truppen med min erfaring fra 1. Division. Jeg kender rækken, jeg ved hvad slags fodbold der spilles, og jeg tror det er vigtigt med spillere, der ved hvad der skal til i rækken.

– Det tiltrak mig at blive del af en ambitiøs klub, der har en plan, der bærer hen mod noget rigtigt, og hvis det går som klubben og jeg håber, kan det forhåbentligt bære frem mod et lidt længere ophold. Jeg vil rigtig gerne bare ud og spille fodbold, og hvis jeg og FC Helsingør kan få succes sammen, ser jeg ingen grund til at mit ophold her ikke kunne fortsætte fremover.

Sportslig ansvarlig Brian Gellert er begejstret for tilgangen:
– Vi har haft mange snakke med David, og det afgørende for os, var at vi kunne mærke en stor sult hos ham for at komme ud og vise hvad han kan. Han er en stor profil, der på sit topniveau er en af de bedste spillere i NordicBet Ligaen, og som også godt kunne gøre sig på højere niveau end det. Han har mange individuelle kvaliteter, og er en spiller der kan afgøre fodboldkampe på egen hånd.

– Vi har i Helsingør aldrig været bange for at give folk en chance, og vi har ofte bevist før, at vi er et sted hvor spillere kan finde ro til at finde den bedste udgave af sig selv. Og i den her situation, har David jo også givet os en chance for at vise hvad vi kan. Jeg er helt sikker på, at David vil blive en stor profil for os.

David Boysen kan spille de fleste af de offensive pladser, og har udover i Lyngby også spillet for AB, Viborg og Brøndby i Danmark, samt haft ophold hos klubber i Holland, Sverige og Israel.

Boysen har første træningsdag på mandag, og er således ikke med i truppen til søndagens træningskamp mod Nykøbing.

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk