Skip to main content

FC Helsingør spillede tirsdag eftermiddag en træningskamp mod Lyngby på Lundtofte Boldklubs anlæg, med reservespillere, og spillere trænerstaben havde vurderet skulle have minutter i benene.

Lyngby stillede ligeledes også med reserve- og U-spillere, men havde dog profiler som Frederik Schram, Pascal Gregor, Christian ”Greco” Jacobsen og Justin Shaibu med.


I starten af første halvleg var det FC Helsingør, der sad på tingene, og Lyngby var sjældne gæster på den anden side af midtercirklen. Efter otte minutters spil bar det frugt. Nicolai Geertsen var gået med frem på en dødbold, og da den blev clearet ud af feltet, stod den tidligere Lyngbyspiller klar på kanten af feltet. Han gjorde det onde ved sin gamle klub, da han helflugtede bolden i kassen via overliggeren med et fremragende spark. Flot scoring af Geertsen
0-1 FC Helsingør

I det 20. minut kombinerede Elijah Just og Oliver Christensen flot i feltet, og til sidst kunne ”Eli” spille Tonni Adamsen helt fri. Adamsen sparkede godt, modsat målmanden, og bragte FC Helsingør yderligere foran.
0-2 FC Helsingør

Men allerede fem minutter senere kom Lyngby tilbage i kampen. Justin Shaibu udnyttede en fejl i FCHs opspil til at opsnappe bolden, og trak ind i feltet, hvor han satte bolden sikkert forbi Christoffer Petersen i FCH-målet.
1-2 Lyngby BK

Og lige da vi rundede den halve time kom Shaibu i fokus igen. Lyngby erobrede på midten, og sendte adskillige mand afsted i en kontra. Justin Shaibu havde sneget sig feltet, og fik en god bold, der efterlod ham helt alene med Nicolai Geertsen. Geertsen gjorde hvad han kunne for at erobre, og var tæt på, men Shaibu kom rundt om ham og satte endnu en sikker scoring ind med et fladt skud.
2-2 Lyngby BK

Ti minutter senere færdiggjorde Justin Shaibu så sit hattrick, da han tog et indlæg fra kanten ned i feltet og bankede bolden i mål. Der var store protester fra FCH-spillerne, og det så da også gevaldigt ud som om, at Shaibu havde styret bolden ned med hånden. Men dommerne havde ikke set Shaibus hånd, og målet fik lov at stå.
3-2 Lyngby.

Minuttet inden pausen kom FC Helsingør dog tilbage. Mihkel Ainsalu, der spillede på den centrale midt sammen med HC ”Kritte” Bonnesen, var trukket med frem. Han førte bolden frem til kanten af feltet, hvor han blev stoppet eftertrykkeligt af to Lyngbyspillere. Dommeren fløjtede korrekt for frispark. Det tog Ainsalu sig selv af, og han sendte flot bolden forbi muren og helt op i krogen i venstre side af målet. Flot sparketeknik ef esteren.
3-3 FC Helsingør

Anden halvleg blev en mere afdæmpet affære, målmæssigt, da begge hold fik lidt bedre styr på den defensive organisation. Der var dog optræk til chancer i begge ender, og tættest på for FC Helsingør kom Mihkel Ainsalu i det 66. minut, da han trak på tværs af feltet og satte et hårdt skud på stolpen.

Også Tonni Adamsen og Callum McCowatt kom til et par skud, men Schramm stod godt.

I stedet kunne Rasmus Thellufsen sikre Lyngby sejren, da han i det 77. minut tog sagen i egen hånd, og selv kom igennem FC Helsingørs forsvarskæder med et godt gennembrud. Thellufsen havde folk med, men skød selv, og satte bolden ind bag en chanceløs Christoffer Petersen i FCH-målet. Petersen stod ellers en fin kamp, med mange gode indgreb, men måtte strække våben mod Shaibu og Thellufsen.
4-3 Lyngby BK

FC Helsingør havde til sidst i kampen en god periode, men Schramm reddede det der kom. Tættest på var Adamsen kort før tid, da han fulgte op på en retur og afsluttede fra klods hold på kanten af det lille felt, men Schramm hev en fantomredning ud af ærmet og boksede bolden forbi. Der blev dermed ikke scoret yderligere, og FC Helsingør kunne notere sig for et nederlag i en velspillet træningskamp, med rigtigt mange gode momenter fra begge hold, især offensivt.

Næste gang FCH skal i kamp er det alvor. Det er på søndag mod FC Fredericia i 1. Division, og kampen spilles kl 14.00.

FCH: C. Petersen, F. Bay, B. Onkony, N. Geertsen, J. Henriksen (’85 L. Haren), M. Ainsalu, H.C. Bonnesen, T. Adamsen, O. Kjærgaard, E. Just, C. McCowatt

Foto FC Helsingør