Skip to main content

FC Helsingør spillede en af sæsonens bedste kampe, men lige lidt nyttede overtaget og det gode spil, da Esbjerg udnyttede sine styrker kynisk, og lykkedes med at score et mål mere end hjemmeholdet.

Det var FC Helsingør der tog teten i kampens første kvarter. Især Callum McCowatt og den hårdt kæmpende midtbane med Norouzi og Frederik Juul så gode ud i kombinationsspillet. Efter ni minutter kom McCowatt afsted med en forsvarer hængende på ryggen. McCowatt fik fikst bolden med med hovedet, og kom i feltet, men new zealænderen blev dækket godt ud, og hans forsøg på afslutning blev blokeret ud til et hjørnespark, der ikke førte til noget.


I det 18. minut kom Callum McCowatt godt afsted på venstrekanten, efter en forrygende aflevering fra Philip Rejnhold, der var tilbage efter en skadespause. Callum slog et hårdt, fladt indlæg på tværs af det lille felt. Inde foran var det centimeter fra, at Lucas Haren kunne få foden på, men i sidste øjeblik fik en af Esbjergs forsvarere en frelsende fod på.

To minutter senere fik Esbjergs deres første mulighed, da Lucas Haren blev nedlagt på kanten af EFBs felt, og dommeren undlod at fløjte for frispark.  Pyry Soiri kom afsted i en kontra, og forsøgte i en to-mod-én situation at lægge bolden på tværs til Jakob Ankersen, men denne gang var det FCHs forsvar, der fik en frelsende fod på i sidste øjeblik, da Rejnhold lige nøjagtig fik en hæl på afleveringen, og reddet kastanjerne ud af ilden.

I det 27. minut var Callum McCowatt tæt på. Efter godt FCH-småspil rundt om Esbjergs felt, modtog Callum en god aflevering, som han tog med ind i feltet med hovedet. Fra en spids vinkel afsluttede han mod det lange hjørne, og fik bolden forbi Mads Kikkenborg i EFB-målet, men desværre gik den også lige akkurat forbi stolpen.

Tre minutter senere var det en anden new zealænder der fik afsluttet. Callum McCowatt fandt fra en position ude i venstresiden Eli Just ved kanten af feltet. Eli vendte rundt med bolden, og trak i feltet. Her huggede han et hårdt skud på mål, men Kikkenborg fik blokeret skuddet, der sad lidt for centralt.

I det 35 minut afsluttede Eli igen, fra næsten samme position, efter en god aflevering fra Boysen. Denne gang forsøgte han at placere den uden om Kikkenborg, men skuddet gik igen lige forbi den fjerne stolpe.

Tre minutter senere driblede Jakob Ankersen sig igennem to FCH-forsvarere, og lagde an til skud. Men Nikolaj Hansen fik blokeret skuddet, der strøg i en bue over mål. Dermed var faren desværre ikke drevet over, for på det efter følgende hjørnespark kom veteranen Kevin Conboy højest i det lille felt, og headede bolden i mål fra nært hold, uden chance for Christoffer Petersen i FCH-målet.
0-1 Esbjerg FB

Et par minutter inden pausen lagde Philip Rejnhold en rigtig god bold på tværs af banen til Lucas Haren, der brugte sin hurtighed til at komme fri af sin mand. Haren tog det lange løb fra egen banehalvdel, og forsøgte at lægge den fladt på tværs til Callum McCowatt og Eli Just, der var løbet med frem. Men Eli var kommet foran offsidelinjen, og Callum kunne ikke kontrollere bolden, og så løb chancen ud i sandet.

Der skete ikke mere i første halvleg, og FC Helsingør kunne gå til pause efter 45 minutter, hvor man havde været klart bedst, men hvor det var lykkedes Esbjerg at få udbytte af deres eneste oplagte chance.

Anden halvleg startede med en kæmpe mulighed til Esbjerg, da Jakob Ankersen kom igennem to mand igen med et par fikse driblinger, og var alene med Christoffer Petersen. Ankersen ramte dog bolden helt skævt, og den gik langt forbi.

To minutter senere var det så FC Helsingør, der brændte en kæmpe chance. Fra højre kant slog Lucas Haren et godt indlæg, og inde foran havde indskiftede Oliver Kjærgaard sneget sig med frem. Kjærgaard kastede sig ind i hovedstødsduellen, men var hårdt presset af en af Esbjergs midterforsvarere, og bolden endte til sidst hos Kikkenborg. God mulighed til Kjærgaard.

Kampbilledet i anden halvlegs begyndelse var meget som i første halvleg, med FCH mest på bolden, og EFB lurende på kontraer. I det 54. minut var det dog tæt på, at gæsterne kunne smage egen medicin, da et godt FCH-hjørnespark endte hos Hans Christian ”Kritte” Bonnesen, der headede efter det lange hjørne, men desværre gik bolden lige over sammenføjningen.

Tre minutter senere fik Frederik Juul en god afslutning, da Philip Rejnhold tog et godt raid op ad banen. Rejnhold trak ind centralt forbi to mand, men var lukket ned for afslutningen. I stedet lagde han så bolden skråt bagud til Frederik Juul, der huggede på mål, men igen gik den lige forbi den fjerne stolpe.

Kort efter afsluttede Callum igen fra en spids vinkel, efter selv at have taget bolden forbi to mand, og Kikkenborg sprællede forgæves. Men målet var som forhekset, og McCowatts gode afslutning gik i sidenettet.

Efter 70 minutter fik Esbjerg endnu en farlig hovedstødsmulighed. På midten fik Callum McCowatt nærmest trøjen revet af i en nærkamp, men dommeren fløjtede ikke, og så kom Esbjerg afsted i en kontra. FCH fik lukket ned og sendt bolden til hjørne, og på det eftergølgende hjørnespark sendte en Esbjergspiller bolden lige forbi mål på et hovedstød.

Minuttet efter var det endnu tættere på, da Esbjerg sendte endnu en høj bold i feltet. Centralt kom en EFBer igen højest, men Christoffer Petersen hev en klasseredning ud af ærmet, og vippede bolden over mål helt oppe under overliggeren.

Derefter skiftede trænerteamet ud, og Casper Sloth erstattede Philip Rejnhold, der ikke helt var klar til at spille 90 minutter. Den unge angriber Anosike Ementa erstattede David Boysen, og kom ind til sin debut for seniorholdet. Han havde kun været på banen et minuts tid, da han på et godt indlæg fra venstre side fik bolden lige ud for feltet. Anosike forsøgte at skyde efter det lange hjørne, men sendte desværre bolden forbi mål.

Men efter 79 minutter fik Esbjerg udbygget føringen. Fra højresiden blev et indlæg sendt i det lille felt og det så ud til, at FC Helsingør stod fint i forsvaret. Anders Holst ville heade tilbage til Christoffer Petersen, men Holst fik for meget kraft på sit hovedstød, og fangede Petersen på det forkerte ben. Bolden tog stolpen, og gik ud i spil til Daniel Anyembe, der prikkede den det sidste stykke over stregen. Sur fejl af Anders Holst, der indtil da havde spillet en rigtig god kamp på højre back.
0-2 Esbjerg FB

 

Efter 85 minutters spil sendte Nikolaj Hansen en god, lang bold frem til Lucas Haren, der fik bolden med sig forbi sin mand, og løb i feltet. Fra venstresiden huggede han på mål, men atter engang gik bolden forbi mål.

To minutter senere var Lucas Haren på spil igen. Han trak op langs sidelinjen i venstre og slog en godt buet bold ind i feltet til indskiftede Andreas Smed, der helt fri forsøgte at dirigere bolden i mål første gang. Men Mads Kikkenborg var vågen, og tog Smeds fine afslutning med en fremragende fodparade.

I overtiden pressede FC Helsingør på, som de havde gjort i hele kampen, men Esbjerg lukkede ned for både indlæg fra kanterne og opspillet gennem midten.

Men med fem sekunder tilbage på uret, lykkedes det alligevel FCH at komme på tavlen. Et indlæg fra højre blev forlænget af Anosike Ementa med hovedet, og dumpede ned for fødderne af Oliver Kjærgaard, der styrede den forbi Kikkenborg og i mål.
1-2 FC Helsingør

Det lykkedes ikke FC Helsingør at score på de sidste to boldaktioner, og så løb tiden ud for hjemmeholdet, der måtte indkassere et nederlag af de mere bitre, i en kamp man dominerede næsten hele vejen igennem.

Næste opgave for FC Helsingør er endnu en hjemmebanekamp, der er årets sidste af slagsen. Det er mod topholdet fra Viborg FF, der kommer på besøg på fredag kl. 19.00.

FCH: C. Petersen, P. Rejnhold (72’ C. Sloth), H.C. Bonnesen, N. Hansen (a), A. Holst, E. Just (’45 O. Kjærgaard), D. Norouzi, F. Juul Christensen, D. Boysen (‘72 A. Ementa), L. Haren, C. McCowatt (’78 A. Smed)