Skip to main content
ArkivSæsonen 2017/18

Vejle nedlagt i træningskamp

By 23/03/2018januar 24th, 2022No Comments

FC Helsingør og Vejle havde sat hinanden i stævne til en træningskamp fredag eftermiddag, så man kunne holde kampformen ved lige i landsholdspausen.

Det endte med en sikker sejr til FC Helsingør over topholdet fra 1. division.


Kampen startede lidt henholdende fra begge hold, og FC Helsingør lå lidt for langt fra deres direkte modstandere i starten af halvlegen, så Vejle kunne spille bolden rundt om FCH-presset. Men efter det første kvarter fik hjemmeholdet afstemt sit eget presspil lidt bedre, og begyndte at sætte sig på spillet.

Vi skulle dog alligevel helt frem til 22. minut, før den første store chance bød sig. Vejles målmand ville sparke langt, men Douglas kom op og fik blokeret skuddet. Brasilianeren rundede målmanden og afsluttede mod det lange hjørne i det tomme mål, men hans skud tog ydersiden af stolpen. Stor chance til FCH.

Lige inden vi rundede den halve time slog Adan Mohammad et godt indlæg fra højresiden, og en af Vejles forsvarsspillere gik i ryggen på Nicolas Mortensen, der blev skubbet ned i feltet, men dommerens fløjte forblev tavs. Det lignede et straffespark.

Efter 32 minutter driblede Vejles angriber Peter Utaka sig forbi en mand på kanten af FCH-feltet, og bragte sig selv i position til skud, men afslutningen gik forbi både målmand Kappenberger og stolpen. Vejles bedste mulighed i første halvleg.

To minutter senere kom hjemmeholdet foran. Frederik Bay slog et godt indlæg fra højresiden, og Nicolas Mortensen kom foran sin mand i feltet, og med et liggende vristspark knaldede han bolden i mål uden chance for Vejles målmand. Fremragende scoring af den varme angriber.
1-0 FC Helsingør

Nicolas Mortensen havde også halvlegens sidste mulighed, da han umiddelbart inden pausen trak ind fra venstresiden og afsluttede i det lange hjørne, men bolden sneg sig forbi.

Anden halvleg var præget af en del udskiftninger, og intensiteten faldt lidt i matchen. For FC Helsingør kom Aris, Tobias Christensen, Akharraz, Tontini, Ricki Olsen og Frederik Roepsdorff på banen i løbet af det første kvarter. Og sidstnævnte skulle hurtigt få en hovedrolle. Efter 62 minutter gik ”Robber” til hjørneflaget, og tog hjørnesparket med sit fine venstreben. Det var en god idé, for hans gode dødbold sejlede i en perfekt kurve over både målmand og forsvar og gik ind helt ude ved den bagerste stolpe, til stor fornøjelse for de ca. 100 fremmødte tilskuere.
2-0 FC Helsingør

Scoringen tog lidt luften ud af Vejle, og FC Helsingør spillede bolden fint rundt, uden at satse for meget i det fremadrettede. Men én af dem, der stadig skabte noget var Felipe Tontini, der havde flere gode aktioner, og efter 82 minutters spil trak han frem, og afsluttede hårdt udefra. Vejles målmand klarede skuddet, men indskiftede Daniel Stückler stod klar til at følge op, og satte køligt bolden i nettet.
3-0 FC Helsingør

Vejlespillerne var ikke tilfredse med scoringen, da de mente at der var blevet begået et straffespark i Helsingørfeltet i sekvensen inden, og midtbanespiller Jacob Schoop brokkede sig så meget, at dommeren valgte at give ham to(!) gule kort for brok, og han måtte således se resten af kampen fra sidelinjen.

Dermed kunne FC Helsingør stille og roligt lade tiden løbe ud, og notere sig for en sikker 3-0 sejr i en kamp, hvor man ikke sad tilbage med følelsen af, at hjemmeholdet havde spillet sig helt ud.

FC Helsingør: Kappenberger, Fisch, Gregor, S. Henriksen, Bay, Mohammad, Basse, P. Olsen, Matheus, Douglas, Mortensen
Indskiftet: Vaporakis, Christensen, Akharraz, Tontini, R. Olsen, Stückler, Roepsdorff

Dommer: Benjamin Willaume-Jantzen