Skip to main content
ArkivSæsonen 2017/18Talent

FC Helsingør udvider med fodbold for piger

By 28/03/2018januar 24th, 2022No Comments

FC Helsingør har på et bestyrelsesmøde truffet beslutning om at starte op med fodbold for piger under FCH-logoet. I første omgang er der tale om pigehold fra U13-16, men allerede fra næste sæson arbejdes der på at udvide med flere årgange. Målet på længere sigt bliver at tilbyde fodbold på eliteniveau helt op til seniorsiden, med et hold i 3F-ligaen som det ultimative mål.


Direktør Janus Kyhl glæder sig over beslutningen:

– Der er de seneste år blevet lavet et stort stykke arbejde i mange af FCHs moder- og samarbejdsklubber på pigesiden, især i Snekkersten, Espergærde og Hornbæk. Der har været et stort ønske fra flere af klubberne om at arbejdet kunne blive samlet under FC Helsingørs ”paraply”, samtidigt med at det har været en ambition fra FC Helsingørs side, at vi vil kunne tilbyde pigefodbold på eliteniveau, på samme måde som vi har det på drengesiden. Det talentarbejde der foregår på drengesiden i FCH har taget et kvantespring de senere år, og vi skal bygge videre på de erfaringer vi har gjort os der, til glæde for alle ungdomsspillere i Nordsjælland, piger såvel som drenge.

Bestyrelsesformand Finn Moseholm ser også frem til at få fodbold for piger ind under FC Helsingørs vinger:

– I første omgang er det planen, at vi skal opbygge et solidt fundament for pigefodbold i hele regionen, og bygge videre på det imponerende stykke arbejde der allerede er blevet lavet i vores moder- og samarbejdsklubber. De får nu mulighed for at trække på nogle ressourcer både hos hinanden, men også fra os i overbygningen. Arbejdet med at finde en talentchef på pigeafdelingen er allerede sat i gang. Nu skal vi bare ud og finde den rette person til jobbet. Der er ikke nogen tvivl om, at pige- og kvindefodbolden er i nærmest eksplosiv vækst i disse år, og den udvikling har vi haft et meget stort ønske om at bakke op om, og være en del af, så jeg er glad for, at en enig bestyrelse har sat dette projekt i søen.