Skip to main content

Det blev kun til ét point i en meget begivenhedsrig kamp mod FA2000 på Frederiksberg Idrætspark, da FC Helsingør lørdag var taget ned til København. Unge Eli Just udlignede for FC Helsingør kort før tid, til stor jubel for de 250+ medrejsende FCH-fans, der var deres hold en forrygende støtte gennem hele kampen.

Der var debut til Jeppe Kjær i FCH-trøjen, og to mulige debutanter mere i truppen, da Elijah ”Eli” Dalton og Dalton Wilkins, begge var med på bænken.


Der var ikke spillet mere end 48 sekunder før FCH kom til første afslutning. Anders Holst startede på venstrekanten i dagens kamp, og han tog et godt raid op ad banen, før han sendte et skud på mål. FA2000s målmand var dog på plads og kom ned over bolden. Fin start fra en af de mest erfarne spillere i truppen.

Det var i det hele taget FC Helsingør der stod for det meste i de første fem minutter. FA2000 havde svært ved at følge med de rappe helsingoranske offensivspillere. Efter syv minutter var det tæt på, at Ricki Olsen i to omgange kunne finde Nicolas Mortensen foran mål, men det lykkedes ikke at få bolden over stregen. To minutter efter var det endnu tættere på, da Frederik Bay skød på mål fra en spids vinkel, og det var centimeter fra, at Mortensen kunne følge op centralt og få bolden over stregen.

Vi skulle helt frem til det 12. minut før FA2000 kom i FCHs felt. Et godt indlæg fra højre side fandt en fri mand modsat i feltet, og i sidste øjeblik fik Ricki Olsen blokeret. Den gode aktion gav FA2000 blod på tanden, og minuttet senere måtte Christoffer Petersen hive en fremragende fodparade op af hatten, da FA2000 pludselig havde Al-Atlassi stående fri i en spids vinkel i FCHs felt. Angriberen afsluttede helt inde ved nærmeste stolpe, men Petersen fik akrobatisk et strakt ben på. Stor redning af den unge keeper.

Da vi rundede de 16 minutter, havde Jeppe Kjær sin første store mulighed. Efter et hjørnespark blev bolden clearet ud i feltet, hvor den erfarne angriber afsluttede med et tørt hug ind mellem venner og fjender. Desværre for ham og FCH tog det hårde skud overkanten af overliggeren og gik over mål. Opportunistisk aktion af Jeppe Kjær, der havde fortjent en bedre skæbne.

Derefter skruede FA2000 lidt op for trykket. Hjemmeholdet havde først en god afslutning efter klumpspil, som Nikolaj Hansen måtte redde på stregen. Og kort efter lykkedes det så FA2000 at score. Deres farlige offensivspiller Al-Atlassi stod pludselig klar i feltet, da en bold fandt ham, og han sparkede den tørt ind helt ude ved højre stolpe.
1-0 FA2000

Efter 21 minutters spil fik Bay endnu engang afsluttet. Venstrebacken var trukket med op på midten og fik bolden i medløb mod mål. Han afsluttede fladt, men FA2000s målmand kom flot ned og fik vippet bolden forbi stolpen med en stor redning. På de efterfølgende hjørnespark fik FCH reddet to afslutninger på stregen af de hårdt kæmpende FA2000-forsvarere. Det lugtede af mål til gæsterne.

Men FA2000 stod godt imod, og trods et par hæderlige langskud fra Frederik Christensen, blev det ikke rigtigt farligt fra FCH det næste kvarters tid.

Vi nåede således frem til det 37. minut før FCH igen blev farlige. Holst tog et godt raid op gennem banen, og afsluttede igen efter det lange hjørne. Men desværre blev hans skud igen blokeret af en FA2000-fod, og gik forbi målet. Tre minutter senere fik TK en afslutning centralt. Lucas Haren var trukket ind i feltet, og forsøgte at finde en medspiller, og den clearede bold landede hos TK lige uden for feltet. Han forsøgte at skyde i det øverste venstre hjørne af mål, men skuddet gik lige forbi stolpen.

Lige inden pausen fik FC Helsingør et frispark i venstre side af banen. Det blev slået skarpt ind foran mål, hvor Jonas Henriksen kom højest af alle, men hans hovedstød gik i en bue over mål. Mere nåede vi ikke inden pausen, og FC Helsingør måtte gå i omklædningsrummet bagud 1-0.

Anden halvleg begyndte med to store chancer, én til hvert hold. Først var det Anders Holst og Jeppe Kjær, der var tæt på at kombinere sig igennem i FA2000s felt, og på den efterfølgende kontra var en af FA2000s angribere tæt på at kunne sparke den ind ved venstre stolpe igen, men denne gang gik skuddet forbi mål.

Fem minutter inde i halvlegen fandt TK en fremstormende Ricki Olsen med en god stikning ud til højre. Ricki sendte en god bold ind i feltet, hvor Nicolas Mortensen dog var dækket op og ikke kunne dirigere bolden ind med hovedet. TK var kommet med i feltet, og afsluttede, men forbi mål. To minutter senere fik Jeppe Kjær en god mulighed, da bolden dumpede ned til ham i FA2000s felt, men også han sendte bolden over mål.

FA2000 stillede sig meget dybt fra anden halvlegs start, og FC Helsingør spillede bolden rundt foran deres kæder, i et forsøg på at finde huller. Jeppe Kjær fik endnu en chance, da han fik en god bold ca. 20 meter fra mål, men der var lukket af foran mål, og han måtte forsøge et langskud, der sendte bolden over mål.

Da vi rundede en times spil, fik FCH deres hidtil største chance. Anders Holst fik bolden i fødderne fem meter uden for feltet, og sendte et forrygende indlæg skråt op mod Nicolas Mortensen, der var kommet ind i feltet, og prompte skød på mål. Skuddet tog undersiden af overliggeren, og slog ned lige præcis på den forkerte side af målstregen, til stor frustration for de mange FCH-fans der havde set den inde.

FCH forsøgte at sætte afleveringssekvenser sammen, der kunne åbne FA2000s kæder, men hjemmeholdet stod dybt og forsvarede sig godt. Farligst blev det, når Holst eller Bay fik bolden i venstresiden, hvor de flere gange kom til baglinjen, men hver gang lykkedes det FA2000 at få en frelsende fod på.

Efter 72 minutter skiftede trænerteamet de to newzealændere Eli Just og Dalton Wilkins ind i stedet for Ricki Olsen og Frederik Christensen i et forsøg på at tilføje lidt friske fødder til holdet. Det skulle senere vise sig at være en god ide.

FA2000 kom stort set ikke over midten i denne fase af kampen, og vi skulle frem til det 82. minut, før FCH fik sin næste store chance. Bay fik tilkæmpet sig et hjørnespark, og på Holsts fine spark var det mere end tæt på, at Nicolas Mortensen kunne heade FCHs udligning ind, men hans kraftfulde hovedstød gik lige forbi den fjerne stolpe. Douglas blev skiftet ind umiddelbart efter, og det var meget tæt på, at han i sin første aktion kunne finde Nikolaj Hansen midt for mål med en flot centrering, men igen kom en FA2000-fod i vejen.

Men i det 87. minut lykkedes det endelig FCH at få hul på FA2000-forsvaret. Douglas vandt en hovedstødsduel i feltet på et indlæg, og fandt banens mindste spiller, Elijah Just, der headede bolden ind bag FA2000s målmand.
1-1 FC Helsingør

Ét minut før tid fik Jonas Henriksen bolden i højre side, og sendte den ind til Douglas ved forreste stolpe. Brasilianeren prøvede at dreje bolden ind, men FA2000s målmand var vaks ved havelågen og reddede. Minuttet efter var det endnu tættere på, da FCH-indlæg nr. 10.000 i kampen havnede ved Nicolas Mortensen, der headede mod mål. På stregen stod Douglas, men målmanden var igen klar, og vippede bolden over. Douglas var dog også krøbet ind i offsiden.

Inde i overtiden forsøgte FCH at presse højt, og efter et indlæg fra Elijah Just ramte bolden en FA2000-forsvarer på armen. Dommeren vinkede afværgende til stor frustration for Helsingørs spillere, stab og fans, der mente at se et klart straffespark. Men det blev ved 1-1 i en meget begivenhedsrig og noget rodet kamp, da dommeren kort efter fløjtede af.

Næste kamp bliver den første hjemmekamp på det nye Helsingør Stadion. Det er mod Avarta på fredag den 16/08, og det er klokken 19.00.

FCH: Petersen, Bay (Douglas ’84), Henriksen, Hansen, Olsen (’72 Wilkins), Holst, Christensen (’72 E. Just), Kristensen, Haren, Kjær, Mortensen.

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk