Skip to main content

FC Helsingør spillede fredag aften sin første hjemmebanekamp på det nye stadion. Det blev den store aften de fleste af de næsten 1300 tilskuere havde drømt om, da stadion blev indviet med en 3-0 sejr. Passende nok blev målene scoret af to spillere, der om nogen også havde været del af historien på det gamle stadion, Nicolas Mortensen og Anders Holst.

Det begyndte med en ret lige slagudveksling de første fem minutter. Holdene skulle lige føle hinanden på tænderne, og ingen af dem spillede sig til de store muligheder


Efter seks minutters spil fik FCH sin første chance. En lang fremlægning fra Cristoffer Petersen fandt Jeppe Kjær på kanten af Avarta-feltet ude i venstre side. Den lille angriber fik moslet sig rundt om sin oppasser og sendt et skud mod det lange hjørne, men desværre gik den lige forbi stolpen.

Avarta fik kort efter frispark tyve meter uden for feltet i deres højreside. Den blev slået ind mod feltet, men heldigvis for lavt, og så kunne ”TK” lufte ud.

Efter et kvarter var det tæt på for FCH. Lucas Haren fik bolden i medløb, og kom forbi sin mand ude i højresiden. Han lagde et indlæg fladt ind fra baglinjen, og inde foran mål, var det med lodder og trisser at Avartaforsvaret kunne cleare bolden for næsen af både egen målmand og FCHs angribere.

Minuttet senere var det Avartas tur til at slå et godt indlæg. Cosun kom over venstre kant, og lagde den ind i feltet i hoftehøjde. Bolden blev clearet ud af FCH-feltet, men på kanten af feltet stod en Avartaspiller på lur. Han huggede første gang, men et stykke forbi mål. Stor mulighed, men Avartaspilleren var vist ikke helt klar over, hvor fri han var.

Efter 21 minutter trak Hans Christian Bonnesen, der startede i midterforsvaret, bolden med op til kanten af feltet. Han fandt Norouzi i en hurtig et-to, og trak ind i feltet. Her blev han nedlagt, og både spillere og fans appellerede for straffespark, men dommeren vinkede afværgende.

Minuttet efter fandt Daniel Norouzi Jeppe Kjær med en perfekt buet aflevering fremad og ind mellem to Avarta-spillere. Jeppe Kjær kom desværre lidt for langt ud i feltet til at hans aflevering for alvor blev farlig. Men det brændte på for Avarta nu.

Efter 23 minutter gik den ikke længere for Avarta. Lucas Haren var rykket over på venstrekanten, og han tog et vildt ryk forbi sin oppasser. Lige inden baglinjen slog han et perfekt indlæg ind over, og fandt en helt fri Nicolas Mortensen, der headede efter angribernes a-b-c, hårdt og nedad, og målmand Morten Bank i Avarta-målet sprællede forgæves. Så Nicolas Mortensen blev manden, der scorede det første mål på det nye Helsingør Stadion.
1-0 FC Helsingør

Allerede minuttet efter var det tæt på igen. FCH fik frispark på kanten af feltet. Anders Holst gik til bolden, men hans frispark gik et godt stykke over mål.

Da vi rundede den halve time, var det tæt på at målet gentog sig. Haren slog endnu et godt indlæg, denne gang fra højre, og Nicolas Mortensen kom højest igen. Men desværre gik hans hovedstød forbi den fjerne stolpe denne gang.

Det var FCH, der dominerede i denne fase. Især Anders Holst, Haren og Norouzi virkede veloplagte i de små afleveringer, og Avarta havde travlt med at forsvare sig.

Med 37 minutter på uret, var det igen tæt på i flere omgange. Først fandt TK Anders Holst, da hans forsøg på en stikning blev clearet lige ud til Anders Holst i venstre side af feltet. Holst trykkede af, men keeper Bank reddede. På det efterfølgende hjørnespark var det tæt på, at først Nicolas Mortensen og derefter Lucas Haren i to omgange kunne score, men begge gange blev skuddene blokeret. Især Harens skud havde fortjent en bedre skæbne, men målmand Bank hev en feberredning op af hatten.

Men minuttet efter fik FC Helsingør udbygget føringen. Bay blev nedlagt i feltet efter en fin stikning fremad, og denne gang pegede dommeren resolut på pletten. Holst gik til bolden igen, og denne gang var der ingen slinger i valsen. Han sparkede højt og hårdt til højre i målet, og til trods for at Morten Bank gik til den rigtige side, kunne han ikke holde skuddet.
2-0 FC Helsingør

Lige inden pausen kom en ustyrlig Lucas Haren endnu engang forbi sin mand, og lagde et cutback tilbage til Nicolas Mortensen fra baglinjen, men Mortensen fik blokeret sit skud i sidste sekund.

I det sidste moment inden pausefløjtet bed Avarta dog lidt fra sig. I to omgang missede FCH-forsvaret deres indgreb, og så kunne Avarta sende et lumsk skud mod mål, der dog heldigvis gik lige over mål. I samme øjeblik fløjtede dommeren af, og FC Helsingør kunne gå til pause efter en fremragende halvleg, hvor man havde domineret langt det meste af tiden.

Anden halvleg startede i samme høje tempo, der havde fungeret så fint for FCH i store dele af første halvleg. De var dog ikke de store muligheder i de første fem minutter. Tættest på, var et hjørnespark fra Anders Holst, som Nikolaj Hansen kom højest på, men hovedstødet blev blokeret af hans oppasser.

Efter de første fem minutter satte FCH farten lidt ned, og spillede bolden rundt i egne rækker. Avarta fik lov til at spille bolden rundt på egen banehalvdel, og blev lukket ned så snart de kom tæt på FCH-målet.

Men lige inde vi rundede en times spil, kom Anders Holst igen på tavlen. Nicolas Mortensen fandt Lucas Haren med en flot stikning, og kantspilleren tog endnu et farligt raid op af kanten. Han lagde igen bolden fladt i feltet, og inde foran tæmmede Holst bolden og klappede den hårdt og højt ind i målet. Fremragende opspil.
3-0 FC Helsingør

Minuttet efter var det tæt på, at TK kom på tavlen i sin hjemmebanedebut. Et FCH-hjørnespark blev slået ind i feltet, og efter lidt klumpspil dumpede bolden ned for fødderne af Kristensen, der resolut hakkede til kuglen. Desværre blev hans skud blokeret på stregen og gik ud ved den nærmeste stolpe.

Efter 66 minutter gik Jeppe Kjær ud efter en fin kamp og en stor arbejdsindsats, og blev erstattet i angrebet af Douglas.

Efter 68 minutter var Avarta dog tæt på. Et frispark blev slået i feltet, hvor det blev clearet lige ud i fødderne på en Avartaspiller. Han forsøgte at sende den over Petersen i målet og op i trekanten, men bolden strøg lige over mål. Stor chance til gæsterne, og vel nok deres bedste bud i kampen indtil da.

Der fulgte en lidt mindre begivenhedsrig periode frem til det 75. minut, hvor Frederik Christensen, der var blevet skiftet ind for Thomas TK Kristensen, startede et fremragende angreb. Han tog bolden op på venstrekanten, og spillede på tværs af feltet. Haren sprang smart over en aflevering fra en medspiller, og Ricki Olsen kunne tage bolden med, og smide et indlæg ind til Nicolas Mortensen, der tog bolden godt ned med brystet, og tog et fikst træk. Desværre nåede han ikke helt at få den under kontrol, før Avarta kunne erobre, men det var et ualmindeligt velspillet angreb.

Med syv minutter tilbage var det tæt på igen. Eli Just, der havde erstattet en forrygende Lucas Haren, spillede en fræk et-to op gennem Avartafeltet, og trak med et smukt glidende spil bolden med mod mål og afsluttede. Kun en feberredning fra Morten Bank forhindrede scoring fra den unge newzealænder. Bolden røg ud til Nicolas Mortensen, der skød første gang, men igen stod Bank godt placeret, og reddede skuddet. Han var sit hold en rigtig god mand på dagen.

Efter 88 minutter var ”Eli” tæt på igen. Douglas fik bolden i venstre side, og fandt en helt fri Elijah Just ti meter ude for feltet. New Zealænderen trak mod mål, og huggede til den, lige så snart han kom i feltet, men bank kom igen i vejen.

Ud over et gult kort til Anders Holst for at nedlægge en Avartaspiller, der var tæt på en kontra, skete der ikke yderligere i kampen, og FC Helsingør fik den perfekte debut på den nye hjemmebane.

Næste opgave er udekamp mod Hillerød, og den kommer allerede på onsdag. Kampen starter 18.30.

FCH: Petersen, Bay, Hansen, Bonnesen, R. Olsen, Holst, Norouzi, Kristensen, Haren, Kjær, Mortensen
Indskiftet: Douglas, Just, Christensen.

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk