Skip to main content

FC Helsingør har skrevet kontrakt med den erfarne amerikanske centerforward Christopher ”Chris” Cortez. Den 31-årige angriber kommer til på en fri transfer, efter et år i thailandsk fodbold hos Chonburi FC og Ayutthaya United.

I USA har Chris Cortez været tilknyttet Chivas USA i MLS, samt Orange County FC og Phoenix Rising FC i USLC, den næstbedste amerikanske række. Cortez havde sin bedste sæson i USLC i 2018, hvor han scorede 18 mål i 33 kampe. Chris Cortez har scoret i alt 48 mål i 133 kampe i USLC.


Sportsdirektør Matt Barnes byder den store angriber varmt velkommen:
– Chris Cortez er en fremragende tilføjelse til FCHs trup, og vi er meget begejstrede for at kunne tilknytte ham til klubben. Den 1,93 cm høje angriber er præcis den type spiller vi har været på udkig efter i dette transfervindue. Chris har bevist sig som målscorer og var topscorer for Phoenix i 2018, hvor han havde en rekordsæson i klubben. Tilføjelsen af en “klassisk” 9’er giver os noget fysik hos frontløberne, og hans målscoringsinstinkt vil forhåbentligt give klubben en masse af de mål, vi lidt har savnet.

– Chris Cortez har en unik evne til at modtage bolden højt i banen, og lægge den af til en spiller som Jeppe Kjær, og han kan også spille som mere klassisk angriber sammen med en Nicolas Mortensen. Hans alsidighed ses sjældent hos så fysisk store spillere.

– Chris er meget motiveret for at bevise sig I Europa, og han er en spiller der kan gøre sig i førsteholdstruppen fra dag ét.

Foto: Phoenix Rising FC