Skip to main content

FC Helsingør fulgte op på udesejren over Brabrand med en velspillet kamp på hjemmebanen mod mednedrykkerne fra Thisted FC, der blev sendt hjem med et stensikkert 3-0 nederlag, på to scoringer af Jeppe Kjær og en enkelt fra Lucas Haren.

Der var kun spillet godt to et halvt minut, da FCH fik den første store chance. Et indkast fra Jonas Henriksen blev vekslet til et hjørnespark efter god fight af Lucas Haren. Daniel Norouzi smed bolden indover, og midt for mål kom Chris Cortez højest. Men Thisteds keeper fik med det yderste af neglene vippet bolden over overliggeren.


Det var FC Helsingør, der lagde presset i starten af kampen, og Jeppe Kjær havde et langskud lige over mål et par minutter senere. Det var dog et godt stykke udefra, og det blev ikke rigtig farligt. Kort efter var det igen tæt på for Kjær, da Chris Cortez lagde et fladt indlæg skråt bagud i feltet. Men inde foran var Thistedforsvaret vågne, og fik afvist i sidste øjeblik.

FCH fortsatte det høje pres, og efter ti minutter fik Daniel Norouzi tacklet sig forbi sin mand ind i feltet, og afsluttede fra en lidt spids vinkel. Men igen stod Thisteds keeper det rigtige sted, og fik afvist med en fodparade. Presset forsatte dog ufortrødent, og minuttet efter snød Haren sin mand i højresiden, og spillede centralt ind til Jeppe Kjær, der lige nøjagtig ikke fik trykket af på det rette tidspunkt, og bolden strøg gennem feltet.

Efter 13 minutter fik Thisted deres første mulighed. En enkelt angriber kom igennem på midten, og blev tvunget ud mod højre af Nicolaj Hansen. Bag ved de to havde endnu en Thistedspiller sneget sig med, og han fik bolden spillet bagud. Han så ud til at være dækket op, så han sendte en bold mod det lange hjørne, der i første omgang så ufarlig ud, men den dykkede lumsk, og tog oversiden af overliggeren uden for Kevin Stuhrs rækkevidde.

Det gav Thisted lidt blod på tanden, og de næste par minutter sværmede de om FCH-målet, men hjemmeholdet forsvarede klogt, og rigtig farligt blev det ikke.

I stedet fik Jeppe Kjær endnu en mulighed, da han i det 18. minut fik en fin bold i fødderne centralt i banen. Kjær var dækket, men tog et enkelt træk og fyrede af fra små 20 meters penge. Hans gode skud sneg sig dog lige forbi mål.

Men efter 20 minutter gik den ikke længere for Thisted. Eli Just fik bolden med sig i venstresiden. Han tog et fikst træk, og spillede den dybt til Chris Cortez. Cortez rykkede mod baglinjen, og slog et skarpt indlæg ind foran mål, hvor Jeppe Kjær var klar. Den lille fighter fik dirigeret bolden videre med et skarpt lille vip med ydersiden af foden, og den strøg forbi målmandens udstrakte vingefang, og ind i det fjerne hjørne. Et forrygende kontramål fra hjemmeholdet, med en forrygende afslutning fra Kjær som glasuren på kagen.
1-0 FC Helsingør

Derefter fløjtede dommeren til en kort drikkepause i det trykkende sommervejr, men da holdene gik på banen et par minutter senere, fortsatte FCH, hvor de slap. Først var det tæt på at Haren på en kontra kunne finde Kjær centralt, men hans indlæg lå lige et my for langt fremme. Dernæst fik Eli Just efter 26 minutter en aflevering ind foran mål. Eli stod med ryggen til målet, og en Thistedforsvarer helt oppe i nakken, men fik alligevel taget bolden ned, drejet kroppe og afsluttet. Men desværre var han dækket lidt for godt op, og den akrobatiske afslutning gik forbi stolpen.

Elijah ”Eli” Just var her, der og alle vegne i den første halve time, og efter 32 minutter fik han fremtvunget et hjørnespark, der var tæt på at blive en scoring. Norouzi slog en af sine sædvanligt skarpe dødbolde inde foran mål. Bolden blev clearet ud af feltet, men dumpede ned lige for fødderne af Lucas haren, der tog et enkelt træk og trykkede af fra kanten af feltet. Hans hårde skud gik dog lige præcis forbi trekanten.

Fire minutter senere var det endnu tættere på, og igen var det Eli, der var arkitekten. Eli erobrede centralt og stak i løb mod målet, dækket af en enkelt mand centralt. På højre side af ham løb Chris Cortez med, og Eli stak bolden skråt fremad til amerikaneren. Cortez afsluttede hårdt og fladt, da han kom ind i feltet, men igen var Thisteds målmand vågen, og blokerede med en god fodparade. Stor mulighed til FCH.

Da uret rundede de 40 minutter, fik Thisted deres anden store mulighed i halvlegen. En Thistedangriber fik bolden i fødderne lige over midterlinjen og trak op langs sidelinjen mod FCH-målet. Drevet med bolden var godt, og i et par omgange kom han forbi FCH-presset, indtil han til sidst kunne trække ind i feltet. Daniel Norouzi lagde dog godt pres på, og til sidst kunne Kevin Stuhr komme ud og blokere Thistedafslutningen, og tage bolden i favnen.

Men minuttet senere fik FC Helsingør endelig udbytte af deres store overtag. Lucas Haren fik bolden fra midten lige foran Thistedfeltet. Han fandt med en fiks stikning Jeppe Kjær, der snød offsidefælden og pludselig stod alene i feltet. Kjær tog et enkelt træk mod højre, og satte bolden utageligt i det lange hjørne.
2-0 FC Helsingør

Mod slutningen af halvlegen fik Thisted spillet sig til et par hjørnespark, men FC Helsingør stod solidt i kæderne, og holdt nordjyderne fra deciderede afslutninger. Dermed kunne FCH gå til pause med en mere end fortjent 2-0 føring, der sagtens kunne have været et par mål større.

Anden halvleg startede som første halvleg var sluttet. Der var således ikke spillet mere end to minutter før FC Helsingør udbyggede føringen. Efter lidt spredt fægtning brød FC Helsingør igennem på midten. Jeppe Kjær spillede en god bold til Lucas Haren, der stensikkert satte bolden i kassen, til trods for en del Thistedspillere i boksen.
3-0 FC Helsingør

To minutter senere fik FC Helsingør en chance der faktisk var endnu større end målet. Jeppe Kjær snød igen offsidefælden, denne gang lige over midten, og han stak i en friløber mod mål. Desværre forivrede han sig denne gang, og afsluttede lidt for tidligt, og så kunne Thisteds målmand redde forsøget.

Kort efter fik Thisted deres første mulighed i anden halvleg. En dårlig aflevering på tværs af banen blev opsnappet af en Thistedspiller, der kunne afslutte fra kanten af feltet, og Kevin Stuhr måtte helt ud til stolpen og vippe bolden forbi mål. God redning af veteranen.

På det efterfølgende hjørnespark fik Thisted forlænget bolden inde foran, og midt for mål kunne en Thistedspiller komme ned og heade til bolden i hoftehøjde. Han fik den headet fint tilbage mod højresiden af målet, hvor hjørnesparket kom fra, men igen var en velspillende Kevin Stuhr på plads og greb det ellers farlige forsøg ud.

Efter en lille times spil fik Thisted deres hidtil største mulighed i kampen. Efter et godt opspil havnede bolden lidt tilfældigt hos en Thistedspiller, der stod helt alene i feltet. Han huggede til den første gang, men Kevin Stuhr fik kastet sig frem, og blokeret forsøget med en god kropsblokering. Stor redning igen af Kevin Stuhr Ellegaard.

FC Helsingør skiftede Teddy Bergqvist, Nicolas Mortensen og Oliver Kjærgaard ind for Chris Cortez, Jeppe Kjær og Lucas Haren, da uret rundede en times spil. Jeppe Kjær og Cortez havde lige inden udskiftningen et godt opspil, hvor Cortez igen fik lagt et godt indlæg ind fra venstre, men igen blev Kjærs afslutning forhindret i sidste øjeblik af Thisteds forsvar.

De næste ti minutter var præget af en del udskiftninger fra begge hold, og en drikkepause, så det boldspil der var, foregik på midten, og var en smule uorganiseret. For FCH erstattede Mathias ”Mac” Christensen Jonas Henriksen, og ”TK” kom ind i stedet for Daniel Norouzi.

Efter 76 minutters spil fik FC Helsingør frispark ude i venstresiden. Frederik Christensen slog en god bold ind mod den fjerne stolpe, hvor det var meget tæt på, at Nicolas Mortensen kunne heade den ind, men han kunne ikke komme helt op til bolden, og hovedstødsforsøget gik lige forbi mål.

Lige inden vi rundede de 80 minutter fik Thisted frispark i højre side af banen. De brugte en del tid på at sætte op og flytte rundt på spillerne, men til sidst sparkede Thisteds skytte langt over mål. I stedet kunne FCH spille sig op til Thisteds mål, hvor de fremtvang et par hjørnespark. Tættest på kom Teddy Bergqvist, da en clearing røg ud til ham, og han resolut trykkede af. Hans fine skud gik dog lige forbi stolpen.

Kort efter havde Eli og Frederik Christensen et godt et-to spil i højresiden, der endte med at Eli trykkede af fra kanten af feltet, men hans afslutning blev blokeret i Thistedmuren.

Efter 88 minutter var det tæt på, at Thisted fik reduceret. En ufarlig bold blev spillet rundt om FCH-feltet, og til sidst afsluttede en af deres spillere udefra. Hans skud blev afrettet, og gik i en høj bue mod mål, men helt oppe under overliggeren kunne Kevin Stuhr vippe skuddet væk.

Minuttet efter var det FCHs tur til at sværme om målet oppe i den anden ende, og til sidst endte bolden hos TK, der afsluttede udefra. Hans flade skud blev afrettet, og var lige ved at snyde Thisteds målmand, men bolden sneg sig akkurat forbi stolpen.

Så kunne FC Helsingør stille og roligt spille bolden rundt i egne rækker, og lade tiden løbe ud i en kamp, hvor sejren reelt aldrig var i fare. Det gjorde heller ikke noget, at man kunne spare lidt på kræfterne til næste kamp, der allerede kommer på onsdag. Der møder vi AB hjemme, og det er klokken 19.00.

FCH: K. Ellegaard, J. Henriksen (’69 M. Christensen), A. Holm, N. Hansen, D. Wilkins, E. Just, D. Norouzi (72’ TK Kristensen), F. Christensen, L. Haren (’60 O. Kjærgaard), C. Cortez (’60 T. Bergqvist), J. Kjær (’60 N. Mortensen)

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk