Skip to main content

Det bliver en mand med en stor profil i dansk divisionsfodbold, der overtager FC Helsingørs U19-hold. Det bliver nemlig den tidligere Frem- og B93-cheftræner Danny Jung, der skal stå i spidsen for klubbens ældste talenter fremover.

Lederen af FCH Akademiet, Kenneth Rasmussen, udtaler:


– Som klub har FC Helsingør store ambitioner, og en af dem er at udvikle spillere fra eget akademi til klubbens førstehold. Dygtige trænere er en meget vigtig del af at kunne opfylde denne ambition.

– Springet fra ungdom til senior, eller transitionen som man nu kalder det, er et af de mest afgørende skift for en ung fodboldspiller. For at understøtte vores spillere i denne fase er det derfor meget vigtigt at have trænere, der har kompetence og erfaring i at få ungdomsspillere integreret på et førstehold. Denne kompetence og erfaring har Danny vist i sine år som cheftræner på flere 2. Divisionshold, hvor han både har vist rigtig gode udviklingsresultater, og samtidig en stor interesse i at få sat unge spillere i spil på seniorniveau.

– Helt overordnet set kommer Danny til os med stor trænerfaring, hvor han efterhånden har været aktiv på øverste niveau i mange år som b.la. cheftræner for Frem, samt i B93 over to perioder, og derudover næsten 10 år i DBU omkring pigeungdomslandholdene. Dette, sammenholdt med hans mange sæsoner i landets bedste fodboldrækker som aktiv, giver ham den ballast vi søger for at få sat endnu flere af vores ungdomsspillere i spil til vores førstehold, og samtidig videregive læring til resten af vores dygtige ungdomstrænere

– Danny kommer derudover med en P-trænerlicens, der er den højeste træneruddannelse i UEFA. Derfor er det med stor glæde og stolthed, at klubben kan præsentere Danny Jung som ny U19 Cheftræner.

Danny Jung får Jacob Wedell som sin assistenttræner. Jacob er lokalkendt og har tidligere spillet både i Helsingør IF og i Elite 3000, som FC Helsingør hed dengang. Her var han b.la. med til at spille førsteholdet op i 2. division. Derudover har han også spillet i BSV og Allerød. Jacob kommer med trænererfaring primært fra seniorniveau, og er en meget kompetent trænerprofil.

Danny Jung udtaler selv:
– Jeg blev glad da FC Helsingør henvendte sig, og jeg har fået et rigtig godt indtryk af klubben ved mine besøg og samtaler med ledelsen. Ambitionen om at styrke ungdomsarbejdet, og på sigt levere endnu flere spillere til – forhåbentligt – 1. Division, er et spændende projekt som jeg føler mig rustet til at hjælpe til med. Jeg glæder mig meget til at starte op, og møde mine spillere og trænerkollegaer.

Foto: FC Helsingør