Skip to main content

FC Helsingør fik vendt kajakken, da de onsdag aften tog tre meget vigtige point i udekampen mod Aarhusianske Brabrand IF. Sejren kunne endda godt have været et mål eller to større, men Brabrand spillede en god kamp helt frem til sidste minut, og FCH kunne være meget tilfredse med en sikker sejr.

Det var dog hjemmeholdet, der fik den første mulighed. Der var ikke spillet mere end godt to minutter, da en Brabrandspiller måtte bide i græsset efter en hård nærkamp med Dalton Wilkins et par meter uden for feltet., men frisparket gik lige i muren, og på returen kunne ”TK” lufte ud, og sende bolden op på midten igen.


De første fem minutter tilbragte bolden en del tid i luften, hvilket tydeligvis bekom Brabrand bedst. FC Helsingør lukkede dog fint af, og ingen af holdene kom til de helt store muligheder. Efter otte minutter fik FCH den første mulighed. En dybdebold op mod Chris Cortez, der havde erstattet Nicolas Mortensen i start-11eren, snød både forsvarsspiller og målmand, og Chris kunne få bolden med sig med låret. Desværre kunne han ikke afslutte i samme bevægelse, og forsvaret kunne sparke væk.

Kort efter var det tæt på igen for begge hold. Først tog Eli Just et godt raid op af venstresiden, og kom forbi sin mand. Den vævre kant trak ind i feltet, og forsøgte et fladt indlæg. Bolden fandt dog hverken en med- eller -modspiller inde foran, og gik ud til hjørne. På det efterfølgende hjørnespark, var der et større klumpspil inde foran mål, hvor både Nikolaj Hansen og Jonas Henriksen måtte se sine skud blokeret. Brabrand samlede returen op, og stak mod mål. Nede foran FCH-feltet fik Norouzi en reddende fod på , og efter lidt ping-pong helt inde foran Kevin Sturh kunne FCH cleare bolden væk.

Derefter fulgte en periode, hvor FCH var i kontrol. Lucas Haren havde et par rigtig gode raids, der endte med en blokeret afslutning, og et godt indlæg til Chris Cortez. Dernæst var det Jeppe Kjærs tur til at lave et par gode aktioner, hvor han i to spilsituationer fik afdriblet sin mand, men hver gang fik Brabrand lukket af.

Efter 19 minutter kom Jeppe Kjær i feltet igen. Han satte sin mand med en fiks detalje, og trak i feltet, hvor Brabrandmålmand Kørchen kom farende ud. Køsrchen ramte ikke bolden,  men fik hånden på Jeppe Kjær, der trak forbi, men var kommet så meget ud af balance, at han ikke kunne afslutte. Et af den slags straffespark, der burde dømmes, men som sjældent bliver det, når spilleren bliver på benene som Kjær gjorde i situationen. Dommerens fløjte forblev da også tavs i denne omgang.

Men minuttet efter fik Kjær gevinst af sine anstrengelser. Jonas Henriksen tog et indkast fra højresiden, og inde foran mål blev bolden forlænget. Jeppe Kjær kæmpede hårdt med de djærve jyder, og fik hovedet på bolden blandt venner og fjender, og målmand Christoffer Kørschen kunne blot se til, mens bolden sejlede i mål.
0-1 FC Helsingør

De næste ti minutter rykkede spillet lidt mere ned på midten af banen, og FC Helsingør lå hele tiden og lurede på et kontrastød til Jeppe Kjær eller Eli Just. Brabrand forsøgte at slå FCH-spillet i stykker, og der blev begået mange frispark mod helsingoranerne i denne fase.

Efter 35 minutter fik Chris Cortez, der fyldte godt i opspillet fysisk, erobret en bold, og sendt Jeppe Kjær afsted i dybden. På kanten af feltet blev angriberen nedlagt af en Brabrandspiller, der kunne prise sig lykkeligt for, at han trods alt ikke var helt alene i opdækningen, og dermed kunne nøjes med gult kort. På det efterfølgende frispark gik Eli Just til bolden, men hans ellers flotte spark tog overliggeren.

Minuttet efter kom Jeppe Kjær atter alene igennem med målmanden, på en lang fremlægning. Kørschen kom igen ud i fødderne på Kjær, men denne gang fik målmanden hånden på bolden. Jeppe Kjær fik alligevel bolden med, men var kommet for langt ud i siden af feltet til at kunne afslutte.

Da vi nåede frem til de sidste fem minutter af halvlegen, pressede FCH kraftigt på for en scoring. En veloplagt Eli Just kom igennem i flere omgange, og Jeppe Kjær havde også et par gode løb, men hver gang man kom op til Brabrandfeltet fik hjemmeholdet afvist.

Derfor måtte FC Helsingør nøjes med at gå til pause med en 1-0 føring, der var mindst et par mål for lille, i forhold til spil og chancer.

Der var spillet fem minutter af anden halvleg, da FCH fik første god mulighed. Lucas Haren blev nedlagt i højresiden. Norouzi slog et skarpt frispark ind foran mål, hvor det var centimeter fra, at Cortez kunne få hovedet på, men igen var marginalerne ikke med Helsingørspillerne.

Men efter 55 minutter gik den ikke længere for Brabrand. Jeppe Kjær fik bolden omkring midterlinjen, og tog et stærkt raid op ad banen. Det så egentlig ud til, at han var dækket af, men med et fikst lob fandt han Chris Cortez, der lige så fikst tog bolden ned, og med sig i samme bevægelse. Cortez fandt fremstormende Thomas ”TK” Kristensen i højresiden af feltet, og ”TK” svigtede ikke, men sendte bolden fladt i det lange hjørne uden chance for Kørschen i Brabrands mål. Fremragende opspil af Jeppe Kjær og Cortez i smukt samspil.
0-2 FC Helsingør

Efter 62 minutter fik deres første store mulighed i anden halvleg. Et godt opspil i højresiden gav et fladt indlæg til det lille felt. Dalton Wilkins fik foden på, og bremset indlægget i første omgang, men bolden kom stadig ind centralt, hvor det var meget tæt på, at en Brabrandangriber kunne få foden på. Men det lykkedes til sidst Andreas Holm at få banket bolden væk.

Kampen vippede lidt frem og tilbage i denne fase, og kampens dommer gav Brabrandspillerne lov til at lave en del frispark centralt, hvilket ikke gjorde noget godt for rytmen i FCHs spil.

Efter 69 minutter skiftede FC Helsingør da også friske ben på banen, da Nicolas Mortensen og Oliver Kjærgaard kom ind i stedet for Cortez og Lucas Haren.

Friske ben gav lidt mere løbestyrke centralt, men FC Helsingør blev matchet i nærkampene af et Brabrandhold, der ikke lod sig kyse af at være bagud med to, og der var langt mellem chancerne frem mod kampens døende minutter.

Teddy Bergqvist havde erstattet Jeppe Kjær efter 74 minutter, og i det 86. minut kom han igennem på højrekant. Presset af en modspiller, fik han lagt et fint indlæg skråt bagud, men inde i feltet var Brabrands velspillende forsvar kommet på plads, og kunne sende bolden væk.

Da vi ramte overtiden, fik FC Helsingør hjørnespark, og lykkede med at trække tre minutter ud af kampen på at trække hele tre hjørnespark og to frispark nede ved hjørneflaget. Derefter fik Brabrand endelig erobret, og fik sat et par kontraer sammen, der dog begge blev stoppet af Kevin Stuhr, der kunne gribe et par halvhjertede forsøg.

Og så kunne dommeren fløjte kampen af, og FC Helsingør kunne løfte armene med tre uhyre vigtige point i banken. Der bliver dog ikke meget tid at fejre sejren i, da næste kamp allerede venter på lørdag, hvor Thisted kommer på besøg i Helsingør.

FCH: K. S. Ellegaard(m), D. Wilkins, N. Hansen, A. Holm, J. Henriksen, E.Just (’85 F. Christensen), ”TK” Kristensen, D. Nourouzi, L. Haren (’69 O. Kjærgaard), C. Cortez (’69 N. Mortensen), J. Kjær (’74 T. Bergqvist)

Foto: FC Helsingør