Skip to main content

Den første årlige Sparekassen Sjælland Talentpris blev uddelt til årets sidste hjemmekamp, og gik til forsvarsspilleren Emil Sten Rasmussen, kaldet ”Ras” fra FC Helsingørs U17-hold.

Prisen gives til en ungdomsspiller fra FC Helsingør, der udover at spille i klubben også er elev på Helsingør Eliteidræts Akademi. Der er tre kriterier man skal opfylde for at komme i betragtning til prisen. Spilleren skal stræbe efter det ypperste både på fodboldbanen og på skolebænken, og skal derudover også være socialt ansvarlig. Man skal med andre ord ikke bare være god til fodbold, man skal også være ambitiøs i skolen, samt en god kammerat.

Emil Sten Rasmussen lever til fulde op til kravene, og hans klasselærer Malene Schou hæfter følgende karakteristik på ham:

– Emil er en ung mand i stor udvikling. Gennem sine år på Idrætslinjen er Emil vokset fra at være en lille dreng til at være en ung mand, der nu tager ansvar for både sig selv og sine kammerater. Han er et naturligt samlingspunkt for sine jævnaldrende, og for årgangene under ham, bliver han opfattet som et forbillede – både som kammerat og som fodboldspiller. I forbindelse med sin faglighed er Emil altid på jagt efter at gøre det bedre og øge sit niveau. Han stræber efter at opnå de bedst mulige karakterer i sine fag, og yder indsatsen for at dette kan lade sig gøre. På alle måder en ung mand med potentiale til noget stort.

Også talentchef Marc Thevis roser den unge spiller:

”Ras” er en spiller der altid er 100% dedikeret. Han har en rigtig god fodboldforståelse og hans aftryk på vores U17-hold, selvom han kun er førsteårsspiller, taler sit eget tydelige sprog. Samtidig er han en spiller der er stærkt medvirkende til at skabe et stærkt fællesskab, med sin inkluderende facon og sine sunde værdier. Han er en spiller der bliver spændende at følge fremadrettet, og som vi har forventninger til.

De øvrige nominerede til prisen var; Nicklas Skou Holm – U19, Valdemar Axel Holze Licht-Larsen – U17, Joshua Hansen – U15 og Felix Morbeck – U14.

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk