Skip to main content

I årets måske mest hæsblæsende kamp, var det hjemmeholdet fra Silkeborg der endte med at tage alle stikkene hjem. Helsingør forlod Superligaen med løftet pande og kæmpende til det sidste, i en kamp der endnu engang endte med at marginalerne faldt til modstanderens side.

Det var FC Helsingør der startede med at lægge pres på hjemmeholdet. De første tre minutter foregik oppe omkring Silkeborgfeltet, hvor Helsingørspillerne fik spillet sig til fire af TKs karakteristiske lange indkast. Det fjerde blev headet ud til hjørnespark, og TK gik til bolden. Hans dødbold lå helt præcist til Douglas, der headede hårdt og nedad, lige efter bogen, og også fik passeret målmand Peter Friis. Inde på stregen kom en Silkeborgforsvarer til og reddede på stregen, men han kunne ikke få den længere ud end lige i favnen på Matheus, der kom buldrende, og så kunne den vævre brasilianer mose bolden over stregen.
0-1 FC Helsingør

Silkeborg forsøgte efterfølgende at lægge presset højere op på Helsingørs halvdel, og efter 10 minutter kom Jens Martin Gammelby igennem på højre kant. Han trak ind i banen, og fik også afsluttet, men Mikkel Bruhn kom godt ud af målet, og stoppede skuddet.

To minutter senere var det Okkels, der kom igennem på den modsatte side, og han fik lagt bolden skråt bagud i feltet, hvor Gustav Nilsson kom brusende. Men i allersidste øjeblik kom en af Helsingørforsvarerne ned og fik blokeret. Stor chance til SIF.

Med et lille kvarter spillet fik FCH frispark ti meter over midten. TK sparkede hårdt og præcist, og fandt Pascal Gregor, der fandt et hul mellem SIFs forsvarere, men Gregor fik desværre ikke headet ordentligt til bolden, der nærmest ramte ham i nakken, og kuglen trillede forbi mål. Ellers en fin mulighed til FCHs nummer 22.

Med 20 minutter på uret kom hjemmeholdet dog for alvor ind i kampen. Jeppe Okkels trak ind fra sin venstrekant, og trykkede resolut af. Hans skud krøllede sig hjerteskærende smukt op i hjørnet lige under overliggeren, uden chance for Mikkel Bruhn.
1-1 Silkeborg

Fem minutter senere kom Silkeborg også foran. Et knivskarpt indlæg fra Casper Sloth blev lagt perfekt ind til en header fra Skhritladze, hvis kraftfulde hovedstød tog undersiden af overliggeren og gik ind. Enkelt men effektivt.
2-1 Silkeborg

Kort efter spillede FCH bolden op omkring SIF-feltet. Bolden blev clearet, men dumpede ned for fødderne af Mikkel Basse, der hakkede til bolden første gang, men Peter Friis fik lige nøjagtig fingrene på og vippet bolden over mål. Forrygende skud fra midtbanemanden.

Efter 35 minutter drev Vladimir Rodic bolden frem på højresiden med enorm speed, og fandt Skhirtladze inde på midten med en flad aflevering. Angriberen spillede i samme bevægelse bolden tilbage til en nu helt fri Rodic, men Mikkel Bruhn kom ud og blokerede afslutningen. Stor redning af FCH-målmanden.

Minuttet efter spillede FC Helsingør sig op gennem midten. Adnan Mohammad fandt en fremstormende Mikkel Basse med en stikning i dybden, men Basse kunne ikke dirigere sit skud, selvom han fik tåen på, og så kunne Peter Friis samle bolden op rimeligt upresset.

Ingen af holdene spillede sig til yderligere, og så kunne FCH gå til pause bagud 2-1, men med visheden om, at blot ét mål mere ville være nok til at spille sig til yderligere en chance for overlevelse.

Anden halvleg var dog ikke mere en tre minutter gammel, før SIF satte kniven ind igen. Jeppe Okkels drev bolden frem op gennem midten, og fandt Gustav Nilsson der var trukket ud til venstre i det lille felt. Nilsson tog et enkelt træk, og sparkede bolden ind under Mikkel Bruhn.
3-1 Silkeborg.

Derefter trak Silkeborg sig en del længere tilbage på banen, og overlod initiativet og meget af spillet til FC Helsingør. Udeholdet spillede bolden fint rundt, og fik sat flere gode kombinationer op, men rigtig farligt blev det ikke før vi nåede frem til det 64. minut. Adnan Mohammad kom forbi sin oppasser på venstrekanten, og lagde et fladt indlæg på tværs i feltet. Her havde Douglas taget det helt rigtige løb, og han skulle bare sætte foden på for at reducere. Helsingør kunne også vise uddrag af fodboldens a-b-c.
2-3 FC Helsingør.

Målet fyrede lidt mere op under hjemmeholdet, men det var stadig FCH der lurede mest på en scoring. Matheus spillede sig til flere indlæg fra sin højreside, men Silkeborg forsvarede sig klogt, og FCH kunne ikke komme til afslutning.

Da stadionuret runde de 80 minutter, var Silkeborg centimeter fra at udbygge føringen. Et indlæg fra Stefan Pedersen fandt Nilsson i det lille felt, og han afsluttede resolut, men Mikkel Bruhn kom mirakuløst ned og fik hånden på bolden. Kolossal redning!

Minuttet efter var bolden nået op i den anden ende og indskiftede Andreas Holm nåede frem til en lang fremlægning. Han fik bolden forbi målmand Friis, men på stregen fik en Silkeborgmand sparket væk.

Momentet efter blev Stefan Petersen spillet helt fri med en dybdestikning, og var alene med Mikkel Bruhn, men FCH-målmanden blev stående på fødderne, og slog bolden væk med noget der lignede en volleyparade. Kampen var hæsblæsende her til sidst, og dernæst fulgte to dramatiske minutter. Først scorede SIFs Magnus Mattsson i det 85. minut efter en skarp stikning ud på kanten, og så så FCH ud til at være døde og begravede, men minuttet efter reducerede indskiftede Nicolas Mortensen på en bold der blev sparket tilfældigt frem i feltet, og kampen var åben igen.
2-4 Silkeborg
og
3-4 FC Helsingør

Da kampen gik på hæld fik FC Helsingør spillet sig til et par chancer mere. Den største faldt til Nicolas Mortensen. Simon Jakobsen gik til en hovedstødsduel, men kunne ikke komme helt op, og headede i stedet bagud. Bolden dumpede ned foran Nicolas Mortensen, der trykkede af fra kanten af det lille felt, men angriberen forivrede sig, og bolden gik et pænt stykke over mål. Dernæst fulgte et desperat pres fra FCH, hvor målmand Bruhn også kom med frem til sidst, men de hårdt kæmpende helsingoranere kunne bare ikke få bolden over stregen, og måtte modløse sætte sig i græsset da timeglasset rendte ud, og dommer Anders Poulsen fløjtede af for FC Helsingørs første Superligasæson.

FC Helsingør: Bruhn, Jørgensen, S. Henriksen, Gregor, Fisch, Matheus, P. Olsen, Køhler, Basse, Mohammad, Douglas.
Indskiftet: Tontini, Mortensen, Holm

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk