Skip to main content

FC Helsingør tog en sikker sejr søndag eftermiddag mod Slagelse på Harboe Arena. Sejren var aldrig i fare i en kamp, hvor FC Helsingør sad på langt størstedelen af boldbesiddelse, og også endte med at føre chancestatistikken stort.

Der var ikke gået mere end halvandet minut, før FC Helsingør kom på 1-0. Slagelse havde fået frispark uden for FCHs felt, men bolden ind i feltet blev grebet af Christoffer Petersen. Han satte den hurtigt i gang, og en FCH’er fik headet bolden frem mod Kjær og Mortensen i front. En af Slagelseforsvarerne havde travlt med at gå i ryggen på Jeppe Kjær, så Nicolas Mortensen kunne pille bolden ned for næsen af sin oppasser, og sætte i løb mod mål med to mand i ryggen. Da Mortensen kom ind i feltet, afsluttede han roligt og præcist mod det lange hjørne, uden om målmand Oliver Foss, og bolden tog stolpen og gik ind. Et kontraløb præcis efter bogen.
0-1 FC Helsingør

De næste fem minutter var med klart overtag med FCH, og Dalton Wilkins havde en afslutning på stolpen efter et klumpspil i feltet.

Efter otte minutters spil kom Mortensen på måltavlen igen. Lucas Haren trak ud mod højre side, og blev nedlagt af en Slagelsemand en meter uden for feltet. Nicolas Mortensen gik til bolden, og satte iskoldt frisparket rundt om muren og ind ved den nærmeste stolpe.
0-2 FC Helsingør

Mål nummer to fik FC Helsingør til at gå lidt ned i kadence, og spillet rykkede ned på midten for begge hold, uden at Slagelse blev væsentligt farligere af den grund. Frem til den halve time kom ingen af holdene for alvor til nogle chancer, og FCH var tilfredse med at spille bolden rundt i egne rækker, og lure på en kontra, som Slagelse ikke rigtig tillod.

Da vi rundede den halve time, kom der lidt mere gang i kampen. Anders Holst tog på egen hånd et ryk op gennem midten og afsluttede fra en position en meters penge uden for feltet, men hans skud gik forbi stolpen. Kort efter fandt Holst Jeppe Kjær midt for mål tre meter uden for feltet, og Kjær sendte et dunderskud mod mål, som Oliver Foss dog vippede over overliggeren.

Efter 39 minutter fik Slagelse dog en gylden mulighed for at reducere foræret. Nicolaj Hansen mistimede en tackling i eget felt, og nedlagde Christoffer Thrane. Dommeren pegede prompte på pletten. Thrane tog selv straffesparket, og satte den sikkert ind via højre stolpe uden chance for Christoffer Petersen i målet.
1-2 Slagelse B&I

Tre minutter senere sendte Anders Holst, efter et godt kontraløb, en bold ind i feltet til Nicolas Mortensen med en god stikning. En Slagelsespiller gik i ryggen på Mortensen, der gik omkuld, men dommeren vinkede afværgende, til stor frustration for Nicolas Mortensen.

Yderligere action fik vi ikke i første halvleg, og FC Helsingør måtte gå til pause efter selv at have lukket Slagelse ind i kampen lige inden pauseteen.

FCH kom bedst u fra pausen, og lagde et fint tryk på Slagelsemålet. Fire minutter inde i halvlegen fik Lucas Haren bolden i højresiden, og lagde den på tværs i feltet. Jeppe Kjær lagde den videre, og Anders Holst afsluttede, men lige over mål.

Efter 57 minutter slog Christoffer Petersen en lang bold frem. Nicolas Mortensen vandt sin duel på midten, og fik lagt bolden videre til Anders Holst. Holst stak den dybt til Jeppe Kjær, men linjevogteren løftede flaget, da han vurderede at Kjær var kommet ind i offsiden. Svært at se fra tribunen.

Efter lige over en times spil fik Dalton Wilkins erobret en bold i en begyndende Slagelsekontra. Han lagde den til Anders Holst, der trak og i venstre side, og lagde et indlæg ind mod Lucas Haren, der stod helt alene midt for mål. Haren lignede én, der ikke helt havde set hvor fri han var, og han forivrede sig og sendte bolden forbi mål med hovedet.

To minutter senere var Nicolas Mortensen så tæt på efter et hjørnespark, da han fra liggende stilling fik foden på en bold i det lille felt. Men en Slagelseforsvarer fik sat en frelsende blokering ind. Det var så afgjort FCH, der sad på spillet i denne fase, og Slagelse havde rigeligt at gøre med at forsvare sig.

Efter 70 minutter fik Slagelse deres hidtil største chance. En Slagelsespiller snød sin mand i venstresiden, og kom til baglinjen, og lagde et skarpt indlæg indover. Christoffer Petersen måtte strække sig så højt han overhovedet kunne for at få en lap på bolden for næsen af den Slagelseangriber der lå lige bag ham. Petersen fik vippet bolden ned på jorden, og kunne erobre den. Stor mulighed til Slagelse.

Fem minutter senere var Nicolas Mortensen tæt på igen. Lucas Haren lagde et godt indlæg ind centralt, hvor Mortensen kom højest, og snød målmanden med sit kraftfulde hovedstød. Desværre sad det lige yderligt nok, og bolden gik på stolpen og tilbage i spil. Ellers et mønsterangreb af FCH.

Med 79 minutter på tavlen var det tæt på for FCH igen. Lucas Haren brød en Slagelsekontra og fandt Jonas Henriksen. Henriksen slog den dybt til Haren igen, og da Lucas Haren nåede op til feltet, slog han et fint indlæg ind midt for mål. Her var det tæt på, at Jeppe Kjær kunne sætte den ind, men målmand Foss blokerede. På returen dumpede bolden ned for fødderne af Jonas Henriksen, der var trukket ind i feltet. Men Jeppe Kjær og Jonas Henriksen løb næsten i vejen for hinanden, og Henriksens afslutning sad lige på Foss.

Men i 84. minut fik FC Helsingør sat kniven ind. Lucas Haren kom igen afsted, og slog et super indlæg. Inde foran mål kom Jeppe Kjær højest og headede på mål. Hans hovedstød tog stolpen, men ramte målmand Foss i ryggen og sprang fra Foss’ ryg i mål.
1-3 FC Helsingør

Slagelse forsøgte at etablere noget presspil hen mod slutningen af kampen, men kunne ikke nedbryde FCHs kæder, og så kunne Helsingørspillerne tage hjem nordpå med en sikker 3-1 sejr i bagagerummet.

FCH: Petersen, Wilkins, Holm (’87 R. Olsen), Hansen, Holst (Lange ’73), Norouzi, F. Christensen, Haren, Kjær (89 E. Just), Mortensen

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk