Skip to main content

Det blev til sæsonens første pointtab på hjemmebanen for FC Helsingør, da BK Frem tog hjem til Sydhavnen med et enkelt point i bagagen. FCH kom ellers foran, og havde flest chancer i kampen, men Frem lykkedes med at udligne på en af sine få chancer ti minutter før tid.

Der var ikke spillet mere end et minut, før Jeppe Kjær og Nicolas Mortensen spillede FCH frem til den første store mulighed. Jeppe Kjær fandt Nicolas Mortensen på kanten af feltet, og trak selv ind centralt. Her spillede Nicolas Mortensen bolden ind, og Jeppe Kjær afsluttede, men Marco Brylov i Fremmålet stod hvor han skulle, og fik blokeret skuddet.


Efter otte minutter kom det endnu tætter på. Efter lidt ping-pongspil i feltet satte Daniel Norouzi en perfekt bold i fødderne på Lucas Haren til højre i Fremfeltet. Haren sendte bolden på tværs, og inde foran stod Nikolaj Hansen klar i en større flok af både med- og modspillere. Midterforsvareren fik dog ikke styret sin afslutning rette vej, og bolden gik forbi mål.

Fire minutter senere var Jonas Henriksen tæt på, da et godt slået hjørnespark fra Norouzi fandt ham midt for mål. Men igen blev afslutningen ikke helt præcis nok, og bolden gik over.

Fremmerne var ikke så meget på bolden det første kvarter, men når de fik den, kom de ofte op omkring FCH-feltet, men FCH-forsvaret og Christoffer Petersen var vågne, og rigtig farligt blev det ikke.

Men efter 19 minutter gik den ikke længere for gæsterne fra Frem. FCH erobrede i eget felt, og Thomas ”TK” Kristensen lagde en god bold frem til Nicolas Mortensen på midten. Han spillede tjept videre til Haren, der slog et indlæg ind foran Fremmålet. Her var det centimeter fra at en af banens mindste, Jeppe Kjær, kunne komme op til hovedstødet, men bolden strøg lige over hårtoppen. Men FCH kæmpede videre, og erobrede i venstresiden ud for feltet. Jeppe Kjær fik bolden i fødderne, og så var der ingen pardon. Kjær trak på tværs af feltet, og mellem venner og fjender satte han bolden ind ved den fjerne stolpe.
1-0 FC Helsingør

Efter 32 minutter var Jeppe Kjær tæt på igen. FCH fik et frispark et stykke uden for feltet i venstre side. I stedet for at lægge bolden til rette tog FCH frisparket med det samme, inden Fremmerne var på plads. Jeppe Kjær blev sendt afsted på tværs af feltet, og skød igen efter det fjerne hjørne. Men denne gang krøb bolden lige akkurat uden om stolpen. Fiks detalje af FCH, og tæt på for Kjær.

Fire minutter senere var det så uhyre tæt på, at Kjær blev oplægger. Han fik bolden i højresiden med en stikning, hvor han løb fra to modstandere. Ved baglinjen sendte han den fladt ind foran mål, hvor Nicolas Mortensen stod helt alene med målmanden. Men Mortensens afslutning sad lige i en forrygende fodparade fra Marco Brylov, og målscoren blev stående på 1-0.

De næste ti minutter frem mod pausen var præget af en del fysiske dueller, og en del midtbanespil, der ikke gav de store muligheder til nogen af holdene. Dermed måtte FCH gå til pause med en smal 1-0 føring, der dog godt kunne have været et mål større.

Det var gæsterne fra Frem, der kom bedst ud af omklædningsrummet. Det lykkedes dem at lægge presset lidt højere end i første halvleg og i 49. minut kom de til halvlegens første afslutning, da Frederik Christensen skød på mål fra en position lige uden for feltet. Men hans skud gik heldigvis over overliggeren.

De næste ti minutter fik FCH lagt mere pres på Frem, og spillet blev langsomt, men sikkert lagt længere op mod Frem-målet. Men det var svært at komme igennem de tætte Frem-kæder på midten, og man kom ikke frem til de store chancer.

Efter en lille time gjorde FCH det så sværere for sig selv. Efter en dødbold omkring Frems felt stod Frederik Bay alene med en Fremmer, da gæsterne slog kontra. De to sloges gevaldigt om bolden, og det endte med at dommeren gav fordel til Frem. Frem fik ikke noget ud af spillet op til FCHs felt, men Frederik Bay havde allerede et gult kort, og da dommeren vurderede at han havde bremset opspillet, fik Bay gule kort nummer to, og måtte gå tidligt i bad.

Dalton Wilkins blev skiftet ind på venstrebacken, og erstattede Anders Holst, der blev ofret på taktikkens alter.

Udvisningen gav Frem blod på tanden, og gæsterne forsøgte at komme i overtal ved at spille bolden hurtigt rundt. FC Helsingør skiftede Ricki Olsen ind i stedet for Lucas Haren, og skruede op for fysikken i tacklingerne, så selvom Frem havde bolden mere i denne fase, blev det ikke for alvor farligt, og hver gang en bold blev lagt i FCH-feltet, havde Christoffer Petersen styr på det med sikre indgreb.

Men Frem fik flere gange presset FC Helsingør til at forivre sig i spillet, og hjemmeholdet havde svært ved at få spillet til at flyde. Efter 80 minutter gik det galt. En Fremkontra kørte op af FCHs højreside, og Frems wing kom til afslutning, efter at have sat sin mand. Christoffer Petersen reddede flot, men kunne ikke forhindre Dominik Kis i at sætte bolden ind på riposten.
1-1 BK Frem

FC Helsingør forsøgte at sætte en sidste offensiv ind, mens Frem lurede på kontra. I overtiden blev Jeppe Kjær nedlagt fem meter uden for feltet, men på det efterfølgende frispark var Andreas Holm lige nøjagtigt kommet på den forkerte side af offsiden på Ricki Olsens fine indlæg.

Således sluttede det, og FCH måtte indkassere sit første pointtab på den nye hjemmebane, i en underholdende kulisse med hele 991 tilskuere.

FCH: Petersen, Bay, Hansen, Holm, Henriksen, Holst (Wilkins 59’), Norouzi, Kristensen, Haren (Olsen 69’), Mortensen (Christensen 81’), Kjær

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk