Skip to main content

Det var et toptunet FCH-hold der fredag aften gik på hjemmebanen i silende regn, og efterfølgende skilte Skovshoved ad med hele 7-0 over de følgende 90 minutter.

Der var kun spillet lige over et minut, da FC Helsingør fik et frispark på kanten af feltet. Nicolas Mortensen tog det hurtigt, og snød fuldstændig Skovshovedforsvaret, med sin stikning til Jeppe Kjær, der vippede bolden i mål. Men desværre lå Kjær lige præcis på den forkerte side af offsiden, og dommeren løftede armen afværgende.


Men så var Skovshoved advaret, og tre minutter senere kom Jeppe Kjær for alvor på tavlen. Jonas Henriksen fik bolden i højre side af banen, og lagde et perfekt indlæg ind i panden på Kjær ved den fjerne stolpe. Kjær headede kraftfuldt og utageligt bolden ind bag Skovshoveds målmand.
1-0 FC Helsingør

Allerede efter syv minutter kom FCH på 2-0. Daniel Norouzi sparkede hjørnespark, og Nicolas Mortensen hoppede over alt og alle og headede sikkert bolden ind.
2-0 FC Helsingør

Og sandelig om der ikke også blev scoret tre minutter senere. Endnu et hjørnespark, og endnu en FCH’er der kom højest. Denne gang var det Nikolaj Hansen der hoppede over modstanderens parader og satte bolden ind med pandebrasken.
3-0 FC Helsingør

Da vi rundede de 14 minutter, synes Jeppe Kjær, at det var på tide at forsøge et skud igen. Han sendte bolden mod den fjerne stolpe, uden om målmanden, og bolden ramte indersiden af stolpen, dansede på stregen, tog den modsatte stolpe, og gik i mål.
4-0 FC Helsingør

Målene fik ikke umiddelbart FCH til at slappe af, og Anders Holst, Kjær, Lucas Haren og Mortensen sværmede om Skovshoveds mål de næste fem minutters tid. Haren havde et godt forsøg fra kanten af det lille felt, der tvang målmanden til en god redning, og Jeppe Kjær fik også sendt et par skud afsted, der dog ikke overlistede Skovshoveds målmand.

Derefter gik halvlegen ind i en lidt mere rolig fase. Bolden blev flyttet med ned på midten, og FCH spillede den stille og roligt rundt, og ventede på mulighederne åbnede sig. Skovshoved stod dybt, og sundede sig efter den kolde spand vand det første kvarter havde været.

Skovshoved havde meget svært ved at spille sig igennem de disciplinerede FCH-kæder, og de havde ikke mange optræk til chancer den første halve time. Lige inden vi rundede de 30 minutter kom en Skovshovedspiller dog højest på et indlæg i feltet, og fik den lagt af til en medspiller. Men feltet var fyldt med både venner og fjender, og FCH-forsvaret fik blokeret afslutningen i to omgange, så det aldrig rigtig blev farligt.

Skovshoved trak alle 11 mand ned på egen banehalvdel i resten af første halvleg, og FC Helsingør-spillerne spillede bolden stille og roligt rundt. Men lige inden pausen ville Anders Holst ikke længere stå tilbage for sine kolleger. Jonas Henriksen lagde et godt indlæg ind fra højre, og en FCH’er kom op og headede på mål. Målmanden reddede dog hovedstødet, men bolden røg ud til Holst, der satte den ind helt ude ved stolpen
5-0 FC Helsingør

Mere action fik vi trods alt ikke i første halvleg, og FC Helsingør kunne gå til pause med overbevisende 5-0 på tavlen.

Det var Skovshoved, der fik anden halvlegs første store mulighed efter få minutters spil. Efter en fremlægning og lidt forvirring i FCH-forsvaret stod en Skovshovedspiller pludselig meget fri i feltet, og han forsøgte at prikke den ind med tåen, men forivrede sig i afslutningen, og bolden gik lige nøjagtigt forbi mål.

I det 50. minut trak Lucas Haren fra sin oppasser og ind i feltet i højre side. Han afsluttede fra en spids vinkel, men Skovshovedmålmanden fik gjort vinklen lille, og parerede skuddet. God mulighed til Haren.

Men fire minutter senere satte FCH endnu et søm i kisten for Skovshoved. Fra en position lige over midten lagde Anders Holst en perfekt bold i dybden til Jeppe Kjær, der trak ind i feltet. I stedet for at afslutte lagde han uselvisk bolden på tværs centralt til Nicolas Mortensen, der kunne sætte den sikkert ind i Skovshovedmålet. Dejligt mål!
6-0 FC Helsingør

Efter 65 minutter fik Nicolas Mortensen en super bold i fødderne fra Anders Holst, perfekt lagt uden om Skovshoveds back. Mortensen trak ind i feltet, og målmanden kom ud og blokerede. Mortensen røg til jorden og appellerede indtrængende for et straffespark, men dommeren vinkede afværgende. Mortensen var ude af balance, men dommeren vurderede nok, at der lige var gået et halvt sekund for længe inden han røg ned.

Men fire minutter senere satte Jeppe Kjær trumf på sit hattrick, da bolden dumpede ned for fødderne af ham efter endnu et Jonas Henriksen-indlæg. Kjær bankede nådesløst bolden op i nettaget, og scorede sit tredje mål på dagen.
7-0 FC Helsingør

Efter 77 minutter bed Skovshoved fra sig for alvor for første gang i halvlegen. Et godt raid op af ventresiden blev vekslet til et hårdt, fladt indlæg ind i Helsingør-feltet, og Nikolaj Hansen måtte ned og glide på den plaskvåde bane for at blokere indlægget for snuden af en Skovshovedangriber, der ellers ville have været alene med Christoffer Petersen i det lille felt. Godt indgreb af Nicolaj Hansen.

Få minutter senere havde Nicolas Mortensen igen bolden i nettet, da Skovshovedmålmanden tabte bolden for fødderne af ham efter en duel i feltet, men dommeren vurderede, at Jeppe Kjær havde gået for hårdt ind i duellen, og fløjtede for frisparket.

I det 83. minut havde Skovshoved et udmærket langskud fra små 25 meter, men ellers var der meget langt imellem, at gæsterne truede FCH-feltet mod slutningen af kampen, hvor man tydeligt kunne se, at FCH havde det fysiske og mentale overskud.

Èt minut før tid lagde Frederik Bay et smukt skruet indlæg ind over tre mand, men inde foran kunne Nicolas Mortensen lige præcis ikke nå frem til bolden. Men symptomatisk for dagen, at FCH pressede på for et mål mere til det allesidste.

Mere fik de 648 drivvåde, men feststemte tilskuere ikke for pengene, men en 7-0 sejr ser man trods alt ikke hver dag.

FCH: Petersen, Bay, Holm, Hansen, Henriksen, Holst (71’ Olsen) Norouzi (47’ Just) F. Christensen, Haren (60’ Lange), Kjær, Mortensen

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk