Skip to main content

FC Helsingør spillede søndag eftermiddag endnu en træningskamp i rækken frem mod tilbagekomsten til 1. Division. Nedrykkerne fra Nykøbing FC kom på besøg, og blev sendt hjem af et velspillende FCH-hold med et 4-0 nederlag, der faktisk godt kunne have været et mål eller to større.

FCH sad på spillet det meste af kampen igennem, og der var ikke spillet mere end fire minutter, før FCH kom på tavlen. Carl Lange fik bolden i venstre side ud for feltet. Han prikkede fikst bolden uden om sin oppasser, der blev totalt sat af finten, trak et par meter  ind i banen, og sendte bolden med et buet skud i det lange hjørne, uden chance for Nykøbings målmand.
1-0 FC Helsingør

Få minutter senere var det tæt på for Carl Lange igen, fra samme sted i feltet. Men denne gang var Nykøbings målmand kommet ud af sit mål, og fik stoppet skuddet med en fodparade. Bolden røg ud til Oliver Kjærgaard, der huggede til den første gang, men igen fik målmanden stoppet skuddet, da han boksede bolden væk. Den røg dog ikke længere end ud i fødderne på Kjærgaard igen, men denne gang sendte Kjærgaard skuddet over mål.

Efter et kvarter udbyggede FC Helsingør føringen. En Nykøbingspiller lavede en stor fejl, da han sendte bolden lige i fødderne på FCHs nysignede angriber Sebastian Czajkowski. Alene med målmanden ventede Czajkowski køligt på målmandens udfald, tog et enkelt træk, og satte bolden stensikkert ind i det lange hjørne.
2-0 FC Helsingør

Efter 19 minutter fik FCH hjørnespark. Daniel Norouzi sendte bolden ind over, Nykøbing clearede og bolden havnede for fødderne af Frederik Juul Christensen, der resolut trykkede af midt for mål fra 20-25 meters afstand. Bolden dykkede flot, men tog overliggeren. Godt forsøg fra Frederik Christensen.

Med 27 minutter på uret fik Czajkowski endnu en stor mulighed. Oliver Kjærgaard fik bolden midt på banen, og satte to mand med en flot finte ind i banen. Kjærgaard holdt bolden til angrebet var i position, og sendte en skarp aflevering ud til Czajkowski på venstre kanten. Angriberen trak indad mod mål, og forsøgte at sætte bolden i det lange hjørne. Bolden kom forbi målmanden, men to indersiden af stolpen, dansede langs stregen, og røg så ud i feltet igen, hvor Czajkowski hårdt presset ikke kunne afslutte inden en Nykøbingforsvarer fik lukket ham ned. Fremragende opspil, og en af den slags afslutninger, der havde fortjent bedre.

Nykøbing havde haft nogle halve chancer i løbet af halvlegen, men vi skulle helt hen til det 37. minut før de fik deres første rigtigt store chance. Et fladt indlæg fra højresiden strøg gennem venner og fjender, og landede i fødderne på en Nykøbingspiller midt for mål. Han trykkede hårdt af mod højre side af målet, men Christoffer Petersen var vågen, og boksede skuddet væk. God redning af ”P”, der ikke havde haft meget at se til i første halvleg.

Der var ikke bud efter målene i nogle af enderne frem mod pausefløjtet, så FC Helsingør kunne gå i omklædningsrummet med en 2-0 føring, efter relativt overlegne første 45 minutter.

Anden halvlegs første store mulighed tilfaldt Nykøbing i det 52. minut. En FCH-forsvarer gik lidt for hårdt til sin mand en meter uden for feltet, og trak et frispark. Det sendte en Nykøbingspiller fint over muren, men midt i målet lod Christoffer Petersen sig ikke narre, og greb forsøget ud.

Kort efter var Czajkowski tæt på igen. Carl Lange trak op i højre side, og sendte en flad bold ind centralt. Men lige for fødderne af Czajkowski kom Nykøbings målmand ud og lagde bolden død med en god tackling på bolden.

Da uret rundede en time, fik FC Helsingør sin hidtil største mulighed i anden  halvleg. Carl Lange trak igen på tværs af feltet fra venstre side, og afsluttede efter det lange hjørne. Nykøbings målmand reddede skuddet, men sendt bolden lige i fødderne på Sebastian Czajkowski, der alene tæt under mål burde have scoret. Men koldblodigheden svigtede ham, og han sendte sit skud over mål. Stor mulighed til FC Helsingør.

Efter 65 minutter skiftede trænerteamet Teddy Bergqvist og Mathias ”Mac” Christensen ind for Oliver Kjærgaard og Sebastian Czajkowski. Det gav pote allerede minuttet efter, da ”Mac” kom højest på et velslået hjørnespark fra Anders Holst, og mellem venner og fjender headede bolden utageligt ind bag Nykøbings målmand.
3-0 FC Helsingør

I det 73’ minut var Teddy Bergqvist så tæt på. En FCH-spiller blev nedlagt et par meter uden for feltet, og dommeren fløjtede korrekt for frispark. Teddy gik til bolden, og slog et flot drejet frispark uden om muren og mod det korte hjørne, men bolden strøg desværre lige forbi stolpen. Godt forsøg fra svenskeren.

Efter 78 minutter blev Frederik Bay skiftet ind til sin første kamp efter en lang skadespause. Han kvitterede med at sende en god bold ind til Anders Holst, der kvikt lod bolden løbe videre til Teddy Bergqvist. Han spillede Holst igen, og Holst afsluttede med et godt hug mod det korte hjørne. Bolden strøg dog lige over mål.

To minutter senere gik Teddy Bergqvist ind i en nærkamp i feltet, og faldt til jorden. Dommeren fløjtede, men ikke for straffespark. I stedet fik Teddy gult for film, og da han allerede havde et kort, måtte han gå ud med et rødt kort, og erstattes af Oliver Kjærgaard, der kom ind igen.

Men alligevel lykkedes det FC Helsingør at øge sin føring. Efter 84 minutter afsluttede ”Mac” hårdt på mål, og målmanden i Nykøbingmålet gav endnu en returbold. Denne gang landede den for fødderne af Anders Holst, der hårdt presset i det lille felt fik sat bolden ind.
4-0 FC Helsingør

Yderligere scoringer faldt der ikke, og FC Helsingør tog dermed en stensikker sejr over Nykøbing. Næste træningsmodstander er fra en lidt højere hylde, når vi besøger Brøndby den 27. Der er umiddelbart desværre ikke åbent for udebanetilskuere til den kamp.

FCH: C. Petersen, D. Norouzi, Prøvespiller (45’ Prøvespiller), J. Henriksen, A. Holst, C. Lange (74’ T. Christiansen), F. Christensen, O. Kjærgaard (65’ M. ”Mac” Christensen) E. Just (78’ F. Bay), Prøvespiller, S. Czajkowski (65’ Bergqvist, 81 rødt,O.Kjærgaard)

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk