Skip to main content

Hele 1067 tilskuere var til stede, og leverede en fornem kulisse, da FC Helsingør fredag aften fortsatte de gode takter på Helsingør Stadion med en sikker 4-0 sejr over oprykkerne over FA2000.

Vi nåede ikke mere end to minutter ind i kampen, før Anders Holst sendte en flot diagonalbold tyve meter på tværs til Jeppe Kjær. Han trak fra sin mand og lagde bolden til Frederik Bay, der lagde et godt indlæg skråt bagud, men inde foran kunne Nicolas Mortensen ikke komme højere end sin modstander og på det efterfølgende hjørnespark var der også lukket. Men FCH lagde ud med et højt pres fra begyndelsen.


Efter otte minutter fik FCH udbytte af det høje pres. FA2000 lavede frispark lige over midten. Daniel Nourouzi var kvik, og tog frisparket inden FA2000 så hvad der skete. Jeppe Kjær fik bolden lige i fødderne og trak ind i feltet, hvor han blev nedlagt af FA2000s målmand. Dommeren fløjtede uden tøven for straffespark. Anders Holst tog sig af sparket, og satte den helt sikkert ind ude ved højre stolpe.
1-0 FC Helsingør

FA2000 lod sig ikke slå ud af FC Helsingørs tidlige føring, og kom få minutter senere til en udmærket chance på et indlæg ind i det lille felt, men Christoffer Petersen kom op mellem venner og fjender, og fik raget bolden til sig, selvom han var hårdt presset. Fint indgreb af FCH-målmanden.

Med 16 minutter på uret var det dog FC Helsingør, der udbyggede føringen. Jonas Henriksen tog et langt indkast fra højresiden, og inde foran blev bolden forlænget. Thomas ”TK” Kristensen var hurtigt opfattende, og svingede højrebenet. Bolden kurvede flot, og strøg ind helt oppe i venstre målhjørne.
2-0 FC Helsingør

Og fire minutter senere gik det så helt galt for FA2000. Jonas Henriksen tog et raid op af højresiden, og helt ude fra sidelinjen slog han et indlæg ind mod den bagerste stolpe. Bolden strøg i en bue ind over både målmand, forsvar og angriber, og gik i mål helt ude ved stolpen.
3-0 FC Helsingør

FC Helsingør forsatte det høje pres frem mod pausen, og Jeppe Kjær, Nicolas Mortensen og Anders Holst sværmede konstant om FA2000s felt. Men gæsterne fik lukket lidt bedre ned i denne fase, til trods for det massive pres. Ellers var den største begivenhed, da Jeppe Kjær brokkede sig til et gult kort, efter et frispark måske nok blev dømt den forkerte vej.

Men lige inden pausefløjtet lykkedes det Jeppe Kjær at bryde igennem. Han fik en skarp bold i fødderne på en dyb stikning, og hårdt presset faldt han faktisk på kanten af feltet. Men han var hurtigere oppe end modstanderne kunne nå frem, og han trak ind i feltet med bolden for fødderne. Her afdriblede han først en forsvarsspiller, og dernæst målmanden. Men i stedet for at skyde selv lagde han køligt bolden på tværs i feltet til en helt fri Nicolas Mortensen, der prikkede et af karrierens nemmeste mål ind.
Et af sæsonens suverænt bedste mål fra FCH, og der har ellers været nogle stykker at vælge imellem.
4-0 FC Helsingør

Så kunne FC Helsingør gå til pause med en meget sikker 4-0 føring på tavlen.

Der var kun spillet to minutter af anden halvleg, da FCH kom til første store mulighed. Et indlæg blev forlænget ind foran mål, og i et par omgange kom Nicolas Mortensen til et hovedstød, der blev headet nedad helt ude ved stolpen, men FA 2000s målmand hev en suveræn fodparade op af hatten og forhindrede Mortensen i at komme på tavlen.
Kort efter havde Anders Holst to kæmpe muligheder for at komme på tavlen. Først sparkede han på stolpen, da Jeppe Kjærs hovedstød efter et indlæg blev clearet ud i fødderne på Holst, der sparkede fra kanten af feltet. Dernæst fik han muligheden, da dommeren endnu engang fløjtede for straffespark til FCH. En FA2000-spiller havde hånden på i eget felt, og Anders Holst gik til bolden. Men denne gang læste målmanden ham, og reddede skuddet.

Det blev Anders Holsts sidste to aktioner i kampen, da han og Frederik Bay efter 58 minutter blev erstattet af de to New Zealændere Eli Just og Dalton Wilkins.

Få minutter efter var det tæt på, at Dalton kunne notere sig for en assist, da han slog et forrygende indlæg ind til Nicolas Mortensen midt for mål. Mortensen kom ned foran sin oppasser og headede frækt mod det lange hjørne, men bolden strøg lige forbi ydersiden af stolpen. Rigtig pænt opspil og afslutning af de to.

FC Helsingør skruede ned for hastigheden efter den første times spil, og havde en periode hvor man var tilfreds med at spille bolden rundt i egne rækker og lure på en eventuel kontramulighed der måtte byde sig. Det var cheftræner Eskesen ikke helt tilfreds med, og han var ude ved sidelinjen og råbe af sine spillere, at de skulle lægge noget mere energi i spillet.

FCH’erne lagde en smule mere pres på FA2000-feltet derefter og Nicolas Mortensen var tæt på to gange omkring det 70. minut, da han først fik et frispark fra lidt uden for feltet reddet helt ude ved stolpen, og dernæst fik en fin afslutning helt inde ved stolpen blokeret af FA 2000s målmand med en feberredning. Han var sit hold en god mand i dagens kamp.

Energien faldt lidt igen, og vi skulle frem til det 83. minut, før næste store chance bød sig. Indskiftede Carl Lange driblede forbi en mand, og satte fart mod feltet. Han blev nedlagt af en modstander inden han nåede derind, og dommeren takserede det til frispark og gult kort. Nicolas Mortensen gik til bolden igen, og denne gang sad den for yderligt for målmanden, men desværre også lidt for yderligt til at gå i mål. Mortensens flotte frispark gik på stolpen.

Få minutter efter fik Lucas Haren pludselig masser af plads lige uden for FA2000-feltet, og han trak prompte ind og trykkede af mod det lange hjørne. En FA2000-forsvarer fik blokeret skuddet i sidste øjeblik, og på den efterfølgende returbold var det tæt på at Jeppe Kjær kunne få hovedet på, men også han blev blokeret i sidste øjeblik.

I overtiden havde Dalton Wilkins et skud mod mål, der gik en meters penge over, og det var det sidste tilløb til chancer i kampen, der kort efter blev fløjtet af. En sikker sejr på en rigtig god halvleg, og en anden halvleg, der var lidt mindre ophidsende.

 

FCH: Petersen, Bay (58’ Wilkins) Hansen, Holm, Henriksen, Holst (58’ Just), ”TK” Kristensen (77’ Lange), Norouzi, Mortensen, Kjær