Skip to main content

Det blev lidt mere spændende end det behøvede at være, da FC Helsingør havde en sjælden lørdagskamp, hvor Slagelse blev sendt hjem med et 5-2 nederlag. Slagelse kom to gange inden for et måls afstand, og først til sidst blev kampen lukket af en forrygende spillende Nicolas Mortensen, der scorede hattrick på dagen.

Det var som ventet FC Helsingør, der lagde ud med et højt pres fra kampens begyndelse. Jeppe Kjær og Nicolas Mortensen fik flere gode spilninger lagt op fra midten og forsvaret, og allerede i det fjerde minut gav det pote. Jeppe Kjær fik bolden på kanten af Slagelse-feltet, og trak på tværs. Da han var trukket forbi to forsvarere, svingede han rundt, og sendte en hård flad kanonkugle af et skud forbi Slagelses målmand helt ude ved stolpen.
1-0 FC Helsingør

FCH fortsatte det højre pres, og det var tæt på efter ni minutter, da Anders Holst fandt Frederik Bay med en fræk hælaflevering på kanten af feltet. Bay slog et fint indlæg, men inde foran var der ikke kommet nogle FCH’ere med, og chancen løb ud i sandet.

Slagelse kom lidt bedre med frem mod det 20. minut, uden at de dog for alvor blev farlige. Det gav så til gengæld FCH muligheden for at slå kontra, og det førte til et par halvfarlige situationer, hvor især Jeppe Kjær virkede som om han var i godt spillehumør.

Men det var på en dødbold, at Helsingør fik sin næste store mulighed. Daniel Norouzi slog et skarpt hjørnespark ind til bagerste stolpe, hvor Nikolaj Hansen headede tilbage på tværs i feltet. Inde foran stod Jonas Henriksen klar, og han headede kraftfuldt på mål, men hans smukke hovedstød tog overliggeren.

Det næste hjørnespark kom allerede minuttet efter, og her var det tæt på at Anders Holst uden for feltet kunne finde Nicolas Mortensen ved den fjerne stolpe, men målmanden fik lige akkurat bokset væk for næsen af Mortensen. Så gik Anders Holst ud for at sparke hjørnespark fra venstresiden. Han slog den ind foran, hvor bolden blev forlænget, og ved bagerste stolpe kom anfører Andreas Holm højest, og headede forbilledligt hårdt og nedad. Målmanden sprællede forgæves, og bolden gik i mål for anden gang på 23 minutter
2-0 FC Helsingør

To minutter senere var det meget tæt på for Jeppe Kjær igen. Han fik en god stikning op gennem midten, og stak mod mål, med en Slagelsespiller lige i haserne. Da han kom ind i feltet, fik han afsluttet, men bolden strøg forbi både målmand og mål. Det så ud som om der blevet hevet lidt i Kjær i skudøjeblikket, men dommerens fløjte forblev tavs.

I det 35. minut var det Lucas Harens tur til at komme tæt på. Det kom efter en længere sekvens, hvor FCH spillede bolden rundt med stor præcision og stort overskud. En lang række afleveringer startede helt ned fra Andreas Holm i forsvaret, op via Bay og midtbanen, og endelig frem til Lucas Haren, der midt for mål kunne afslutte, men hans skud blev desværre blokeret. Forrygende sat sammen af hjemmeholdet.

Resten af halvlegen forløb på FCHs præmisser, men uden store muligheder til nogen af de to hold, og FCH kunne dermed gå til pause foran 2-0.

Fra starten af anden halvleg var det igen hjemmeholdet der lagde presset, men det var alligevel Slagelse der kom på tavlen først fem minutter inde i halvlegen. FCH-målmanden Christoffer Petersen var uheldig med at få en aflevering opsnappet af en Slagelsespiller på kanten af feltet, og fanget på mellemhånd kunne han kun se til, mens Slagelseangriberen lagde bolden i en blød bue over ham og i mål.
2-1 Slagelse B&I

Men allerede to minutter efter slog FC Helsingør tilbage. FCH fik hjørnespark, og Daniel Norouzi slog igen bolden ind til Nikolaj Hansen, der også igen lagde den på tværs med hovedet, og inde foran mål kunne Nicolas Mortensen komme højest og heade bolden sikkert ind.
3-1 FC Helsingør

Kort efter var det igen Nicolas Mortensen, der var tæt på efter en god stikning fra Jeppe Kjær, men hans skud fra kanten af feltet gik forbi stolpen.

Slagelse forsøgte at flyttet spillet længere op på banen, og lykkedes til dels med at få lidt mere boldomgang. FC Helsingør virkede som om de havde rimeligt styr på tingene, men det lykkedes alligevel at Slagelse at tage fusen på hjemmeholdet igen og komme på scoringstavlen. En bold blev samlet op på midten efter en clearing ud af FCH-feltet. Slagelse spillede den tjept rundt et par gange, til den til sidst havnede hos en Slagelsespiller en meters penge uden for feltet. Han trykkede af, og ramte et missil af et skud perfekt, og bolden størg uden at dykke helt op i nettaget uden chance for Christoffer Petersen
3-2 Slagelse B& I

Målet rystede dog ikke FC Helsingør nævneværdigt, og i det 70. minut kom Mortensen igen på tavlen. Jeppe Kjær førte bolden frem, og kom igen på tværs i feltet. I stedet for at afslutte selv, lagde han bolden bagud til Lucas Haren, der hakkede på mål. Slagelses målmand tog skuddet, men kunne ikke holde det, og så kunne Nicolas Mortensen springe op ved den fjerne stolpe og heade endnu en bold ind.
4-2 FC Helsingør

Det tog luften ud af Slagelse, at FCH to gange i træk svarede tilbage på deres scoringer med deres egne lynscoringer, og frem mod kampens afslutning var det FC Helsingør, der stille og roligt kunne spille den rundt om Slagelses midtbane, og lure på at få sat det kontrastød ind, der endegyldigt ville lukke kampen. Slagelse var kun sporadisk i boldbesiddelse, og havde mere end svært ved at få sat afleveringerne sammen på en måde, der førte dem i nærheden af FCH-feltet.

I det 87. minut kom indskiftede Carl Lange meget tæt på at lukke kampen. Nicolas Mortensen havde bolden i højre side af banen, og fandt Jeppe Kjær, der pludselig stod meget fri på kanten af feltet. Kjær trak ind for at afslutte, men målmanden kom ud og fik blokeret afslutningen. Bolden røg ud til en helt fri Carl Lange, der forsøgte at lobbe den ind, men målmanden fik i sidste sekund sprunget op og fik sat lappen på, og vippet bolden ud.

Men i det 90. minut lukkede FCH alligevel kampen. En bold blev lagt ind over i Slagelsefeltet. Her blev den blokeret, men Mortensen var vågen igen, og headede i mål for tredje gang.
5-2 FC Helsingør

Det blev kampens sidste angreb, og FCH kunne notere sig, at man gik ubesejret gennem efteråret på den nye hjemmebane. Nu venter kun den sidste kamp mod Avarta den 10. før holdet kan gå på en velfortjent juleferie.

FCH: Petersen, Bay, Holm, Hansen, Holst (’66 Lange) Norouzi, ”TK” Kristensen, Haren (’72 R. Olsen), Kjær, Mortensen

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk