Skip to main content

Der var langt mellem snapsene i første halvleg, men anden halvleg var både spændende, målrig og velspillet fra begge hold, da FC Helsingør søndag eftermiddag kunne tage hjem fra Holbæk med en 2-1 sejr, der først blev sikret til allersidst i kampen.

Det var Helsingør der tog teten fra kampens start. Holbæk rørte nærmest ikke bolden de første fem minutter, og FCH spillede tålmodigt rundt om Holbæk-spillerne, der havde rigeligt at se til med at forsvare sig. Ud over et par indlæg der blev afvist i Holbæk-feltet, første det dog ikke til åbne chancer, og efterhånden kom Holbæk lidt mere på bolden.


Holbæk var dog sjældne gæster på den anden side af midterlinjen, og de første 20 minutter var uden chancer til begge hold.

Efter 22 minutter fik FCH kampens første mulighed, og det var en stor én af slagsen. Jonas Henriksen tog et langt indkast fra højresiden, og inde ved forreste stolpe forlængede Andreas Holm afleveringen. Bolden sejlede ind midt for mål, hvor Nicolas Mortensen kom flyvende, men hans hovedstød sad desværre lige på Mikkel Kvist i Holbækmålet.

Tre minutter senere fandt Lucas Haren Jonas Henriksen i Holbækfeltet. Henriksen lagde fikst bolden bagud til Haren, der desværre sendte sin afslutning over mål.

Der var lidt mere gang i kampen nu, og efter 27 minutter fik Holbæk deres første store mulighed. Rasmus Suhr Petersen fik bolden fra midten med en fin stikning, og kom væk fra FCHs forsvar. Christoffer Petersen var heldigvis vågen, og kom ud af sit mål. Rasmus Suhr afsluttede, men Petersen lukkede ned, og reddede sublimt. Vigtig aktion af den unge keeper, der har været en meget sikker sidste skanse i FCH-målet siden han kom til fra Næstved i sommers.

Efter 35 minutter spillede Carl Lange en bold ud til Jonas Henriksen i højre side. Henriksen lagde den videre til Lucas Haren, der smed et fladt indlæg på tværs tilbage til Lange, der afsluttede fra kanten af feltet. Hans afslutning gik dog på den forkerte side af den fjerne stolpe.

Minuttet efter lagde Jonas Henriksen et indlæg ind i panden på Nicolaj Hansen, der dog kom lidt under bolden, og hovedstødet strøg over mål. Men FCH sværmede om Holbæk-målet i denne fase, og minuttet efter var det Jonas Henriksens tur til at afslutte, da han fik bolden efter noget klumpspil inde foran Holbæk-målet, hvor hverken Lange, Kjær eller Mortensen helt kunne komme til afslutning. Henriksen satte dog sit skud for centralt, og målmand Kvist kunne redde.

To minutter inden pausen var det meget tæt på at Jonas Henriksen og Nicolas Mortensen kunne få hoved på et godt slået hjørnespark fra Carl Lange, men der manglede lige præcis de berømte marginaler. Kort efter var det så Lucas Haren der tvang Mikkel Kvist til en god redning, da han afsluttede et par meter uden for feltet, på en aflevering fra Lange.

Men ind ville den ikke, og FCH måtte gå til pause med 0-0 på tavlen, til trods for en kæmpe overvægt i spil og chancer.

Der var ikke spillet mere end to minutter før FCH kom til første store mulighed. Jonas Henriksen lagde et skarpt indlæg ind fra højre, og Jeppe Kjær afsluttede i en større klump af venner og fjender, men Mikkel Kvist reddede igen flot.

Efter 52 minutter var det Carl Langes tur til at afslutte. Han trak ind i banen fra højre side, afdriblede to mand, og sendte et skud mod det lange hjørne. Inde foran fik en Holbækforsvarer dog foden på, og skuddet gik forbi mål. Men god aktion af Lange.

To minutter senere var det tæt på at Holbæk kunne åbne scoringen. Et godt slået indlæg gik lige nøjagtig over Holm centralt, men inde foran missede først én Holbækspiller sit hovedstød, og ved den fjerne stolpe sparkede næste mand over mål. Kampens bedste mulighed indtil da for hjemmeholdet.

Men efter 63 minutter gik den ikke længere for hjemmeholdet. Jeppe Kjær pillede en høj aflevering ned på kanten af feltet, og trak ud mod højre. Kjær kom ud i en noget spids vinkel, men det tog han ikke så tungt, og sparkede den stille og roligt ind ved det lange hjørne.
0-1 FC Helsingør

Chancerne der manglede i første halvleg kom i dén grad væltende nu. Jeppe Kjær tog minuttet efter sin scoring en bold ned i feltet med ryggen mod mål, vendte rundt og afsluttede. Men hans skud gik forbi. Næsten en større chance end scoringen. Og kort efter havde Holbæk en stor mulighed, da en dyb stikning fandt en Holbækspiller på kanten af FCHs felt. Christoffer Petersen kom ud af sit mål, og generede angriberen nok til at hans afslutning gik i sidenettet.

Minuttet efter, i det 69’ minut, fik Nicolas Mortensen en stor chance, da han kom helt fri til et hovedstød, men han headede over mål. Det så ikke ud til, at han helt havde opfattet, hvor fri han egentlig var.

Holbæk forsøgte at lægge presset højere op på FCHs banehalvdel, og spillet var i denne fase en smule stresset fra begge hold, og præget af mange nærkampe og fejlafleveringer, med gule kort til flere spillere fra begge hold, bl.a. ”TK” efter han hidsede sig op over en grim Holbæktackling på indskiftede Ricki Olsen.

Med ti minutter tilbage af den regulære spilletid kom Nicolas Mortensen afsted i venstre side, men hans oppasser tvang ham ud mod sidelinjen, og hans afslutning var nem at samle op for Mikkel Kvist, der kunne lukke vinklen ned.

Men efter 85 minutter kom Holbæk så på tavlen. Et godt indlæg fra højresiden blev ikke clearet ud af feltet, og Jonas Bengtson kunne heade bolden ind bag en forgæves sprællende Christoffer Petersen.
1-1 Holbæk

Det tog dog ikke dampen ud af kedlerne for FC Helsingør, og to minutter senere kom ”TK” højest midt for mål på et indlæg. Hans hovedstød dumpede ned for fødderne af topscorer Nicolas Mortensen i det lille felt. Han svingede højrebenet og sendte bolden i mål uden chance for Mikkel Kvist.
1-2 FC Helsingør

Holbæk pressede vildt på til sidst, hvilket gav flere gode kontramuligheder til FCH. To minutter inde i overtiden fik Kjær en god bold i fødderne, og trak på tværs i Holbæks felt. Her blev han nedlagt af en Holbækspiller, og dommeren fløjtede prompte på pletten. Jeppe Kjær gik selv til bolden, men Mikkel Kvist valgte den rigtige side, og kom ned og reddede Kjærs ellers fine afslutning.

Umiddelbart efter fløjtede dommeren kampen af, og FCH kunne notere sig en flot tilkæmpet sejr mod et godt kæmpende og godt spillende Holbækhold.

FCH: Petersen, Bay, Holm, Hansen (59’ ”Kritte” Bonnesen), Lange (73’ F. Christensen), Norouzi, ”TK” Kristensen, Haren (77’ R. Olsen), Mortensen, Kjær

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk