Skip to main content
ArkivTalent

Nødebo IF, Nødebo Skole og FCH i pilotprojekt

By 19/04/2018januar 24th, 2022No Comments

 


Henrik Løber fra Nødebo IF

Der har gennem nogen tid været tæt dialog mellem Nødebo Skole og Nødebo IF’s formand, Henrik Løber om at lave et samarbejde for 0-5 klasses skolebørn i fodboldregi. Dette er nu kommet på plads sammen med FC Helsingør, som et pilotprojekt på 4 uger. Det er det vi starter med, og så evaluerer vi på samarbejdet derfra og håber vi alle kan se og drage fordele af samarbejdet og få det gjort til en fast del af skolen. Der holdes møde den 30/4-18 for at aftale detaljer og opstart hertil.

Succeskriteriet er, at børnene får rørt sig, således at de er rolige i klassen, samt at de ser frem til en skoledag med fodboldspil og lege, og at de får værktøjer de kan bruge i deres daglige læring.

Målmandstræner Christian Fischer fra FCH er en af de involverede i projektet
– Vi giver dem fodboldopgaver de skal løse, eksempelvis at spille sammen som et hold eller score mål, løse forskellige forhindringer via motorisk kunnen, samt arbejde på at få f.eks. små matematiske opgaver ind i træningen.

Vi faciliterer under træningen deres nysgerrighed til at løse problemer (coaching), og hjælper dem med at stille korte og langsigtede præstations- og procesmål op, som vi arbejder løbende med under perioden.

På den måde vænner vi dem til at dele en opgave op i bidder, samt få disciplinen til at arbejde med at opnå korte og langsigtede mål. Et eksempel kunne være, at for at kunne spille sammen som hold skal de kunne modtage og aflevere en bold og flytte sig fornuftigt for hinanden. Den læring der skal til bliver arbejdet igennem i samarbejde med den enkelte via simple målsætninger i spil og øvelser.

Man arbejder meget i børnepsykologien omkring “oversættelser”, hvilket vil sige at børn generelt er pivgode til at overføre en situation til dem selv. Vi tror meget på, at hvis vi kan lære dem “at lære” på fodboldbanen, så kan børnene oversætte det til skolen, uden at skulle konfronteres med det evindelige “det kan jeg ikke” fra skolen, eller ”hvorfor skal jeg lære det”.

I projektet ligger der også rigtig meget sundhed i bevægelsen via boldspillet, da fodbold er en sund og alsidig sport for næsten alle (se f.eks. DBU’s Fodbold Fitness projekt). Socialt arbejdes med trivsel sammen med andre, og inddragelse af andres evner, samarbejde, kommunikation og meget mere.

T+Træner René Lybek Hansen er stor fan af projektet:
– Det er et projekt som vi i FC Helsingør ser rigtig meget frem til at blive en del af.
Vi håber at vi sammen med vores samarbejdsklub Nødebo IF kan få skabt et godt fundament og en god historie, og på sigt håber vi, at dette bliver så stor en succes for både børn, skole og klub, at vi sammen med FC Helsingørs nu 16 samarbejds- og moderklubber i fællesskab kan få gjort børnene mere aktive. Forhåbentlig giver det også på længere sigt en naturlig overgang til breddefodbolden og dermed flere medlemmer i de lokale klubber via en naturligt opstået interesse for fodbolden.