Skip to main content
ArkivSæsonen 2017/18

Solid defensiv indsats gav et point mod Silkeborg

By 22/04/2018januar 24th, 2022No Comments

En flot defensiv indsats og en lidt mere mager offensiv indsats, gav et enkelt point i søndagens hjemmekamp mod Silkeborg. Kampen var præget af en del nærkampe men ingen af de to hold ramte helt det offensive niveau man ved de er i stand til.

Det var hjemmeholdet, der lagde bedst ud i de første par minutter. Et højt pres førte til et par af TKs lange indkast, men Silkeborg forsvarede sig fint i feltet. Derefter fulgte en lidt mere stillestående periode, hvor begge hold stod mere sikkert i kæderne, og meget af spillet foregik på midten.


Der gik således hele 23 minutter før kampens første chance bød sig. Det var til gengæld en af de større af slagsen. En silkeborgspiller blev nedlagt lige uden for feltet, og på det efterfølgende frispark tvang SIFs nr 19, Magnus Mattson hjemmeholdets Mikkel Bruhn til en stor redning, da målmanden kom helt ud til stolpen og fik det yderste af neglene på bolden. Stor chance, og endnu større redning.

Der var spredte tilløb til chancer, men begge hold forsvarede sig godt, og bolden nåede som regel ikke længere end til lidt uden for felterne, før der blev lukket af. Efter 38 minutter blev Tontini fundet fint i dybden, og Simon Skou Jacobsen måtte give hjørnespark. Det tog TK sig af, og det lå rigtig godt, men Silkeborgmålmand Peter Friis fik erobret bolden for næsen af Martin Fisch, der ellers havde sneget sig i feltet, og lå perfekt til et hovedstød ved bagerste stang.

På kanten til pausen spillede Holst og Adan Mohammad en fin 1-2, men i allersidste øjeblik fik en SIF-forsvarer sat foden ned og endnu et optræk til chance blev lukket ned, og holdene kunne gå til pause efter en ikke særlig begivenhedsrig første halvleg.

I anden halvleg kom der lidt mere snert i nærkampene, men ellers var der stadig langt mellem tilløb til chancer. Silkeborg fik en stor chance efter en lille time, da et indlæg var lige ved at nå ind til to SIF’ere i feltet, men igen kom Mikkel Bruhn godt ned og hev endnu en stor redning ud af ærmet.

Efter 73 minutter kom FC Helsingørs første afslutning på mål i anden halvleg. Indskiftede Ricki Olsen fandt Felipe Tontini, der tog bolden med og afsluttede i samme bevægelse, men hans fine, hårde skud sad desværre lige på målmand Friis.

Blot tre minutter senere kom ligeledes indskiftede Tobias Christensen til en afslutning, da Akharraz ude fra højresiden fint fandt Ricki Olsen, der stak bolden i dybden til ”Toby”, men hans forsøg gik lige forbi stolpen. Udmærket forsøg fra FCH.

Minuttet efter fik Silkeborg en kæmpechance, da netop indskiftede Dennis Flinta lagde et indlæg ind til Tobias Sahlquist, der stod helt fri i feltet lige midt for mål, men hans hovedstød sad lige i lapperne på Mikkel Bruhn. Tæt på for gæsterne.

Efter 84 minutter fik Silkeborg en dobbeltchance, da først Jens Martin Gammelby hamrede et frispark mod det lange hjørne som Mikkel Bruhn igen måtte tage sig af, og på det efterfølgende hjørnespark var det centimeter fra, at SIF kom foran, da bolden sejlede mellem venner og fjender, før den til sidst gik ud bag målet. Det brændte lidt på for FC Helsingør her til sidst.

Men det lykkedes ikke for nogle af holdene at få hul på bylden, og så sluttede kampen som den begyndte med 0-0 på tavlen.

FCH: Bruhn, Jørgensen, Gregor, Henriksen, Fisch, Mohammad, P. Olsen, Christian ”TK” Køhler, Holst, Tontini, Stückler
Indskiftet: Christensen, R. OIsen, Akharraz

Foto: Claus Birch. clausbirch.dk