Skip to main content
ArkivSæsonen 2017/18

Disciplineret indsats gav sejren over AGF

By 17/04/2018januar 24th, 2022No Comments

FC Helsingør fik revanche for weekendens nederlag i Århus, da de tirsdag aften slog AGF 1-0 på et mål af Nicolas Mortensen. Kampen var velspillet taktisk og defensivt af FCH, på en bane der stadig bar præg af den lange vinter, og som ikke lagde op til poleret fodbold.

Det var hjemmeholdet fra heslingør, der pressede på fra start, og spillede sig til både indlæg og hjørnespark oppe omkring AGF-feltet i de første minutter, uden for alvor at blive farlige. Men efter de første fem minutters pres begyndte AGF at spille sig mere ind i opgøret.


Efter 12 minutters spil kombinerede Douglas og TK sig fint igennem på kanten til feltet og AGF clearede til indkast. TK kastede langt, bolden blev sparket ud af feltet, hvor Anders Holst sparkede en hård first-timer. Desværre røg hans skud halv meters penge over mål. Hæderligt forsøg fra sidste rundes målscorer.

Fem minutter senere kombinerede FCH fint op gennem midten, og bolden havnede hos Matheus, der afsluttede, men desværre røg hans skud fra små 20 meter et pænt stykke over mål.

Men få minutter senere fik hjemmeholdet slået kapital af det gode pres de havde fået etableret. På et indlæg fra Matheus, der havde sat to mand, måtte AGF give hjørne. Det gik TK til. Han sparkede perfekt, og Nicolas Mortensen kom højest i feltet, og headede FC Helsingør foran.
1-0 FC Helsingør

Efter 28 minutter havde FCH indkast i venstre side af AGFs banehalvdel. TK kastede langt og præcist, og Pascal Gregor forlængede ind i feltet, hvor målmand Jovanovic lige nøjagtigt reddede bolden før Søren Henriksen nåede frem til den.

Minuttet efter var det meget tæt på, at Douglas kom igennem, da Nicolas Mortensen smart spillede videre med hælen, men brasilianeren var tæt dækket op af Niklas Backman, der blokerede afslutningen. Fine FCH-momenter efter scoringen.

Efter 38 minutter var Douglas i løbeduel med Kanstrup, da han pludselig haltende tog sig til baglåret. Det lignede en fibersprængning, og han blev prompte udskiftet med Daniel Stückler.

Et minut inden pausen fik Stückler sin første store chance, da Daniel Jørgensen sendte en lang aflevering frem over AGFs forsvar. Stückler tog bolden med, og afsluttede første gang, men Jovanovic kom desværre fint ned og stoppede skuddet.

Kort efter var det lige ved at gå galt for hjemmeholdet. AGF driblede sig ud af presset i venstresiden, og smed et indlæg ind mod Martin Pusic. Tilbagevendte Mikkel Bruhn i FCH-målet fik i to omgange først blokeret skuddet, og dernæst hevet bolden til sig lige for næsen af Pusic.

Så FCH måtte nøjes med at gå til pause med en 1-0 føring, efter at have været dominerende i en halvleg, hvor AGF dog også havde haft muligheder for et mål eller to.

Anden halvleg var knap begyndt, da AGF havde en stor mulighed. Pusic var umanerligt tæt på at sætte den ind, men Mikkel Bruhn fik med lodder og trisser stoppet bolden mellem sine ben, og dernæst fisket den til sig.

Kort efter blev en lang aflevering slået op efter Nicolas Mortensen, der trak ud i venstre side og afleverede til Anders Holst. Han trak en enkelt meters penge ind i banen, og afsluttede efter det lange hjørne, men skuddet blev blokeret. Fint opspil mellem målscoreren og en velspillende Anders Holst, der blev kåret til man of the match i dag.

Ti minutter inde i anden halvleg havde Daniel Jørgensen en stor chance, da TK sendte endnu et godt hjørnespark ind i feltet. Daniel nåede op til den, men Jovanovic var vågen og fik bokset væk mellem venner og fjender.

Anden halvleg var ikke ligefrem et festfyrværkeri af chancer den første halve time, og vi skulle helt frem til efter det 71. minut, før der igen var fare på færde. Anders Holst trampede sig igennem og fandt Daniel Stückler, men angriberens afslutning sad lige på AGF-målmanden.

Blot to minutter efter var det meget tæt på i den anden ende. AGF fik frispark, og Tobias Sana sparkede præcist uden om muren, men Mikkel Bruhn fik lige akkurat fingrene på, og slået bolden på stolpen. Det snerpede til for FC Helsingør i denne periode.

Efter 78 minutter fik indskiftede Mustapha Bundu afsluttet lige uden for feltet, bolden tog en FCH-spiller og dykkede mod det lange hjørne, men heldigvis sejlede den lige over overliggeren.

Fem minutter senere fandt Daniel Jørgensen Matheus lige på kanten af AGF-feltet, han stak bolden til indskiftede Adnan Mohammad, men hans afslutning blev reddet af Jovanovic, der ellers var på vej til den anden side, da Adnan afsluttede mod det korte hjørne.

I overtiden fik AGF et frispark femten meter uden for feltet, men den fine dødbold blev grebet sikkert ud af en stærkt spillende Mikkel Bruhn, og så kunne FC Helsingør minuttet efter notere sig sin ottende sejr i sæsonen, efter en disciplineret indsats fra hjemmeholdet, da dommer Morten Krogh fløjtede af.

FC Helsingør: Bruhn, Jørgensen, Gregor, S. Henriksen, Fisch, Matheus, P. Olsen, Christian ”TK” Køhler, Holst, Douglas, Mortensen
Indskiftet: Adnan Mohammad, Stückler, Basse

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk