Skip to main content

Der var tale om en træningskamp på godt og ondt, da FC Helsingør lørdag eftermiddag mødte cheftræner Morten Eskesens gamle hold fra Danmarksserien, Køge Nord FC. Der var aldrig nogen sinde tvivl om udfaldet af kampen, og FCH endte da også med at tage en mere end sikker 7-0 sejr på hjemmebanen.

Der var ikke spillet mere end fem minutter, før FCH fik den første kæmpechance, da Anders Holst lagde et super indlæg ind foran mål til Nicolas Mortensen, der ret fri headede forbi. De skulle dog i den grad tage revanche senere.


I det 8. minut kom FC Helsingør på tavlen for første gang. Lucas Haren og Jonas Henriksen spillede en fiks 1-2-kombination, der endte med at Jonas Henriksen kunne lægge bolden fladt på tværs lige foran Køges felt. Her modtog Anders Holst bolden, tog et træk og sparkede flot bolden i kassen i det lange hjørne.
1-0 FC Helsingør

Lige inden vi rundede et kvarters spil fik Jeppe Kjær en forrygende stikning i dybden fra Andreas Holm, der var trukket op på midten med bolden, og Kjær kom afsted og var alene med målmanden. Køge Nord-keeperen spillede dog en fin kamp for sit hold, og kom ud af målet og erobrede bolden i en modig tackling i tæt kamp med Jeppe Kjær.

Vi skulle helt frem til det 23. minut før hjemmeholdet udbyggede føringen. HC ”Kritte” Bonnesen startede inde på en lidt uvant position som venstre back, men løste generelt opgaven fint. Han var trukket med frem, og i en kamp om bolden ude i venstresiden fik han frispark, da en Køge Nordspiller sparkede for højt efter bolden, og ramte Kritte i ansigtet. Kritte var heldigvis uskadt, og på det efterfølgende frispark lagde Anders Holst en rigtig god dødbold ind i det lille felt, hvor Nicolas Mortensen havde taget et godt løb ind. Angriberen satte hovedet på og headede stensikkert bolden ind.
2-0 FC Helsingør

Efter lige over en halv time var Nicolas Mortensen på spil igen. Han tog fikst en bold med sig, og trak ind i feltet, hvor han blev tacklet af to Køge Nord-spillere. Bolden strøg ud af feltet, og landede lige i fødderne på Anders Holst, der klappede til den uden betænkningstid og satte den over i det lange hjørne. Super afslutning fra Holst.
3-0 FC Helsingør

I det 37. minut faldt der endnu en scoring, igen på en dødbold. Daniel Norouzi tog et hjørnespark, der lå til den bagerste stolpe. Der stod Nicolas Mortensen klar, og han headede på tværs af det lille felt. Her kom anfører Andreas Holm højest, og han headede utageligt bolden ind bag Køge Nords målmand.
4-0 FC Helsingør

Første halvleg sluttede med en udskiftning af Jeppe Kjær, der blev erstattet af Teddy Bergqvist, samt en fræk lobafslutning fra Lucas Haren, der tvang Køge Nordmålmanden til en god redning helt oppe i krydset.

Anden halvleg begyndte med en udmærket mulighed til gæsterne. En Køge Nordspiller kom afsted på en god stikning i dybden, og presset i venstre side af feltet lykkedes det ham alligevel at få sendt en god afslutning mod det lange hjørne, som Kevin Stuhr Ellegaard måtte strække sig for at komme ned og vippe uden om stolpen.

Kevin Stuhr måtte ud i en endnu bedre redning efter 52 minutter, da FCHs offsidefælde kiksede, og han pludselig kunne se to Køge Nordangribere komme buldrende mod sig. Kevin Stuhr kom ud til kanten af feltet, og ansigt til ansigt med boldholderen, blev han stående til sidste øjeblik, hvor han kom ned og fik blokeret bolden mellem sine ben. Super redning. FCH-målmanden kunne dog prise sig lykkelig over, at Køgeangriberen ikke afleverede på tværs til sin medspiller, der lå i en helt åben position.

To minutter senere var det så i stedet FC Helsingør der fik scoret. Nicolas Mortensen fik en aflevering med sig ind i Køges felt, hvor en forsvarsspiller svingede armen op i halshøjde og nedlagde Mortensen. Klart straffespark. Det tog Anders Holst sig af, og han satte den iskoldt ind bag målmanden, som så mange gange før.
5-0 FC Helsingør

Så fulgte en periode, hvor FC Helsingør trak sig mere tilbage på banen, og overlod initiativet til gæsterne. Det kom der dog ikke de store chancer ud af, selvom hjemmeholdet i perioder sløsede lidt med boldomgangen. Indskiftede Eli Just viste dog ind i mellem fine takter op langs venstresiden, efter at han var blevet skiftet ind som venstreback. Derudover bød anden halvleg på et lidt spøjst indslag: Køge Nord var udfordret med antallet af spillere i truppen, og de fik derfor lov til at ”låne” tre af FC Helsingørs U19-spillere. Således fik både Mathias ”Mac” Christensen, Anosike Ementa og Valdemar Holse spilletid for Køge Nord i anden halvleg, og oplevede således at spille mod deres egen klub!

Ricki Olsen var også blevet skiftet ind i anden halvleg, men det var for det ”rigtige” hold. Veteranen har vist gode takter i opstarten, og efter 73 minutter lagde han et godt indlæg ind til Teddy Bergqvist, der dog satte bolden lige på målmanden. Stor mulighed.

Vi kom frem til det 80. minut før FCH igen satte trumf på. Anders Holst tog et hjørnespark, og inde foran mål var det HC ”Kritte” Bonnesens tur til at komme højest, og han headede sikkert bolden ind mellem venner og fjender.
6-0 FC Helsingør

Fem minutter senere lukkede og slukkede FCH med kampens sidste scoring, der var en perle. Anders Holst fik bolden centralt og holdt klogt på den til det helt perfekte øjeblik, hvor han stak den skråt ud til Jonas Henriksen i højre side. Højrebacken lagde et skarpt indlæg i fødderne på Ricki Olsen, der var trukket ind centralt, og Ricki Olsen kanonerede bolden i mål bag en prisgivet Køgemålmand.
7-0 FC Helsingør

Så var kampen i dén grad afgjort, og der var ikke yderligt at skrive hjem om, før dommeren fløjtede af efter 90 minutter. FC Helsingør kunne tanke lidt selvtillid og skarphed foran mål, og gå i omklædningsrummet med visheden om, at nu er optakten ovre og på fredag gælder det årets første turneringskamp. Brønshøj kommer på besøg i Helsingør, og mon ikke stort set alle de ca. 150 mennesker der mødte op i dag er klar til den kamp? Det er klokken 19.00, og dørene åbner som altid en time før.

FCH: K. Stuhr Ellegaard, HC ”Kritte” Bonnesen, A. Holm (61’ E. Just) N. Hansen, J. Henriksen, A. Holst, D. Norouzi (81’ T. ”TK” Kristensen) F. Christensen, L. Haren (73’ R. Olsen), J. Kjær (’42 T. Bergqvist), N. Mortensen (73’ C. Lange)

Foto: FC Helsingør