Skip to main content

Det endte med en meget sikker 4-1 sejr, da FC Helsingør torsdag aften mødte 2. Divisionskollegaerne fra Avarta i den næstsidste træningskamp inden sæsonstarten den 6. marts. Det var en kamp, hvor en lille håndfuld U19-spillere fik spilletid, og hvor trænerteamet afprøvede forskellige taktiske tiltag

Det begyndte dog som vi efterhånden kender det, med en 4-4-2 opstilling, om end der var en del spillere fra den normale start-11 på bænken. FCH lagde ud med et mere defensivt udgangspunkt end normalt, og Avarta var okay med i de første fem-ti minutter.


Der var dog stadig spredte tilløb til FCH-chancer fra kampens start, og Jeppe Kjær havde et giftigt skud kort inde i første halvleg, der dog ikke besværede Avartas målmand.

Men efter 13 minutter spillede Eli Just en god 1-2 kombination med Carl Lange, og fandt Jeppe Kjær i venstre side af Avartafeltet med en god aflevering. Kjær gjorde hvad Kjær gør, og trak på tværs af feltet mod højre, og bankede et skud ind fra kanten af feltet. Avartas målmand fik hånden på, men kunne ikke forhindre Kjærs hårde skud i at gå ind, og så stod der 0-1 til gæsterne fra Helsingør.
0-1 FC Helsingør

Fem minutter senere var det Teddy Bergqvist, der lå som Kjærs makker, der satte et godt skud ind. Jeppe Kjær lobbede en høj bold frem mod Carl Lange, der lå ude i venstre side af banen. Lange fik bolden med mellem to mand i første omgang og trak mod mål. I den efterfølgende nærkamp på kanten af feltet blev bolden tacklet på tværs og lige hen til Teddy, der stod midt for mål. Han tog et enkelt træk og satte den knaldhårdt ind højt i midten af målet, og igen måtte Avartas målmand se en bold han lige nåede at få hånden på, stryge i mål bag sig.
0-2 FC Helsingør

Derefter fulgte en periode, hvor Avarta trak lidt længere bagud og lukkede bedre af, og der blev ikke scoret yderligere i første halvleg, trods et par hæderlige langskudsforsøg til TK og Carl Lange, samt et godt hug fra Lucas Haren i højresiden, der tvang målmanden ud i en god redning.

Allerede efter en halv time skiftede FCH flere spillere, og gik over i en lidt ændret formation med Teddy alene på toppen og fem mand på midten, og der var spilletid til Matias ”Mac” Christensen og navnebroderen Lucas Christensen, kaldet ”C” på venstre back.

Fra anden halvlegs start spillede FCH igen de første minutter mere henholdende for at træne kontraspil og defensivt udgangspunkt, og det tillod Avarta at komme lidt mere på bolden, og en enkelt afslutning måtte Christoffer Petersen, der stod hele kampen for FCH, da også ned og redde efter få minutters spil.

Frem mod det 60. minut satte FCH igen lidt mere damp på kedlerne, og både Teddy Bergqvist og Lucas Haren havde et par okay forsøg. Det lykkedes faktisk Teddy at snyde målmanden i det 59. minut med et fikst lob, men svenskeren var lige præcis offside, og målet talte ikke.

Men efter lige over en times spil kunne FCH sætte endnu et mål i kassen. Et sjældent et af slagsen fra Ricki Olsen. Eli Dalton blev nedlagt bagfra lidt uden for Avartafeltet, og den rutinerede højreback gik til bolden. På den iskolde og knubrede kunstgræsbane skruede Ricki som det mest naturlige i verden bolden flot uden om muren og i mål ude ved højre stolpe. Forrygende frisparksmål fra veteranen.
0-3 FC Helsingør

Målet satte lidt mere fut i hjemmeholdet, og fem minutter senere fik de reduceret. Ude på venstre kant kom en af deres offensivspillere fri, og han trak lynhurtigt mod mål. Efter at have drevet bolden op til siden af feltet slog han et hårdt, fladt indlæg, og inden FCH-forsvaret var kommet på plads, kunne en Avartaspiller centralt sætte bolden sikkert i mål på Avartas første store chance i kampen.
1-3 Avarta

Anden halvleg var som mange af disse træningskampe præget af mange ind- og udskiftninger, og der var ikke meget rytme fra nogle af holdene i slutningen af kampen. Dette bekom dog FC Helsingør bedst, og vi sad på det meste af spillet fra det 70. minut og frem. Efter 76 minutter kom kampens måske flotteste mål. Indskiftede Anders Holst modtog bolden på midten, og tog en meget, meget flot solotur op gennem midten, hvor han lykkedes med at afdrible en tre-fire Avartaspillere i en af den slags dribleture hvor man mistænker modstanderne for stadig at være rundtossede i morgen. Da Holst nåede ind i feltet, lagde han den køligt på tværs til fremadstormende Carl Lange i den anden side af feltet, og helt fri kunne Lange lige så køligt sætte bolden under målmanden og ind i det ”lange” hjørne. Pragtfuldt FCH-mål!
1-4 FC Helsingør

Avarta fik inde i overtiden en sidste mulighed for at reducere, da en Avartaspiller fik frispark lige uden for feltet. Den tidligere FC Helsingør-U19-spiller Emil Wass tog sig af skuddet, som han flot fik lagt uden om muren, med inde foran var Christoffer Petersen vågen, og fik blokeret det lumske skud med en god redning.
Mere kunne kampen ikke byde på, og FC Helsingør fortsatte den ubesejrede stime i vinterens træningskampe. På lørdag gælder det den sidste prøvekamp mod Køge Nord FC på hjemmebanen, og så begynder vi at kunne se forårspremieren mod Brønshøj i horisonten.

FCH: C. Petersen, R. Olsen, N. Hansen (J. Henriksen), HC ”Kritte” Bonnesen (Holm), L. Christensen U19 (D. Norouzi), E. Just, Mathias ”Mac” Christensen U19 (F. Christensen), C. Lange, T. Berqvist (A. Ementa U19), Jeppe Kjær (L. Haren)

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk