Skip to main content

Fredag aften kunne FC Helsingør endelig løbe på banen foran tilskuere på Helsingør Stadion, og de der havde gennemstået Coronaforhindringerne kunne ikke have ønsket sig en flottere kamp at vende tilbage til. Efter en mindre god indsats mod Fredericia i sidste uge, rejste FC Helsingør sig i dén grad, og var i lange perioder af kampen en klasse bedre end oprykningskandidaterne fra Esbjerg.

Der var kun spillet to minutter, da FC Helsingør fik den første store mulighed. Elijah Just kom op af højrekanten, og lige inden en Esbjergforsvarer kunne komme til, lagde ”Eli” frækt en aflevering ind centralt med en ydersideaflevering. Inde foran mål var Callum McCowatt trukket ind til nærmeste stolpe, og han afsluttede første gang. Desværre sad hans flotte afslutning på ydersiden af træværket. Flot start af FCH.


Det var i det hele taget FC Helsingør der tog teten fra start. Efter syv minutter fik hjemmeholdet hjørnespark. Det tog Norouzi sig af, og inde foran var det tæt på at først Callum McCowatt og så Carl Lange kunne komme til afslutning. EFB fik dog sendt bolden ud af farezonen, men Norouzi fik bolden igen, og sendte en god aflevering ind i feltet, hvor Callum McCowatt kom højest. Han headede hårdt og nedad, men Kikkenborg i EFB-målet stod desværre det rigtige sted, og kunne komme ned over bolden.

Efter 18 minutter fik Eli Just en god bold i fødderne centralt. Han vendte kvikt og sendte bolden i en god stikning til Liam Jordan, der trak frem til kanten af feltet og huggede på mål. Kikkenborg måtte helt ud til stolpen for at vippe bolden uden om mål. På det efterfølgende hjørnespark var det tæt på at McCowatt kunne få hovedet på, men hårdt presset sendte han bolden over mål.

Efter 25 minutter skød Esbjerg på mål udefra. Kevin Stuhr reddede, og lagde en bold ud til Nicklas Mouritsen, der sendte en lang aflevering på tværs af banen til Elijah Just, der lå alene med en forsvarsspiller. Eli vandt duellen, og var på vej mod mål, men dommeren fløjtede noget tvivlsomt for frispark i situationen.

Efter en første halve time, hvor FC Helsingør havde siddet på det meste, åd Esbjerg sig lidt mere ind i kampen, og fik sat et par hæderlige kontrastød ind. Der blev dog lukket fint af i FCH-forsvaret, og både Geertsen og Nikolaj Hansen havde gode indgreb.

Tættest på i 1. halvleg var Kevin Conboy, der på et hjørnespark pludselig stod helt fri midt for mål, men heldigvis for hjemmeholdet satte han sit hovedstød lige på Kevin Stuhr Ellegaard.

Efter 35 minutter var det så urimeligt tæt på for FC Helsingør. Carl Lange lagde en fremragende bold op langs højre langside til Liam Jordan, der var løbet dybt med en mand i ryggen. Jordan slog fra baglinjen et skarpt indlæg ind til Callum McCowatt der huggede til den første gang, men Kikkenborg reddede flot med en god fodparade. FCHs hidtil største chance.

Den store mulighed gav FCH blod på tanden og frem mod pausen lagde det lyseblå- og hvidstribede hjemmehold et tungt pres på gæsterne, der i lange perioder virkede rådvilde i det opbyggende spil, og havde nok at gøre med at forsvare sig. Men EFB kunne glæde sig over, at deres midterforsvar og målmand spillede en fin halvleg, og efter 45 minutter måtte begge hold gå i omklædningsrummet uden at have sat kuglen ind.

Anden halvleg startede lidt mere lige, med spil der gik hurtigt fra den ene ende til den anden. Fem minutter inde i halvlegen havde FC Helsingør den første store mulighed, da indskiftede Oliver Kjærgaard samlede en retur op uden for Esbjergs felt, trak ind i banen, og sendte et giftigt forsøg mod mål, som Kikkenborg kun med møje og besvær fik bremset.

Og kort efter var det Elijah Just der trak op centralt og sendte et giftigt skud afsted mod mål uden for feltet. Kikkenborg fik igen blokeret, men denne gang røg bolden fra målmanden og mod mål. Kikkenborg var dog hurtigt på fødderne og fik erobret lige inden Callum McCowatt kunne komme til.

Efter 57 minutter havde Carl Lange et godt forsøg fra en spids vinkel, men igen stod Kikkenborg godt. Begge hold havde dog svært ved at spille sg igennem, og efter 63 minutter kom David Boysen, Tonni Adamsen og Lucas Haren på banen, i et forsøg på at få lidt friske ben i offensiven. De erstattede Eli Just, Callum McCowatt og Liam Jordan.

Det gav til at begynde med en smule mere dynamik i dybdeløbene, og Esbjerg stillede sig dybere og dybere, og fokuserede på kontraløbene. FCH spillede bolden godt rundt, men havde svært ved at spille sig til de åbne chancer.

I stedet var det på en dødbold, at FC Helsingør endelig fik hul på bylden. Carl Lange fik kæmpet sig til et hjørnespark i samarbejde med Tonni Adamsen. Anders Holst sparkede hjørnesparket, og sendte det til bagerste stolpe, hvor Nicolai Geertsen var gået med frem. Han steg til vejrs højere end alle andre, og headede bolden ind uden chance for Kikkenborg, der endelig måtte give fortabt i det 74. minut.
1-0 FC Helsingør

Scoringen tændte lidt op under Esbjerg, der med samtidig føring til Silkeborg mod Viborg, kunne se deres oprykningschancer pludselig se tynd ud. Esbjerg fik lagt et tungere pres på FC Helsingør end på noget tidspunkt i kampen indtil da. Efter 83 minutter kom Frederik Bay på banen i stedet for Carl Lange, i et forsøg på at dæmme op for EFB-presset.

Gæsterne forsatte dog presset, men FCHerne kæmpede benhårdt for at holde den smalle føring, og der var også et par optræk til kontramuligheder, der dog ikke gav målchancer. Esbjerg pressede desperat på, og i overtiden var målmand Kikkenborg gået med op på et hjørnespark. Bolden endte faktisk også med at falde til keeperen, men han sendte sit spark langt over mål. Så kunne FC Helsingør kæmpe den hjem, og notere sig en flot sejr mod Esbjerg.

FCH: K. Stuhr Ellegaard, N. Mouritsen, N. Geertsen, N. Hansen, A. Holst, F. Juul Christensen, D. Norouzi (’45 O. Kjærgaard), C. Lange (83’ F. Bay), L. Jordan (’63 T. Adamsen), E. Just (63’ L. Haren), C. McCowatt (63’ D. Boysen)

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk