Skip to main content

FC Helsingør fulgte op på den flotte sejr over Silkeborg i sidste runde, med en sikker og velspillet sejr over Hvidovre på udebane i den Københavnske forstad. FCH stod stærkt i forsvaret, og til trods for 20 gode minutter fra Hvidovre i slutningen af kampen, kunne der ikke rokkes ved det fortjente i de tre point til FCH.

Allerede i det andet minut var det tæt på for FCH. Anders Holst lagde et fladt indlæg på tværs af det lille felt, men centralt foran mål kunne hverken Sebastian Czajkowski eller Jeppe Kjær nå frem til bolden, der gik hele vejen gennem feltet.


Minuttet efter fik Hvidovre deres første store mulighed. HIFs nr 11, Lindberg, fik bolden i venstre side af FCH-feltet. Trods en fin opdækning i feltet, lykkedes det alligevel Lindberg at drible skråt bagud og få afsluttet fra nært hold. Men Kevin Stuhr var klar, og blokerede skuddet i skulderhøjde med en god redning. Philip Rejnhold luftede ud efterfølgende.

Men det var gæsterne fra FC Helsingør der kom foran. Efter 10 minutters spil var Anders Holst igen trukket op fra sin højre back med bolden. Han slog endnu et fladt indlæg ind centralt, hvor Sebastian Czajkowski lurede på kanten af feltet. Czajkowski mødte bolden midt for mål, trak et par meter frem og afsluttede. En Hvidovreforsvarer fik en fod på afslutningen, men lykkedes kun med at rette skuddet af, så bolden gik i en bue over Marco Brylov i Hvidovremålet, der blev totalt snydt. Anden scoring i to kampe for den nytilkomne angriber.
0-1 FC Helsingør

Og efter et kvarter blev det endnu bedre for FC Helsingør
Efter et Hvidovrehjørnespark blev bolden headet ud af feltet af Nikolaj Hansen, og landede for fødderne af Carl Lange. Lange tog et enkelt træk ud af feltet og slog en fantastisk tværpasning helt op til midterlinjen, hvor Jeppe Kjær fik den lige i fødderne ude i venstresiden. Kjær trak mod mål, og i den anden side stormede Elijah Just frem. De to FCH’ere var alene med to Hvidovreforsvarere, og Kjær slog en perfekt stikning mellem de to til Eli, der midt for mål sikkert satte bolden ind bag Marco Brylov. Kontraspil i høj, høj klasse.
0-2 FC Helsingør

Efter 23 minutter var det tæt på, at Eli kunne score igen. På kanten af Hvidovres felt fik Eli Just bolden. Han lagde den i fødderne på Jeppe Kjær, der lagde den af til Eli igen med hælen. Eli afsluttede, men Marco Brylov kom ned helt ude ved stolpen, og fik vippet skuddet forbi.

Fire minutter senere sendte Daniel Norouzi en forrygende bold op gennem midten til Jeppe Kjær, der kom forbi sin mand, og løb mod mål. Da han nåede kanten af feltet forsøgte Kjær at vippe bolden videre til Czajkowski, men en Hvidovremand fik lige nøjagtigt hovedet på. Fin mulighed, sat op på en skarp aflevering fra Norouzi, der var tilbage på den centrale midt efter at være blevet far i sidste uge.

Efter 38 minutter fik Carl Lange bolden centralt uden for eget felt. Han tog et godt første træk, og trak op gennem banen med bolden for fødderne. Hvidovreforsvaret bakkede på Lange, og han kom hele vejen op til kanten af feltet, hvor han forsøgte at hugge på mål. Men Lange fik ikke helt ram på bolden, og den strøg forbi den fjerne stolpe.

Mod slutningen af halvlegen pressede FCH op omkring Hvidovres felt. Carl Lange, der var meget synlig i første halvleg, slog et par fine indlæg ind i Hvidovrefeltet, men hjemmeholde red stormen af, og så kunne FC Helsingør gå til pause med en meget fortjent 2-0 føring mod et Hvidovrehold, der havde haft meget svært ved at sætte sig på spillet, til trods for hjemmebanefordelen.

Efter to minutters spil af anden halvleg, kom Hvidovre dog til et farligt skud. Lindberg kom frem over venstresiden, og han afsluttede hårdt et godt stykke udefra. Han ramte bolden rigtig godt, og tvang Kevin Stuhr ud i en god redning.

På det efterfølgende hjørnespark fik FC Helsingør reddet bolden ud af feltet, og den havnede hos Eli Just, der stak afsted mod mål. Han havde Kjær på den ene side, og Lange på den anden, men da de nåede feltet havde Eli set, at Brylov stod lidt skævt placeret, og Newzealænderen forsøgte med et skud efter venstresiden af målet. Desværre ramte Eli den lidt skævt, og den gik forbi.

Efter 52 minutter var Lindberg tæt på igen. Hvidovre spillede lidt mere direkte i deres kontraer fra starten af anden halvleg, og det var tæt på at give pote, da Lindberg fik en smart hælaflevering lagt bagud til sig på kanten af FCHs felt. Lindberg afsluttede hårdt mod det nære hjørne, og Kevin Stuhr Ellegaard måtte helt op under overliggeren og redde. Fin aktion af Hvidovre, men igen en god redning fra Ellegaard.

Ti minutter senere kom Daniel Norouzi til skud. Efter et godt opspil fik FCH atter bolden på tværs i det lille felt. Det var centimeter fra at Czajkowski kunne komme til skud, men bolden gik helt igennem feltet. Her blev den sendt tilbage til kanten af feltet, hvor Norouzi stod klar. Midtbanemanden huggede til den, men bolden strøg over mål. Det lignede en afretning, men der var ikke noget hjørnespark at hente fra kampens dommer.

Da vi rundede de 65 minutter var Carl Lange tæt på. En velspillende Frederik Juul Christensen spillede et hurtigt opspil med den hurtige kant, der endte med at Lange kunne trække på tværs af feltet, og helt ”Jeppe Kjærsk” kunne afslutte mod den fjerne stolpe med et fremragende spark, der tvang Marco Brylov til en fantastisk flyvende redning helt ude ved stolpen. Den havde fortjent bedre.

Hvidovre pressede mere på i denne fase, og lykkedes ofte med at forstyrre FC Helsingørs op- og afleveringsspil. Det gav flere halvfarlige situationer i og omkring FCH-feltet, men alligevel var det FC Helsingør der fik den næste store mulighed. Efter 72 minutter fik indskiftede Oliver Kjærgaard lidt tilfældigt bolden et stykke uden for Hvidovres felt, men der var ikke noget tilfældigt over Kjærgaards gode førsteberøring. Kjærgaard tog bolden med op i banen centralt, og kom faktisk fri i feltet. Her forsøgte han at sætte målmanden, men han tøvede en smule for længe, og så kunne Hvidovres forsvar sparke Kjærgaards afslutning væk på stregen.

Lucas Haren blev skiftet ind i stedet for Eli Just, og efter 81 minutter var han tæt på at udbygge føringen. Haren fik den i fødderne centralt, og trak med sin kendte speed fra to modstandere. Haren kom i feltet, og afsluttede fra en position i højre side, men Harens fint placerede skud strøg lige nøjagtigt forbi den fjerne stolpe.

Slutningen af kampen var præget af meget boldbesiddelse til Hvidovre, og mange lidt tilfældige bolde fra begge hold, efterhånden som trætheden meldte sig. FC Helsingør forsvarede sig dog forbilledligt, og Hvidovre kunne ikke komme igennem forsvarsmuren. I stedet var det på kanten af overtiden meget tæt på at Haren kunne lukke kampen. Efter en Hvidovrebold ind i FC Helsingørs felt, blev der luftet ud, og bolden havnede hos indskiftede Andreas Smed i venstresiden. Han slog en flot stikning over 30 meter til Lucas Haren, der havde frit løb mod mål. Men Hvidovremålmand Brylov havde opsnuset faren, og kom ud og tacklede bolden lige inden Lucas Haren kunne vippe den i mål, til trods for at Haren var langt uden for Hvidovres felt.

Mod kampens slutning fik FCH fat i bolden, og trak tiden. Men alligevel fik FCH udbygget føringen lige inden slutfløjtet. Andreas Smed fik bolden i fødderne i højresiden. Hvidovres spillere var fanget højt oppe i banen og to mod to kunne Smed lægge bolden på tværs til Oliver Kjærgaard, der denne gang scorede sikkert fra midt i feltet. Det var stort set kampens sidste aktion, og FCH kunne tage tre point mere i sæsonens anden kamp, og varme sig ved, at det var en ganske velspillet og fortjent sejr.
0-3 FC Helsingør

På fredag skal holdet i aktion igen, på hjemmebanen i Helsingør, hvor Vendsyssel FF kommer på besøg. Det er med kickoff kl 19.00.

FCH: K. Ellegaard, P. Rejnhold (67’ F. Bay), N. Hansen, J. Henriksen, A. Holst, C. Lange (82’ M. ”Mac Christensen), D. Norouzi, F. Juul Christensen, E. Just (75’ L. Haren), S. Czajkowski (82’ A. Smed), J. Kjær (67’ O. Kjærgaard)

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk