Skip to main content

Efter to gode kampe mod Hobro og OB, der desværre kun havde givet point af den moralske slags, kom FC Helsingør fredag aften endelig på Superliga-danmarkskortet med en flot sejr over SønderjyskE.

En velspillet fodboldkamp på en meget flot bane, startede ellers på den værst tænkelige måde, da et lidt usammenhængende Helsingør-hold kom bagud allerede efter otte minutter. SønderjyskEs stærke højreback Ramon Rodriguez slog et fladt indlæg, som den tidligere Helsingørspiller Phillip Zinckernagel satte tåen på og styrede i nettet.


1-0 SønderjyskE

Derefter kæmpede Helsingør lidt med at få sat spillet sammen, og målet gav SønderjyskEspillerne ekstra luft i duellerne. Men drengene fra Helsingør gav ikke op, og langsomt, men sikkert fik man sat flere og flere afleveringer sammen, og hævet niveauet over hele banen. Efter små 18 minutter fik man sat en stor chance op til Frederik Bay, da Mads Aaquist fik slået et fladt indlæg på tværs af feltet, men wingbacken fik desværre ikke sat bolden i mål.

Det var dog ikke det sidste man skulle få at se til Aaquist i kampen.

De næste tyve minutter bølgede kampen frem og tilbage, med et lille overtag til Sønderjyderne, men også med chancer den anden vej. Og efter 43 minutter kom forløsningen for Helsingørspillerne, da Ricki Olsen fik lagt et fremragende indlæg til Mads Aaquist, der sikkert sparkede fladt i det lange hjørne.

1-1 FC Helsingør

Efter pauseteen kom der et Helsingørhold på banen, der var tydeligt løftet af målet, samt havde fået talt nogle ting på plads i pausen. I anden halvleg var det et anderledes aggressivt FCH-hold, der tacklede, løb og spillede fodbold, så det var svært at se forskel på sidste sæsons nr. seks i Alka Superligaen og oprykkerne fra 1.division.

Efter ni minutter af anden halvleg gav overtaget pote, da Mads Aaquist kom til en gigantisk chance, men han styrede desværre bolden over mål.

Helsingør sad på det meste af spillet derefter, og efter et par store chancer var det fuldt fortjent, da Mads Aaquist med et kvarter tilbage af kampen kunne score sit andet mål i kampen. Aaquist erobrede selv bolden fra en SønderjyskEspiller i feltet, og sparkede hårdt på mål. Bolden blev rettet af på vejen, og gik ind uden chance for SønderjyskEs målmand.

2-1 FC Helsingør

Efter målet havde FCH tre store chancer for at udbygge føringen yderligere. Martin Fisch havde to fremragende hovedstød, og André Riel måtte se en god afslutning blive stoppet af en fantastisk redning af SønderjyskEs målmand Mielitz.

Men trods overtaget i spil og chancer var sejren alligevel ved at glide Helsingør af hænde, da kampens dommer efter 83 minutter noget uforståeligt valgte at fløjte straffe, for en tackling af Søren Henriksen, der for de fleste at se var begået uden for feltet.

Men Kees Luijckx sparkede nervøst bolden over mål, og så kunne Helsingørspillerne professionelt lade tiden løbe ud, og notere sig for sine tre første point i Alka Superligaen nogensinde.

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk