Skip to main content

Fjerdepladsen blev sikret to runder før tid, da FC Helsingør søndag eftermiddag slog den direkte konkurrent til pladsen, FC Fredericia, med 2-1 på hjemmebanen i Helsingør. Helsingoranerne spillede en forrygende kamp mod Fredericia, der først til sidst fik skabt lidt spænding i kampen.

Det var FC Helsingør der lagde bedst ud. De første ti minutter var ét langt pres på FC Fredericias mål, og Philip Rejnhold havde den første afslutning i kampen, da han efter seks minutter kom til skud fra højresiden af feltet, men sendte den over. Kort efter var det tæt på, at en dårlig fremlægning fra Fredericiamålmand Elias Olafsson gav en stor mulighed, og minutter efter dét var Nikolaj Hansen og Nicolai Geertsen tæt på i samme sekvens. Men kastanjerne blev raget ud af ilden, og Helsingørspillerne fik ikke hul på bylden tidligt.


Efter et kvarter spillede Liam Jordan en bold på tværs af Fredericias felt, som blev clearet ud af feltet. I venstresiden var Nicklas Mouritsen gået med frem, og han sendte et dunderhug mod mål fra små 25 meter, som Olafsson reddede, men ikke kunne holde. Tonni Adamsen forsøgte at følge op, men Olafsson kom godt ned og reddede chancen.

FC Helsingør sværmede og sværmede, og efter 23 minutter var der udbytte. Philip Rejnhold tog et raid op af højresiden. Den vævre højreback trak ind i banen og prøvede i to omgang af skyde på mål. Begge skud blev dog blokeret, men anden gang røg bolden ud til Nicklas Mouritsen, der for anden gang i kampen huggede på mål langt udefra. Denne gang røg bolden utageligt forbi Olafsson, og ind i det lange hjørne. Smuk, smuk første scoring af Mouritsen i FCH-trøjen.
1-0 FC Helsingør

Fredericia var sjældne gæster i og omkring FCH-feltet, men en enkelt afslutning blev det dog til efter lige over den halve time. Christoffer Petersen kom dog godt ned og reddede skuddet.

Fem minutter før pausen sendte Eli Just en god bold ud til Tonni Adamsen i venstre side. Adamsen trak ind i banen, og sendte et giftigt skud mod mål, men Olafsson var vågen og reddede skuddet.

Yderligere skete der ikke i første halvleg, og FC Helsingør kunne gå til pause efter en meget overbevisende første halvleg mod en modstander, der ofte har voldt os problemer.

Anden halvleg var kun knap halvandet minut gammel, da FC Helsingør udbyggede føringen. Daniel Norouzi sendte en bold på tværs af det lille felt, hvor Tonni Adamsen havde taget det helt rigtige løb. Midt for mål satte Adamsen stille og roligt foden på, og dirigerede bolden i mål. Fredericiaspillerne lignede nogen, der ikke helt var kommet ud af omklædningsrummet endnu.
2-0 FC Helsingør

Efter 53 minutter spillede Nicklas Mouritsen en god bold ind centralt til Tonni Adamsen, der fikst spillede Eli Just fri med en hælaflevering. Eli var meget fri, da han løb mod mål, men da han kom i feltet, valgte han at spille på tværs frem for at afslutte selv, og en Fredericiaforsvarer kunne komme på tværs og redde indlægget, inden det nåede frem til Adamsen modsat.

Kort efter var Nicolai Geertsen tæt på efter et hjørnespark, men den hovedstødsstærke midterforsvarer sendte sin afslutning over mål. Det var stadig FC Helsingør der satte dagsordenen i kampen, selvom de var foran med to.

I det 64. minut opstod en lidt besynderlig situation. FC Fredericia sendte en bold i dybden til Samson Iyede, der var løbet offside med to mand efter sig. Iyede nåede ikke bolden, og i stedet havnede den hos Kristian Kirkegaard, der var alene igennem. Alle FCH-spillerne ventede på en offsidedom, der ikke kom, da dommeren vinkede afværgende ift. til sin egen linjevogters løftede flag. Der var dog én der var vågen, og det var Christoffer Petersen, der blev stående på fødderne, og iskoldt erobrede Kirkegaards skud. Forrygende redning fra ”P”, men noget uforståelig dommerpræstation i momentet.

I det 69. minut sendte FCH en lang bold frem mod indskiftede David Boysen, der blev holdt i brydergreb, og Fredericia fik afvist. Det lignede et frispark, men dommerens fløjte var tavs. I stedet kunne Fredericia løbe kontra, og fra kanten af feltet sendte Christian Tue et hårdt fladt skud mod mål. Christoffer Petersen bukkede sig ned for at erobre, men undervurderede skuddet, der gik gennem næverne på ham og i mål.
2-1 FC Fredericia

Målet, og en del udskiftninger på begge hold, slog en del af rytmen i stykker i kampen, og Fredericia lykkedes med at lægge presset højere op på FCHs del af banen. Det var optræk til flere chancer, men FC Helsingørforsvaret fik lukket fint af i egne kæder.

Efter 82 minutter blev en bold erobret i FCH-feltet, og Callum McCowatt blev sendt afsted i en kontra. Han havde David Boysen med, og Callum spillede Boysen fri på det helt rigtige tidspunkt, og Boysen afsluttede fra en spids vinkel på kanten af højre side af feltet. Men Olafsson blev stående køligt, og kom ud og blokerede Boysens skud.

Det blev lidt nervøst fra FC Helsingør frem mod udløbet af den ordinære tid, og Fredericia lavede en del frispark og lagde mere fysisk pres på FCH’erne.

Dommeren valgte at lægge fire minutter til, men FC Helsingør spillede den klogt rundt, og Lucas Haren trak et vigtigt hjørnespark, da han lavede et fremragende løb over 60 meter med bolden.

Så gik der tid med det, som man siger. Og efter fire et halvt minut kunne FCH-spillerne fortjent hæve armene efter en meget velspillet kamp, der sikrede fjerdepladsen to runder før tid.

FCH: C. Petersen, A. Holst, N. Hansen, N. Geertsen, N. Mouritsen, F. Juul Christensen, D. Norouzi, E, Just (’63 C. McCowatt) , P. Rejnhold (’76 L. Haren), T. Adamsen (’63 D. Boysen), L. Jordan (’76 O. Kjærgaard)

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk