Skip to main content

Det endte med et godkendt uafgjort resultat, da FC Helsingør onsdag aften spillede sæsonens sidste kamp. Esbjerg kom foran 2-0, men på to scoringer af Oliver Kjærgaard vendte FCH kampen til 2-2.

Efter tre minutters spil lavede EFB et frispark på Eli Just der ikke blev dømt. Esbjerg trak hurtigt den modsatte vej, hvor Mads Larsen sendte en bold fra venstre kant mod den fjerne stolpe, men heldigvis gik bolden forbi mål.

Men ellers var det FCH, der lagde presset i starten af kampen. Gæsterne sværmede om Esbjergmålet, og Eli Justs og Tonni Adamsens driblinger var flere gange ved at blive farlige. Efter otte minutters spil trak Mihkel Ainsalu et frispark på kanten af feltet. Men esteren skød selv frisparket en meters penge over mål efterfølgende.

Som halvlegen skred frem, fik EFB dog bedre fat i spillet, og fik presset FCHerne længere tilbage på banen. Det gav et par farlige situationer. Størst fare kom fra et frispark på kanten af feltet, men som FCH ti minutter tidligere lagde EFB også bolden langt over mål. I det hele taget var starten af kampen præget af en del fejl og dårlige boldberøringer fra begge hold.

Efter 25 minutter luftede Philip Rejnhold en farlig bold ud af eget felt, og helt op på Esbjergs banehalvdel. Her tog Tonni Adamsen den godt ned, og driblede uden om to mand, inden han blev nedlagt lige uden for feltet. Oliver Kjærgaards frispark sad tættere på mål end de foregående forsøg, men gik stadig over.

Få minutter senere tog EFBs Patrick Egelund en god diagonalbold ned, og rykkede ind i FCH-feltet. Egelund sendte en kanonkugle mod målet, men Kevin Stuhr hev en god redning ud af ærmet og sendte bolden ud til siden.

Lige omkring den halve time fik FC Helsingør to store chancer inden for få minutter. Først sendte Nicklas Mouritsen et skarpt indlæg ind mellem venner og fjender efter et godt kontraløb. Ved den bagerste stolpe kom Oliver Kjærgaard stormende og headede på kassen. Men målmand Mads Kikkenborg fik vippet bolden over overliggeren med en fremragende redning. På det efterfølgende hjørnespark var det meget tæt på, at Nicolai Geertsen kunne heade den ind ved den bagerste stolpe, men på stregen var en frelsende Esbjerg-fod i vejen.

Otte minutter senere kørte FC Helsingør kontra. Mouritsen løb dybt på venstre kant, men fik den ikke første gang. Chancen så ud til at være løbet ud i sandet, da han fik den i anden ombæring, og EFB-forsvaret var kommet på plads. Men Mouritsen fik lagt den ind til Tonni Adamsen på kanten af feltet, hvor Adamsen tog et enkelt træk og sendte et giftigt skud mod den fjerne stolpe, men desværre lige forbi mål.

Tre minutter inden pausen havde FC Helsingør bolden i kassen. Oliver Kjærgaard kom afsted sammen med Tonni Kjærgaard i et kontraløb. På kanten af feltet spillede Kjærgaard en skarp bold mellem de to medilende forsvarere til Adamsen, der satte den sikkert ind. Men linjevogteren havde hævet sit flag, og målet blev underkendt for offside. Den langsomme gengivelse afslørede, at det nok var en lidt tvivlsom dom.

Dermed forblev måltavlen urørt, og de to hold kunne gå til pause med 0-0, efter en halvleg med et svagt overtag til FC Helsingør.

Anden halvleg begyndte lidt rodet for begge hold, og der var langt mellem de åbne chancer de første ti minutters tid.

Men efter 53 minutter fik hjemmeholdet sat bolden ind. Phun Mang trak ind fra højresiden, og lagde an til skud. I sidste øjeblik fik Frederik Juul tacklet på bolden, men uheldigvis sendte han dermed bolden i dybden til Zean Dalügge, der kom alene igennem. Dalügge satte køligt bolden mellem benene på Kevin Stuhr fra helt tæt hold, og i mål.
1-0 Esbjerg FB

Og kun to minutter senere udbyggede Esbjerg føringen. Bolden blev spillet i trekanter ude i venstresiden af Mang og Dalügge, og til sidst sendt i feltet. Her blev den clearet ud af FCH-forsvaret, men dumpede lige ned for fødderne af Jakob Ankersen, der sendte et hårdt, fladt riffelskud af en afslutning mod mål, og bolden strøg ind helt ude ved stolperoden i højre side.
2-0 Esbjerg FB

FC Helsingør forsøgte at sætte kontraer op, men Esbjerg havde overtaget, og lige da vi rundede en time sendte Patrick Egelund et langskud på stolpen. Det så ud til, at hjemmeholdet havde taget taktstokken.

Men minuttet senere lykkedes det FC Helsingør at reducere. Tonni Adamsen førte bolden frem i en kontra, og spillede den ud til Oliver Kjærgaard til højre. Kjærgaard slog den i feltet, hvor Ainsalu forsøgte at lægge den af med brystet. Esbjergforsvaret fik sparket bolden ud af feltet, men Adamsen erobrede igen uden for feltet, og sendte den ud til Nicklas Mouritsen der lagde et skarpt indlæg ind i det lille felt. Her kom Oliver Kjærgaard ind foran sin oppasser, og sendte bolden fladt ind i det modsatte hjørne.
2-1 FC Helsingør

Og syv minutter senere blev det endnu bedre for Kjærgaard. Indskiftede Mathias ”Mac” Christensen rykkede til baglinjen, og slog et skarpt indlæg ind fra baglinjen. Inde foran mål kom Kjærgaard op, og to Esbjergforsvarere gik nærmest i vejen for hinanden. Bolden dumpede ned for fødderne af Oliver Kjærgaard, der sparkede den sikkert ind bag en forgæves sprællende Kikkenborg.
2-2 FC Helsingør

Efter 73 minutter havde Esbjerg i dén grad muligheden for at bringe sig foran igen. Et godt ryk op af højre kant endte med et skarpt indlæg ind i feltet. Her landede den lidt tilfældigt hos Mads Borchers, der pludselig stod meget fri i venstre side af feltet. Borchers skulle dybest set bare sparke den ind, men sendte bolden flere meter forbi det lange hjørne. Kæmpechance til hjemmeholdet, som Borchers brændte på det skammeligste.

I det 83. minut var det FC Helsingørs tur til at brænde en kæmpechance. Lucas Haren trak op langs sidelinjen i venstre side, og trak så ind i banen. Her driblede han forbi to modstandere og lagde en flad aflevering på tværs af det lille felt. Modsat stod Dalton Wilkins helt fri i feltet, men som sin kollega i den anden ende huggede Dalton bolden forbi mål, i stedet for bare at sparke den ind. Men efter at have været ude i næsten et år var det måske forståeligt, hvis fodboldevnerne var en kende rustne hos den unge newzealænder.

I overtiden var det faktisk FC Helsingør der pressede på for at tage sejren, men Esbjergspillerne afviste de optræk til chancer der var, til trods for gode aktioner fra både Kjærgaard, Haren og indskiftede Sebastian Czajkowski.

Men scoret blev der ikke, og så kunne FCHerne sætte punktum for en lang og flot sæson med endnu et flot udebaneresultat mod et tophold i ligaen.

FCH: K. Ellegaard, N. Mouritsen, H.C. Bonnesen, N. Geertsen, P. Rejnhold (’66 D. Wilkins), F. Juul Christensen, M Ainsalu (‘84. A. Stjernegaard) (’66 M. Christensen), F. Bay (’55 L. Haren), O. Kjærgaard, E. Just, T. Adamsen (’84 S. Czajkowski)