Skip to main content

På en forbilledlig defensiv indsats og et enkelt mål fra en brandvarm Carl Lange, kunne FC Helsingør efter 95 lange minutter hæve armene efter en hårdt tilkæmpet 1-0 sejr over Hobro. Kampen blev mere fysisk end FC Helsingør var glade for, men Hobro kunne ikke nedbryde FCH-defensiven.

Det var ellers Hobro, der havde den første farlige aktion omkring mål, da de indenfor de første minutter lykkedes med at få smidt et par bolde ind i FCH-feltet, der gav lidt forvirring. Men FC Helsingørs forsvar fik raget kastanjerne ud af ilden, og forhindret hjemmeholdet i at komme til afslutning. Derefter fik FCH presset spillet længere frem på banen, og lykkedes i de første ti minutter godt med at få spillet bolden rundt i egne rækker, mens Hobro mest lurede på at bryde og få en omstilling. Ingen af holdene fik dog spillet sig til åbne chancer i kampens begyndelse.


Efter et kvarters spil fik Hobro dog ædt sig ind i kampen, og fik lagt pres mod FCHs felt. Det gav et par hjørnespark, der var tæt på at blive farlige, men den sidste afslutning eller helt åbne chance udeblev for Hobro.

Helsingør var dog ikke udspillede, og efter 22 minutter lagde en velspillende Carl Lange et skarpt indlæg ind i Hobrofeltet fra venstresiden. Her var det tæt på at Callum McCowatt kunne få hovedet på, men inde i det lille felt kunne den tidligere FCH-målmand Adrian Kappenberger komme op og snuppe bolden foran FCHerne.

Efter 25 minutter fik Hobro frispark lige ud for hjørnet af FCH-feltet, da en Hobrospiller teatralsk faldt til jorden efter en minimal berøring fra McCowatt. Frisparket blev taget af Pål Kirkevold, der sendte et dykkende skud mod den nærmeste stolpe. Men Kevin Stuhr var vågen, og kom ned over bolden helt nede ved stolperoden.

Derefter fulgte ti rodede minutter, præget af fejlafleveringer og en del frispark fra begge hold

Fire minutter inden pausen lykkedes FC Helsingør med at få bolden ført frem i en kontra. Lange fik fundet Kjærgaard ude i venstresiden, hvor Mouritsen var gået med frem. Venstrebacken slog en skarp bold over til Tonni Adamsen i højre side. Adamsen forsøgte at tæmme bolden inden han skød, men Kappenberger kom ud og erobrede inden Adamsen kunne afslutte. God mulighed til FC Helsingør.

Men ingen af holdene kunne få sat det afgørende stød ind inden dommeren fløjtede til pause, og første halvleg sluttede som den begyndte, med 0-0 på tavlen.

Fem minutter inde i anden halvleg satte FCH så den kontra sammen der skulle til. Norouzi erobrede ud for eget felt, og sendte den op af sidelinjen i venstresiden til Carl Lange. Lange spillede en fiks et-to med Oliver Kjærgaard, og kom i høj fart op til Hobros felt. Her sendte han en perfekt tværbold på tværs af banen til fremstormende Philip Rejnhold, der var kommet alene afsted i modsatte side. Rejnhold førte bolden et par meter frem, og slog fra kanten af feltet et knivskarpt indlæg ind til Carl Lange, der iskoldt satte bolden ind bag Kappenberger. Sublimt kontraspil af gæsterne fra Helsingør.
0-1 FC Helsingør

Få minutter senere var Lange tæt på igen, da han fikst tog en dropbold ned mellem to modstandere, vendte rundt og kom alene mod mål i venstre side af feltet. Her trykkede Lange af mod den fjerne stolpe, men bolden strøg lige forbi mål.

Kort efter var Mads Hvilsom tæt på for Hobro, da han fandt et sjældent hul i FCH-forsvaret og kom ind i feltet fra venstre side. Men i sidste øjeblik kom Nikolaj Hansen tilbage, og med god tackling fik FCH-anføreren forhindret Hvilsom i at komme til skud.

Efter lige over en time var Lange urimeligt tæt på igen. Kantspilleren fik en god bold i dybden og fandt Nicklas Mouritsen, der var løbet med. Mouritsen spillede Lange igen på det helt rigtige tidspunkt, og Lange kom i feltet, hvor han trykkede af, men igen gik bolden snært forbi den fjerne stolpe.

FC Helsingør faldt lidt længere tilbage på banen, hvor man forsøgte at spille bolden rundt og vente på en åbning den anden vej. Hobro prøvede at lægge pres på fysisk, men FCH kom som regel rundt om tacklingerne. Efter 70 minutter skiftede trænerteamet Callum og Adamsen for Haren og David Boysen, hvilket straks gav lidt mere energi i det offensive spil. Mindre planlagt var det, at Philip Rejnhold måtte gå ud med en hovedskade efter 76 minutter. Han blev erstattet af Hans Christian Bonnesen.

Hobro lykkedes til sidst i halvlegen med at lægge pres på FCH-målet, og det var op mod det 90. minut flere gange tæt på for hjemmeholdet på hjørnespark. Men hver gang manglede lige den sidste skarphed, eller også kom det stærke FCH-midterforsvar først på hovedstødene, og de farlige muligheder blev afværget.

I overtiden holdt Hobro presset, og havde endda målmanden med i feltet to gange, men FC Helsingør red stormen af, og kunne for første gang nogensinde notere sig en sejr på udebane mod Hobro.

FCH: K. Ellegaard, N. Mouritsen, N. Hansen, N. Geertsen, P. Rejnhold (’76 HC Bonnesen), D. Norouzi, F. Juul Christensen, C: Lange, O. Kjærgaard (57’ L. Jordan), T. Adamsen (’70 L. Haren), C. McCowatt (70’ D. Boysen)

Foto: Cementen.dk (tak for hjælpen)