Skip to main content

Det endte med et 4-1 nederlag, da FC Helsingørs reserver onsdag eftermiddag mødte Saudi Arabiens U21-landshold i en træningskamp, hvor gæsterne viste højt teknisk niveau, og FCH havde svært ved at få det opbyggende spil til at hænge sammen over for de vævre saudiarabere.

Første halvleg var det ellers FC Helsingør, der var i kontrol det meste af tiden, og saudierne have stort set ingen muligheder i de første 45 minutter.


Saudierne stillede med en høj bagkæde, og deres taktik var tydeligt at stresse boldholderen fra FCH så hurtigt som muligt, og det lykkedes de til gengæld fint med. FC Helsingør havde svært ved at få spillet til at flyde, og virkede en smule stressede over det høje pres. Der var spredte tilløb til chancer for FCH, og den største kom efter lige omkring de 20 minutter, da Lucas Lodberg blev nedlagt i det saudiarabiske felt. Lodberg gik selv til bolden, men saudiernes målmand læste hans spark og reddede skuddet.

FC Helsingør havde en amerikansk prøvespiller med, Foster Langsdorf, og han startede inde ved siden af landsmanden Chris Cortez. De havde hver en god mulighed efter den halve time, da Cortez først headede over mål på et godt slået hjørnespark fra Eli Just, og Lando minuttet efter sendte bolden forbi den fjerne stolpe, efter et godt indlæg fra højresiden.

Ingen af holdene spillede sig til store muligheder i resten af halvlegen, og FC Helsingør gik til pause med en fornemmelse af, at hvis man kunne skrue 10-15% op for kvaliteten, ville man have gode muligheder for at vinde kampen.

Sådan kom det dog ikke til at gå. Det var det saudiarabiske landshold, der kom bedst ud til anden halvleg, og efter få minutter fik FCH den første advarsel, da et skud langt udefra snød både forsvar og målmand Monty, men heldigvis for helsingoranerne gik på stolpen.

Men fem minutter senere gik det ikke længere. Saudiaraberne viste sig rigtig gode teknisk og på bolden, og en af deres angribere tog sagen i egnen hånd. Han trak ind i feltet, afdriblede sin oppasser, og sendte bolden fladt ind mod Christoffer Monty. Monty reddede i første omgang, men kunne ikke forhindre den saudiske angriber fra at komme først på returen, og skubbe bolden under FCH-målmanden til føring.
1-0 Saudi Arabien

Få minutter efter blev det også 2-0, da saudierne endnu engang fik driblet sig ind i feltet, denne gang fra venstre side, hvor bolden blev sparket hårdt og præcist over i det lange hjørne fra en position lige inden for stregen, uden chance for Monty i målet.
2-0 Saudi Arabien

De to mål tændte en smule op under FCH, der i de næste minutter havde et par hæderlige muligheder til indskiftede Alexander Holst, der sendte et skud i sidenettet, samt Carl Lange og Lucas Lodberg, der begge afsluttede udefra efter returer fra et hjørnespark. Men ind ville bolden ikke, og saudierne kunne blokere begge skud i feltet.

Efter små 70 minutter lykkedes det dog FCH at reducere. Et indlæg blev sendt ind fra højresiden, og centralt stod Lodberg klar til at afslutte første gang, og han sendte et præcist spark ind bag den saudiske målmand.
2-1 FC Helsingør

Men små fem minutter lukkede saudierne reelt kampen. En bold blev sendt ind fra højre, passerede to spillere centralt, og endte hos en af de grønklædte, der stod meget alene i feltet. Han sendte et hårdt skud ind i det lange hjørne, og så kunne jublen bryde løs hos de unge saudiere.
3-1 Saudi Arabien

FC Helsingør fik en gylden mulighed for at reducere, da Lucas Lodberg kort efter blev nedlagt atter en gang. Han havde taget et træk ind i feltet fra sin højreside, og blev fældet på den forkerte side af stregen med en for hård kropstackling. Denne gang var det Ricki Olsen der tog ansvar for straffesparket. Den erfarne back forsøgte at finte modstanderens målmand, men han faldt ikke for tricket og greb Rickis forsøg ud.

I stedet var det Saudi Arabien, der fik udbygget yderligere, da de lige inden den regulære spilletid løb ud fik scoret til 4-1. En fiks kombination på et hjørnespark endte med en saudier stod lidt for fri, og han kunne heade bolden ind mellem hænderne på indskiftede Frederik Rej-Rosenqvist, der ikke kunne nå at reagere på skuddet.
4-1 Saudi Arabien

I overtiden var det endda tæt på, at saudierne kunne score til 5-1, da de sendte en bold på stolpen, men den gik ikke ind, og FC Helsingør kunne ”nøjes” med at notere sig et 4-1-nederlag efter en fin første halvleg, men en anden halvleg der var lige til glemmebogen.

FCH: Monty (Rej-Rosenqvist 65’) R. Olsen, Erbas, “Kritte” Bonnesen, Tobias Christiansen (U19)(70′ Emil Rasmussen U19), F. Christensen, Just, Lodberg, Lange, Forster Langsdorf (Prøvespiller)(70′ Mathias Christensen U19) , Cortez (45’ Alex. Holst U19)

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk