Skip to main content

Det var et FC Helsingør-hold i god kontrol, der onsdag aften tog en sikker 3-1 sejr over AB på hjemmebanen i Helsingør.

AB kom til kampen med god indstilling, og fin boldbehandling, og bød hjemmeholdet op til dans i det meste af kampen. Men det var et FC Helsingørhold, der spillede klogt, der tog imod. Efter kun to minutters spil spillede de to new zealændere Eli Just og Dalton Wilkins en fiks et-to, der sendte Dalton igennem i venstresiden. Han lagde et fladt indlæg ind foran mål, hvor det var tæt på, at Chris Cortez kunne få afsluttet, men amerikaneren var dækket op, og bolden strøg urørt hele vejen gennem feltet.


FC Helsingør sværmede omkring AB-feltet i kampens indledning, og efter seks minutter fik Andreas Holm et frispark et stykke uden for feltet. Frederik Christensen slog bolden ind foran mål og AB måtte give hjørnespark. Det lagde Norouzi fint ind foran, men Nikolaj Hansen, der ellers kom godt op mellem sine oppassere, kunne ikke dirigere bolden ordentligt nedad med sit hovedstød, og afslutningen gik forbi stolpen.

AB fik lidt bedre fat i spillet herefter, og lykkedes med at få flyttet kampen ned på midten af banen, frem for ud for eget felt. Efter 16 minutters spil gav det udbytte i form af et par hjørnespark, men FC Helsingør fik afvist begge situationer inden det blev farligt.

Begge hold lurede på et afgørende kontrastød, men der var langt mellem de åbne chancer i kampens indledning. FCH pressede op omkring AB-feltet, og AB ville gerne erobre og sende en af deres hurtige spillere afsted i en kontra. Det gav en del nærkampe, og efter 20 minutter fik Jeppe Kjær et frispark lige uden for feltet, men angriberen sendte bolden lige i muren på det efterfølgende spark.

Men i det 27. minut fik FCH hul på bylden. Daniel Norouzi sendte en smuk tværaflevering over 30 meter ud til Dalton Wilkins i venstresiden. Dalton tog bolden ned, og lagde et lige så smukt indlæg ind i hovedet på Chris Cortez ved den fjerne stolpe, hvor amerikaneren usvigeligt sikkert headede bolden ind bag AB-målmand Jonathan Fischer. Mønsteropspil efter fodboldens a-b-c.
1-0 FC Helsingør.

Målet fik ikke FC Helsingør til at slippe tøjlerne, og det højre pres omkring AB-feltet fortsatte de næste ti minutters tid. Det var tæt på at give en god mulighed på et godt taget hjørnespark fra Frederik Christensen, men inde foran målet kunne Cortez ikke få hovedet på denne gang. Bolden røg i stedet ned til Jeppe Kjær, men han stod med ryggen mod målet, og kunne ikke vende rundt til en afslutning.

I det 40. minut fik AB deres hidtil største mulighed i kampen. En AB-spiller trak på tværs af feltet, og lod sit ben hænge i en nærkamp med Daniel Norouzi. Frispark. To mand gik til bolden, og det første skud gik i muren. På returen kom mand nummer to til, men hans skud gik forbi nærmeste stolpe. Skuddet gav gæsterne lidt blod på tanden, og kort efter kom deres venstrekant afsted. Han sendte et godt indlæg ind centralt, hvor FCHs forsvar ikke var kommet på plads, men helt fri foran mål headede ABs Frederik Ellegaard fordi den fjerne stolpe. Kæmpe chance til AB, og sjældent usikkert fra FCH-forsvaret.

”TK” Kristensen havde fået et skrub tidligt i halvlegen, og måtte efter 43 minutter lade sig udskifte. Han blev erstattet af Oliver Kjærgaard. Og i den sidste duel inden pausefløjtet var det Andreas Holms tur til at gå i græsset, da han blev ramt i hovedet i en tvekamp i AB-feltet.

Holm blev tapet ind i pausen, og dermed kunne FCH komme ud til anden halvleg i samme opstilling der gik til pause.

Oliver Kjærgaard gjorde en god figur efter sin indskiftning, og efter mindre end to minutters spil lagde han en god bold fra højresiden og ind til kanten af feltet, hvor Jeppe Kjær fik den lige i fødderne. FCHs topscorer var dog dækket godt op, og han kunne igen ikke komme rundt til skud.

Efter fem minutter var Kjærgaard på spil igen. Endnu engang fandt han Jeppe Kjær i fødderne, og Kjær blev nedlagt med ulovlige midler et par meter uden for feltet. Chris Cortez tog frisparket, men han sendte bolden et godt stykke over mål.

I det 54. minut fik AB deres første mulighed i halvlegen. Lynhurtige Seejou King fik bolden i venstre side, og kom forbi sin mand. Centralt fandt han en ABer med en god aflevering, men skuddet blev svagt, og Kevin Stuhr kunne gribe bolden ud.

Minuttet efter erstattede Teddy Bergqvist Chris Cortez i angrebet. Målscoreren havde kæmpet godt for det i første halvleg, og så godt flad ud, da han gik ud.

Kort efter fik FC Helsingør så udbygget føringen. Oliver Kjærgaard lagt et fikst vip hen over en modstander til Jeppe Kjær. Kjær tog lige så fikst bolden med, og trak ind i feltet. Her gik en AB-forsvarer i ryggen på ham, og lykkedes ikke med at få erobret bolden. I stedet nedlagde han klodset Kjær, og dommeren fløjtede prompte for straffespark. Det tog Jeppe Kjær sig selv af, og han satte uden de store dikkedarer bolden ind i venstre side af målet.
2-0 FC Helsingør

Andreas Holm havde fået et fur mere, da han slog hovedet sammen med en ABer i en hovedstødsduel, og umiddelbart efter scoringen måtte han lade sig udskifte til fordel for årets FCH-talent, Mathias ”Mac” Christensen, der kom på banen til sin anden seniorkamp i FCH-trøjen.

De næste ti minutter rykkede spillet sig længere ned på midten af banen, og begge hold gav og tog i nærkampene, uden at det udmøntede sig i store muligheder til nogen af holdene. AB var klart et af de mere boldsikre hold FCHerne havde mødt på hjemmebanen i sæsonen, og de fik i flere sekvenser i løbet af kampen spillet bolden godt rundt, og tvunget FCH til at være kloge i forsvarsspillet og placeringerne.

Men i det 80. minut satte FC Helsingør trumf på. Jeppe Kjær fik bolden helt ude ved sidelinjen i højresiden. Han så ud til at være dækket helt af, men det er ikke uden grund at modstanderne frygter hans hurtighed. Kjær tvang sig forbi sin modstander med bold, og trak til baglinjen, hvor han slog et millimeterpræcist indlæg ind centralt foran mål. Teddy Bergqvist stod, hvor en frontangriber skal stå, og svenskeren satte køligt bolden ind med en flad inderside.
3-0 FC Helsingør

Men fire minutter senere fik AB alligevel reduceret. En hurtig et-to på midten gav et kontraløb op centralt, og fra kanten af feltet huggede ABs nr 23, Karim El Kaddouchi, til bolden, der gik ind lige uden for Kevin Stuhrs vingefang.
3-1 AB

Til sidst i kampen slog frustrationerne igennem for gæsterne, og der blev begået et par halvgrove frispark mod FCH-spillerne i slutfasen, inden dommeren kunne fløjte kampen af. Desværre for helsingoranerne kunne HIK ikke slå Aarhus Fremad, så der er spænding om oprykningen til det sidste. Spændingen bliver forløst allerede på lørdag, hvor FC Helsingør skal til Nordjylland og møde Jammerbugt. Missionen er givet på forhånd: Ét point eller mere, og oprykningen er sikret.

FCH: K. Ellegaard, D. Wilkins, N. Hansen, A. Holm (59’ M. Christensen) J. Henriksen, E. Just, D. Norouzi, TK Kristensen (’43 O. Kjærgaard), F.Kristensen, C. Cortez (56’ T. Bergqvist), J. Kjær