Skip to main content

FC Helsingør har skrevet kontrakt frem til sommer med den estiske midtbanespiller Mihkel Ainsalu.

24-årige Mihkel Ainsalu har senest været på kontrakt i den bedste ukrainske række hos PFK Lviv, og kommer til som transferfri spiller, hvorfor vi kan skrive med ham uden for transfervinduet.


Ainsalu har primært spillet i hjemlandet Estland, hvor han har spillet over 120 kampe for et af Estlands største hold, Flora Talinn, med hvem han har vundet fire mesterskaber og spillet Champions League-kvalifikation.

Mihkel Ainsalu har prøvetrænet med FCH-truppen i en uges tid, og er glad for at kunne støde til truppen
– Trænerne var interessede i mig, og jeg synes niveauet her er godt. Det er en trup med mange unge, talentfulde spillere og dem jeg har forhørt mig hos, sagde at FC Helsingør er en klub der gerne vil spille god fodbold. Jeg ser det som en god udfordring, og et godt sted at udvikle mig.

Sportslig ansvarlig Brian Gellert siger om Ainsalu:
– Mihkel har vist højt niveau til træning, og virker som en rigtig god og meget professionel spiller. Vi er overordnet set godt tilfredse med vores trup, men lige præcis den centrale midt, hvor Mihkel spiller, er et af de steder hvor vi synes vi måske manglede lidt bredde. Vi får en dygtig boks-til-boks-spiller, der også kan spille den defensive midtbane, så han passede lige på profilen. Vi har gode, unge spillere der på sigt banker på til pladsen, men lige nu og her ville vi gerne have en spiller ind der kunne styrke os med det samme, da vi skal spille hele 14 vigtige kampe på meget kort tid, i et meget sammenpresset kampprogram. Så da muligheden bød sig for at få en spiller en i den her kaliber, slog vi til.

Mihkel Ainsalu får nummer 42 i FC Helsingør.