Skip to main content

FC Helsingør har skrevet kontrakt med den New Zealandske angriber Callum McCowatt, der kommer til på en fri transfer, efter senest at have spillet i Wellington Phoenix i den bedste australske række. 21-årige Callum McCowatt trænede med FC Helsingør sidste sommer, men valgte i sidste ende at blive i New Zealand, selvom hans to gamle holdkammerater Eli Just og Dalton Wilkins tog turen til Danmark.

Derfor glæder det sportslig ansvarlig Brian Gellert ekstra, at det nu er lykkedes at få den unge angriber på kontrakt.


– Vi har haft Callum på toppen af vores liste længe, og vi ville gerne have haft ham på kontrakt allerede sidste år. Han kommer til os via det netværk vi har mellem vores amerikanske ejerkreds og Olé Football Academy i New Zealand, som vi også hentede Dalton Wilkins og Elijah Just gennem.

– Vi har holdt et vågent øje med Callum i hans tid i Wellington, da han er en spiller fra en hylde vi normalt ikke kan hente spillere fra. Da han så både havde kontraktudløb, og selv ønskede at komme til Europa, passede tingene sammen for både ham og os. Med en spiller af hans klasse var det en no-brainer at slå til. Callum er et af de største talenter der er kommet til Europa fra Australsk fodbold i mange år, og han er en spiller vi forventer os rigtigt meget af.

Callum McCowatt selv glæder sig over at være kommet til Danmark:
– Det føltes som det rigtige tidspunkt for mig at komme til Europa, og prøve mig af uden for New Zealand og Australien. FC Helsingør og jeg har været i dialog i en længere periode, og det trækker selvfølgelig op, at de har været interesserede i at hente mig i længere tid. Jeg har talt med Dalton og Eli, og de anbefalede begge FC Helsingør varmt, og så er det jo rart at de er her til at hjælpe mig med at falde ind i truppen, og vænne mig til at spille i Danmark.

– Nu har jeg kun været her et par dage, men jeg synes man kan mærke, at både truppen og klubben har rykket sig siden jeg var sidste år. Der er bedre træningsfaciliteter nu, og truppen virker stærkere både fodboldmæssigt og i sammenholdet. Jeg glæder mig meget til at komme i gang.

Callum McCowatt har fået nummer 8 i FCH.