Skip to main content

Tirsdagens pokalkamp mod AB skulle have været spillet på Helsingør Stadion, men var flyttet til Gladsaxe Stadion, da ingen af de to stadioner i Helsingør var kampklar. Dermed var FC Helsingør nominelt hjemmehold, til trods for at kampen blev afholdt i AB-regi. Men AB var ikke specielt gæstfrie på dagen, da Akademikerne kunne gå fra banen med en 2-0 sejr, efter en kamp der var rig på fight, og noget mindre på poleret fodbold.

Det var “udeholdet” fra AB, der sad mest på tingene fra kampens start. Der var en del spil på midtbanen og omkring FCH-feltet, uden at det dog for alvor blev farligt. FC Helsingør lurede på kontraerne, og unge Lucas Lodberg i front var i et par omgange tæt på at komme fri, men AB lukkede fint af.


Efter små ti minutter var det tæt på for FCH første gang. Jonas Henriksen tog et langt indkast ind i ABs felt. Douglas var tæt på at kunne komme op, men en AB-forsvarer fik hovedet på.

To minutter senere fik FCH frispark på kanten af AB-feltet. Ricki Olsen gik til bolden, og sparkede et meget kvalificeret frispark efter det lange hjørne, men bolden gik snært forbi.

Kort efter fandt Ricki Olsen Lucas Lodberg ude i højresiden med en god stikning. Lodberg forsøgte at lægge bolden på tværs til Douglas, men inde foran fik an AB-forsvarer en frelsende fod på, og bolden gik ud til et hjørnespark der ikke førte til noget for FCH.

Efter 18 minutter fik Matheus i et par omgange driblet bolden med sig, og kom afsted mod mål med et par spillere i ryggen. Matheus lagde bolden ud til Ricki Olsen, der slog et godt indlæg ind mod bagerste stolpe, hvor Douglas stod fri, men inde foran kom AB-forsvaret på tværs og fik headet bolden over den store brasilianer.

Fire minutter senere kom AB afsted over deres højrekant. Et skarpt indlæg blev slået ind i rummet foran Mikkel Bruhn, hvor en AB-spiller stod klar til at sparke den ind. Men i sidste øjeblik kom Emil Erbas tilbage, fik blokeret skuddet og sparket bolden ud af feltet. Vigtig fod af Erbas, der spillede sin første FCH-kamp i start-11eren.

Efter en halv time kom FCH afsted i en kontra. Douglas fik bolden centralt og lagde den ud mod Lodberg, der presset af en forsvarer forsøgte at dreje bolden ind ved den nærmeste stolpe. Bolden gik i sidenettet, til stor frustration for FCH-fansene på tribunen, der et kort øjeblik troede den var inde. God aktion af de to frontløbere.

De næste ti minutter var præget af stillingskrig på midtbanen, med mange dueller, frispark og fejlafleveringer fra begge hold. Vi skulle helt frem til det 42. minut, før den næste store chance bød sig. Efter et godt opspil, trak Ricki Olsen på tværs af banen på kanten af ABs felt, og lagde en bold ud til Frederik Bay på venstrekanten. Backen slog et skarpt indlæg ind til Emil Erbas, der kom højere end sin oppasser og headede på mål. FCH-fansene, der stod lige ud for AB-målet, holdt vejret, men Erbas fine hovedstød gik på overliggeren. FCHs klart bedste mulighed i første halvleg.

De næste tre minutter gik uden afgørende hændelser, og holdene gik til pause med 0-0 på tavlen.

Anden halvleg begyndte som den første sluttede: Masser af nærkampe og frispark, og ikke mange åbne chancer. Matheus havde et par fine aktioner omkring feltet, men AB lukkede godt af. Efter seks minutter fik Daniel Norouzi kæmpet sig til et frispark på kanten af feltet. Ricki Olsen gik igen til bolden, men sendte skuddet en meters penge over mål.

Men efter 10 minutters spil af anden halvleg fik AB hul på bylden. Efter en FCH-dødbold kom Seejou King afsted i et kontraløb. Det så faktisk ud til, at Frederik Bay kunne følge ham til dørs længe nok til at FCH-forsvaret kunne komme på plads, men til trods for nogle gode tilbageløb, måtte Mikkel bruhn give fortabt, da Seejou King fra ca 30 meter hamrede kuglen utageligt op i modsatte målhjørne. Et kanonmål som FCH desværre ikke kunne gøre noget ved.
0-1 AB

Lidt mere end fem minutter senere blev FC Helsingør igen fanget på en kontra. Albert Nørager stak i løb, trak ind centralt og rundede sin mand i feltet, og sparkede højt og hårdt i målet fra kort afstand, hvor Mikkel Bruhn ikke kunne blokere skuddet.
0-2 AB

Trænerteamet reagerede prompte på de to scoringer, og skiftede både Nikolaj Hansen og Lucas Haren ind i stedet for Lodberg og Jonas Henriksen. Haren var allerede efter et par minutter tæt på, da han rundede sin mand i højre side, og sendte et godt indlæg ind mod Douglas, der dog havde svære arbejdsbetingelser i det meste af kampen, og heller ikke denne gang kunne få afsluttet mod mål.

Kort efter var det dog urimeligt tæt på for den store brasilianer. I noget klumpspil fik Norouzi stukket bolden frem til Douglas, der var helt fri i venstre side af feltet. Han sparkede prompte på mål, men AB-målmand Fischer fik strukket sin størrelse 47 helt ud og blokeret skuddet. Kæmpe chance til FCH.

FC Helsingør lykkedes med at få lagt presset længere op på ABs halvdel, og Akademikerne havde travlt med at forsvare sig de næste ti minutters tid, men FCH havde svært ved for alvor at få spillet sig igennem de kompakte AB-kæder.

AB truede mest på kontra i fasen frem mod kampens afslutning, men FCH-forsvaret stod, målene til trods, en god kamp i det etablerede forsvar. Unge Hans Christian Bonnesen imponerede med en disciplineret indsats, der bestemt ikke afslørede at han spillede sin første FCH-kamp fra start.

FC Helsingør pressede på, men AB stod fornuftigt, og tvang endda Mikkel Bruhn til en fin redning i overtiden, da endnu en kontra førte til, at en ABer kunne komme fri i feltet, og Bruhn måtte levere en fin fodparade for at forhindre AB i at lukke kampen definitivt.

Men FCH kunne ikke få sat bolden ind, og tiden løb ubønhørligt ud for helsingoranerne, der måtte acceptere at årets pokalturnering var ovre næsten inden den var begyndt, da dommeren fløjtede af efter de obligatoriske tre minutters overtid.

Næste opgave for FC Helsingør bliver på udebane mod FA2000 på Frederiksberg Stadion. Det er lørdag d. 10. kl. 13.45

 

FCH: Bruhn, Bay, Bonnesen, Henriksen (Hansen 58’), Olsen, Matheus, Erbas (Willumsen72’), F. Christensen, Norouzi, Lodberg (Haren 66’), Douglas