Skip to main content

FC Helsingør har skrevet kontrakt med den 22-årige schweiziske midterforsvarer Brandon Onkony, efter at han har trænet med truppen i de seneste uger. Onkony kommer til på en fri transfer, efter senest at have spillet for Hobro IF i Superligaen.

Sportslig ansvarlig Brian Gellert fortæller, at klubben har haft kig på Onkony et stykke tid:
– Han har været på vores liste længe og det vi har set fra ham de sidste par uger, hvor han har trænet med heroppe, har bekræftet os i, at han var den rette mand til vores midterforsvar. Han er stor, fysisk stærk og hurtig, og så er han også god på bolden. Han er scoutet til den måde vi gerne vil spille fodbold på, og jeg tror de af vores fans, der har set ham i vores seneste træningskampe, kan bekræfte at han allerede nu ligner en forstærkning.

Onkony selv så FC Helsingør som et rigtig godt match:
– Jeg ville gerne være del af et projekt, der passer til den måde jeg gerne vil spille på, og der var FC Helsingør perfekt. Jeg vil gerne være med til at spille bolden frem, og udnytte mine styrker som boldspillende forsvarsspiller. Selvom jeg er fysisk stærk, og god med hovedet, har jeg også forcer i det opbyggende spil, hvor jeg kan spille den fremad med begge fødder.

Jeg synes der virker til at være et rigtig godt miljø heroppe, med en god atmosfære i omklædningsrummet, og jeg er blevet taget godt imod af både drengene i omklædningsrummet og trænerteamet, så det har været nemt at komme ind på holdet.

– Jeg glæder mig til at spille i den måske stærkeste NordicBet Liga nogensinde. Først skal vi finde vores niveau og sætte barren, og så tror jeg vi har en trup der på længere sigt godt kan gøre sig i den bedre halvdel i tabellen. Jeg glæder mig meget til at komme i gang.

Brandon Onkony er født og opvokset i Schweitz, men har spillet størstedelen af sine ungdomsår i Canada, inden Hobro hentede ham til Danmark i foråret 2019. Han har fået en to-årig kontrakt, og overtager trøje nummer 5.