Skip to main content
ArkivSæsonen 2017/18

Ærgerligt nederlag i hjemmebanedebuten.

By 24/07/2017januar 24th, 2022No Comments

Næsten 4.000 tilskuere var mødt frem, og der var dermed fuldt hus til FC Helsingørs hjemmebanedebut i Alka Superligaen. Køerne var lange, men optimismen var stor, og forventningens glæde endnu større. Desværre er forventningens glæde også ofte tit den største, og gæsterne fra OB var ikke med på at bidrage til den gode stemning. Så I en kamp, hvor FC Helsingør i lange perioder af kampen var godt med, var det OB der endte med at trække det længste strå.

Kampen startede lidt forsigtigt fra begge hold, men efter en god start fra Helsingør, med bl.a. en stor chance til André Riel, satte OB sig mere på spillet, og det var svært for Helsingørspillerne at få lukket ned for den velspillende OB-midtbane. Efter 20 minutter kom OB til to store chancer, da FCH havde mere end almindeligt svært ved at få bolden spillet ud af eget felt.


Regnen havde sat sit præg på optakten til kampen, hvor det i perioder havde silet ned over de gamle tribuner, og den ellers flotte græsplæne. Desværre satte det våde underlag også sit præg på spillet efter 23 minutter, da Andreas Holm gled i græsset, og OBs Anders K. Jakobsen blev spillet helt fri i feltet og stensikkert satte bolden ind bag en chanceløs Mikkel Bruhn.
0-1 OB

OB trak sig derefter en lille smule tilbage, og overlod mere af spillet til Helsingør. FCH-spillerne fik sat flere gode sekvenser sammen, men de få gange man kom til skud, sad de desværre som oftest i handskerne på OBs velspillende målmand, Sten Michael Grytebust. Lige inden pausen kom ”Malte” Johannsen med frem, og til en kæmpe chance, men Grytebust reddede igen, og dermed sluttede halvlegen med en snæver OB-føring.

Anden halvleg startede bedre for FCH, der havde fået lidt mere styr på taktikken. Helsingørspillerne fik sat presset på OB bedre sammen, og det var derfor lidt af en mavepuster, da OB på en omstilling fik scoret igen. En hurtig kontrakniv blev kørt iskoldt igennem og Anders K. Jakobsen satte bolden ind endnu en gang.
0-2 OB

Resten af halvlegen kunne OB stille sig relativt langt tilbage og agere bølgebrydere mod et ellers aggressivt Helsingørpres, og Helsingør kom først rigtig tæt på i overtiden, da ”TK” satte et velplaceret langskud snært over. Men Helsingør fik igen vist, at man godt kunne spille med i en Superligakamp, og der var da også klapsalver for indsatsen efter kampen fra det medlevende hjemmepublikum, der tog både regnen og nederlaget i stiv arm.

Cheftræner Christian Lønstrup havde da også både positive og negative ting at tage med fra kampen:
– Det var en svær første halvleg, hvor vi ikke får sat vores pres rigtigt. Det forsøgte vi at korrigere på, men vi var for passive. Det er ikke fordi de kommer til de helt store chancer, men vi kommer til at stå for langt tilbage. Vi får rettet lidt op på det, men så scorer de lidt ud af ingenting. Vi dikterer så spillet i starten af anden halvleg, indtil de scorer igen, og så bliver det svært. Jeg må give drengene kredit for ikke at give op, selv da de kommer på 2-0. Det kan man hurtigt komme til, men de bliver ved i dag. Det er jeg tilfreds med.
– Og så må jeg sige, at det var en fantastisk kulisse at spille i. Jeg lægger som oftest ikke så meget mærke til omgivelserne, fordi jeg er så fokuseret på kampene, men i dag må jeg give stor cadeau til dem der har været med til at bygge de her ting op.

Foto: Claus Birch.